καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Αρμενίζοντας με την βαρκούλα μας
380 αναγνώστες
Κυριακή, 15 Μαΐου 2016
07:30

 

τίγρης.

Αγορίνα,

Σου έγραφα, σιβυλλικά και διφορούμενα, "Ενώ καράβια χάνονταν, βαρκούλες αρμενίζαν", για τίτλο του πρώτου άρθρου τον Ιούνιο στην ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Διφορούμενο – εξηγώ – είναι γιατί μπορεί να σημαίνει αυταπάτες, όπως και άνεση. Δώσε βάση.

Σου έγραψα την περασμένη Κυριακή "Στο ΧΑΑ θα αναμένω χώσιμον, ώστε να επέμβω υπό την γνωστήν εις υμάς ταπεινήν ιδιότητά μου.". Και, βέβαια, χώσιμον δεν υπήρξε ακόμη. Τί είναι η άνοδος που μεσολάβησε ; Αυταπάτες ή άνεση ;

Αν η αγορά ποντάρει στην αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης, λογικά πάει για ξεφόρτωμα κάπου την άλλη Δευτέρα. Όποιος νομίζει ότι η προδιαγραφόμενη συμφωνία ανοίγει στάδιον δόξης λαμπρόν, ας ποντάρει μεσομακροπρόθεσμα.

Η άλλη εκδοχή, της άνεσης, υποστηρίζει - όπως εκτιμώ - ότι αποφασίσαμε να σοβαρευτούμε. Οι μονάδες μας προσαρμόζονται στις άθλιες συνθήκες, και σηκώνουν μανίκια.

Την ίδια ώρα, στον δημόσιο τομέα, προβάλλει ο "υπηρεσιακός πατριωτισμός" που έχω γράψει στο analyst από το προηγούμενο καλοκαίρι. Αντιδρούν οι τίμιοι στις λαδιές των συναδέλφων τους. Για δικό τους συμφέρον βέβαια, αλλά η ουσία μένει : θεματάκια που είναι στις δυνατότητές τους να λύσουν, τα λύνουν.

Σε αυτό το μήκος κύματος, στην εκδοχή της άνεσης, κινούμαι και η αφεντιά μου. Το "Μήνις ή μήτις ;" στην τοπική, έσπασε ελληνικές καρδιές. Εκφράζω αυθεντικά την σιωπηλή πλειοψηφία του ρημαδότοπού μας - είναι πλέον βεβαιότητα. Είναι ηλίου φαεινότερο. Το μόνο που μένει είναι το selfactualizing που καλλιεργώ και αναμένω από το '12. Πρωτοβουλίες.

 

Βάζω ιδέες, όχι του πεταματού. Όραμα με αρχή, μέση και τέλος. Αλλά, απέναντι στους φόβους, δείχνω και τα δόντια μου. Είδες τί έγινε με τα εξωτερικά που σου έγραφα. Πήρε την ανάσα της η φιλενάδα μου η DBK, έφαγε τα μούτρα του στην κόκκινη γραμμή μου ο νταουτζώννης.

Είχε, ατυχώς, το θράσος ο περί ου να υπερβεί κατά 16 μονάδες το ημέτερον 17.910 – ήτοι κάτι λιγότερο από 0,1%. Το διαγραμματάκι με την χοντρή κόκκινη υπάρχει στο φουμπούκ, από realtime. Και μπορείς να δεις τί ακολούθησε.

17.535, 35 …

 

Αντιλαμβάνεσαι, φυσικά, ότι δεν με ενδιαφέρει η δόξα γκουρού στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Άλλο μήνυμα προσπαθώ να περάσω. Το μεγάλο όπλο του πολιτικού μου προγράμματος είναι ο ισχυρισμός ότι θα συναρπάσω τις αγορές. Αυτές θα επενδύσουν, ισχυρίζομαι. Τέρμα οι τεμενάδες για δανεικά στο κάθε ανθρωποειδές της Δύσης.

Όθεν : Έχω περάσει το μήνυμα ότι το κατέχω το άθλημα ; Ότι ξέρω τι λέω ;

Ρητορικιά η αρώτηξις.

Άρα, οικονομία δυνάμεων. Τί να αρχίσω να σου λέω ότι το εβδομαδιαίο υψηλό θα αρχίσει να κινείται προς την αρχή της εβδομάδας ; Μπορεί και να μην συγκρατηθώ - αίφνης - την Τρίτη το βραδάκι. Αλλά μπορεί και να γίνουν άλλα. Who cares ? Αρμενίζουμε.

Έλα μου, όμως, που βλέπω τα κινέζικα με ανησυχία. Θεωρητικά, έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον της Κίνας. Διακρίνω σοφές κινήσεις. Αλλά, η τεχνική ανάλυσή μου - η αγορά δηλαδή - ψιλοφοβάται. Και ο Hang Seng, και το USD/CNY, αυτό μου λένε.

Εν ολίγοις, χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, μήπως να μου στήσετε το EUR/USD στο 1,1134 για τη γιορτή μου ; Έτσι για το εφφέ - άλλους άσσους σκοπεύω να αρχίσω να τραβάω από τα μανίκια μου. Χαλαρά πάντα. Μέχρι να γαργαλίσω το γκάζι.

Το 'πιασες - το ξέρω.

 

Ε

 

 

Σχόλια

15/05 07:50  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις