καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Φιλοδοξίες αετού
333 αναγνώστες
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016
08:18

 

προσγείωση.

Αγορίνα,

Το σημερινό θέμα, κανονικά, πέστο θεωρητικά, εξαντλείται στο κινέζικο [τρέχει τίποτις μαντάμ ;] "Ένα χελιδόνι δεν μπορεί να γνωρίζει τις φιλοδοξίες του αετού". Αλλά τί είναι κανονικό στην εποχή μας ; Ποια λέξη δεν έχει χάσει τη σημασία της ;

Το βασικό εμπόδιο είναι η σύγχυση περί την έννοια "διάκριση". Οι διακρίσεις έχουν καταργηθεί διά ροπάλου στον δυτικό κόσμο. Το μόνο που επιτρέπεται να αναγνωρίζεται ως διαφορά μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ως προς το πόσα λεφτά έχουν. Κοντά, και το πόσο σε δείχνει η τηλεόραση.

Δηλαδή, κάνεις δεν θα σε πει με κάποιο απαξιωτικό επίθετο, όταν επισημάνεις ότι ο τάδε έχει περισσότερα λεφτά από τον δείνα. Ούτε θα σε παρεξηγήσει κανείς να προτιμήσεις κάποια για τα λεφτά της, να αλλάξεις δουλειά για μεγαλύτερο μισθό - κι ας είναι χειρότερη από άλλες πλευρές. Ποιές άλλες πλευρές αλήθεια ; Οέο ;

 

Αρπάχτηκα με ένα fb-φιλαράκι που μου έγραψε κάτι για σεξιστικές διακρίσεις. Του απάντησα ότι οι σεξιστικές διακρίσεις είναι το πιό φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Άλλο θέμα οι σεξιστικές βαρβαρότητες. Εξαφανίσθηκε - άντε να καταλάβω τί εντύπωση του έμεινε.

Αν το πάρουμε από την αρχή, διάκριση είναι το στοιχειώδες : να μπορείς να καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ μέρας και νύχτας, έξυπνου και βλακώδους, αρσενικού και θηλυκού, μαύρου και λευκού - και πάει λέγοντας. Φθάνοντας μέχρι τη διάκριση μεταξύ καλού και κακού.

Μέχρι κάποιο σημείο, οι διακρίσεις είναι στοιχειώδης εγκεφαλική δραστηριότητα. Από κάποιο σημείο και μετά, και μόνον, είναι πρόβλημα οι διακρίσεις. Και έχουμε δαιμονοποιήσει ως «διακρίσεις» κάθε διαπίστωση διαφοράς.

Βλέπεις που-χου ένα δεκατριάχρονο να κάθεται στο μάρμαρο που ξέρεις ότι είναι κρύο. Όπως ξέρεις, αν το δεκατριάχρονο είναι κορίτσι, κινδυνεύει να πάθει μητρικά - μέχρι στειρότητα. Το αγόρι, το πολύ-πολύ να παγώσει ο αποτέτοιος του.

Αν - λέμε τώρα - είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στο μάρμαρο, τί λες ; "Σηκωθείτε, θα κρυώσετε" ; Μπερδεύει το πράγμα. Να μην στο παιδεύω, η όλη ισοπεδωτική εκστρατεία περί διακρίσεων, απαγορεύει να πεις "κοπελιά σήκω θα κρυώσεις". Δεν υπάρχει θεμιτή συνέχεια στο "Κι αυτός θα κάθεται ;".Είναι out να πεις "Αυτός είναι αγόρι".

 

Όλη αυτή η αρλουμπολογία υπάρχει γιατί αυτή η πνευματικώς άθλια κοινωνία δεν επιτρέπει όλες τις διακρίσεις. Συλλήβδην. Γιατί δεν αφήνει τρόπο να ξεχωρίσεις την διάκριση από την βαρβαρότητα. Την εύλογη διάκριση, από την προκατάληψη. Το φυσιολογικό από το διεστραμμένο.

 

Κάπως έτσι, άντε πες ότι άλλοι είμαστε σπουργίτια και άλλοι αετοί. Ρατσισμόοοςςς !

Και άντε απάντα σε κάτι σαν "Αν είσαι αετός, γιατί δεν έχεις πολλά λεφτά ; Γιατί δεν σε δείχνει η τηλεόραση ;". Δεν υπάρχει απάντηση. Η ισοπέδωση έχει εγκαθιδρυθεί συστηματικά. Είναι δημοκράτης με αναγνωρισμένη πατέντα αυτός που σου πετάει ένα "είσαι σεξιστής" ή "είσαι ρατσιστής".

Τον έχει προφυλαγμένο γερά το σύστημα, κι ας είναι και κουμουνιστής με δράση. Περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

 

Όθεν.

Το επόμενο γράμμα μου στην αφεντιά σου θα είναι και το τελευταίο. Τίτλος "Συνεχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα". Θα δώσω τα βασικά στα χελιδόνια. Δεν αποκλείεται, κάποτε, να τα καταφέρουν,

Ταυτόχρονα, θα έχει ξεκαθαρίσει, εντός της εβδομάδος, με αντιλαμβάνεσαι, μήπως δεν θα είμαι καβαλάρης. Ή απλώς μήπως δεν θα είμαι μοναχικός καβαλάρης. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα ταμπέλα δεν θα στέκει. Άρα τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, θα ασχοληθώ ("Δεν θα αργήσει"), με την κατασκευή του νέου υπερόπλου του ελληνισμού.

 

Ε

Σχόλια

12/06 08:52  Ερμάκος
19/06 08:45  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις