καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Οδύσσεια μοίρα ;
5303 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Απριλίου 2017
08:47

 

αντιστροφή.

Φιλενάδα,

Συνειδητοποίησα, στο χρόνο περισυλλογής που έδωσα στον εαυτό μου, ότι χρειάζομαι μείζονα αλλαγή. Αλλαγή σχεδόν στα πάντα, εκτός από τον σκοπό. Αυτόν τον σκοπό τον έκανα τευχάκι, και πλέον τέλος η αναζήτηση. Τώρα χρειάζεται απλώς να τον πετύχω, με τις αναγκαίες προσαρμογές - εννοείται. Και σε εύλογο χρόνο - όπως επίσης εννείται.

Το τευχάκι, δεν είναι άλλο από την "Πρόταση Εθνικού Οράματος" : ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣ ΚΡΑΤΟΣ. Και έχει ήδη φθάσει σε πολλές οθόνες. Όπως και σε αρκετά καλά χέρια.

Γενικά μιλώντας, το τευχάκι είναι το σενάριο για την κομψή επανάσταση. Για την ακρίβεια, είναι το ζητούμενο της κομψής επανάστασης. Απέφυγα επιμελώς να γράψω σχετικά με το όραμά μου για την διαδικασία της αλλαγής. Και τώρα πάμε για το ξεκίνημα : την ευφυή αντίσταση.

Θα ασχολούμαι - και θα ασχολούμαστε ΜΑΖΙ - για απλά καθημερινά πράγματα. Για λύσεις εδώ και τώρα.

 

Προφανώς θα χρειασθεί να πάψω να απευθύνομαι σε λίγους. Ουσιαστικά, μέχρι τώρα απευθυνόμουνα στον εαυτό μου. Είναι βέβαιο ότι έγραψα πολλά που ήταν δυνατόν να τα καταλάβω μόνον εγώ. Τέρμα λοιπόν οι γρίφοι, τέρμα τα υπονοούμενα.

Θα χρειασθώ και συνεργασίες. Καρντάσηδες, όπως λέτε στην αγαπημένη μου καρντασούπολη. Ο καθένας θα μπορεί να ξέρει με ποιόν και γιατί συνεργάζεται. Ώστε να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του - ιδίως ως προς τις προτεραιότητές του.

 

Συνεργασίες θα χρειασθώ σε δύο βασικούς τομείς :

Πρώτον, για να στήσω site. Δεν προσφέρεται το παρόν μπλογκ. Ούτε το παραδιπλανό του oberon. Ούτε το άλλο στο Google. Χρειάζομαι site. Επώνυμο.-

Δεύτερον, χρειάζομαι γνώμες. Η βασική γραμμή της ευφυούς αντίστασης, είναι το "Με τα μάτια ενός μη ειδικού". Στο στυλ που έγραψα από το '12 το "Με τα μάτια ενός πατέρα" για την εκπαίδευση. Αν το θες αλλιώς, δηλώνω ειδικός στο να παρουσιάζω τί λένε οι ειδικοί, όπως και τί δεν λένε.

Από εκεί και πέρα, η διάδοση, είναι ένα θέμα που θα το φροντίσουν οι ανάγκες. Το κίνημα αλληλεγγύης αρχίζει να εμφανίζεται. Οπότε, λύσεις για ευφυή αλληλεγγύη, μικρού έως μηδενικού κόστους δηλαδή, δεν μπορεί να περιφρονηθούν.

 

Να το σκεφθούμε - λέω - στις άγιες μέρες που έρχονται. Και τα ξαναλέμε.

Όσο για τον Χέμινγουέη και το "Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αυτοί που είναι εύκολο να είσαι μαζί τους, αλλά εξίσου εύκολο και χωρίς αυτούς... Και αυτοί που είναι δύσκολο να είσαι μαζί τους, αλλά αδύνατον να ζήσεις χωρίς αυτούς." που έγραψε, ναι υπάρχει τρίτο είδος.

Αυτό ακριβώς θα ψάξουμε. Αλλά μιά ιδέα θα την ρίξω - σιγά που θα αντεχα :

Αυτοί που είναι ευχάριστο να είσαι μαζί τους,

και ασύμφορο να ζήσεις χωρίς αυτούς.

 

Καλό Πάσχα ! Καλή Ανάσταση !

 

ερμάκος

 

Σχόλια

04/02 09:17  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις