καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Οι δύσκολες πλένουν στο χέρι
495 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Μαΐου 2016
07:52

 

Νόμος.

Αγορίνα,

Το χυδαίο υπονοούμενο του τίτλου είναι απλώς ωμή πραγματικότητα. Ωμή πραγματικότητα λουζόμαστε αυτή την στιγμή. Αλλά επιμένω : ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με την ωμή πραγματικότητα, με τις δυσχέρειες. Πρόβλημα είχαμε πάντα με τις αυταπάτες. Αυτό τονίζω ριψοκινδυνεύοντας απορρίψεις.

Η κατάσταση, βέβαια, δεν είναι για πολλά λόγια.

Πρώτον, απέναντι στην λαίλαπα των 7.500 σελίδων, το βασικό είναι να έχει κανείς ξεκάθαρη άποψη για το διαμορφωνόμενο τοπίο. Δεν ξέρω ποιό είναι αυτό το τοπίο, και μάλιστα για τον καθένα, γιατί είναι αδύνατον να το μάθω από τα ΜΜΕ. Η πληροφόρηση είναι κατευθυνόμενη.

Να στο πω απλά : κάποιος που έχει την δύναμη να παραμείνει στην εξουσία, δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζει κατάμαυρη την τρέχουσα κατάσταση. Αν μη τι άλλο, μετά, η απλώς μαύρη κατάσταση θα φαίνεται καλούτσικη. Παλιό το κόλπο.

Δεύτερον, ευρύτερα, χρειαζόμαστε μία ευθεία απάντηση στον καθρέφτη μας : θα συνεχίσουμε με τα ψέματα, ή θα φέρουμε στη  μόδα τις αλήθειες ;

Και, τρίτον, μία κρίσιμη αλήθεια είναι ότι η μάχη αριστεράς-δεξιάς διεξάγεται υπό πλήρη συσκότιση. Η συσκότιση έγκειται στο ότι η μάχη γίνεται με τον δήθεν εθνικισμό, τον δήθεν πατριωτισμό, τον δήθεν φιλελευθερισμό, τον δήθεν υγιή ανταγωνισμό. Όλα δήθεν - ακόμη κι ο καπιταλισμός μας και οι χρηματαγορές μας.

Έχει τόσο επικρατήσει η δηθενιά, ώστε δεν υπάρχει η αίσθηση ότι είναι δηθενιά. Ίσως ούτε καν η υποψία.

 

Αυτό θα παίξει, στην κορύφωση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Την ώρα που όλα φαίνονται χαμένα ...

Τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ;

Απάντηση : ένας γάτος που ετοιμάζει κασκαρίκες - ιδίως στα διεθνή. Και χαλαρά, αλλά όχι πάντα.

 

Ε

 

Σχόλια

22/05 07:53  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις