καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η απόλυτη προτεραιότητα
282 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Μαΐου 2016
07:51

 

επικοινωνίες.

Αγορίνα,

Ξεκίνησαν οι μεταπασχαλινές εξελίξεις που σου έγραφα προ εβδομάδων. Και ξεκίνησαν με φόρα, και σε όλα τα μέτωπα. Οι βαρκούλα μας αρμενίζει, όπως σου έγραφα, ενώ το ασφαλιστικό μας φέρνει το αδιέξοδο κατάμουτρα και η διαπραγμάτευση αποδεικνύεται οπερέττα. Κατά τα λοιπά, τα διεθνή "καράβια" πήραν απλώς φόρα, και μόνον ...

Στο ασφαλιστικό έχουμε το εξής νέο δεδομένο : απειλές διαγραφών από τους επαγγελματικούς φορείς όπου ανήκουν διάφοροι βουλευτές. Εκτοξεύθηκαν απειλές πειθαρχικών μέτρων κατά γιατρών και μηχανικών βουλευτών. Ευλόγως, όχι και κατά δικηγόρων βουλευτών - που είναι και περισσότεροι.

Θα σου εξηγήσω γιατί, και δώσε βάση.

Το να θεωρεί κανείς ότι η ψήφος βουλευτή μπορεί να δεσμευθεί από τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού του οργάνου, ή έστω του επαγγελματικού του φορέα, είναι παιδαριώδες λάθος. Έως φαιδρότητα. Ακόμη και για το πλέον σημαντικό επαγγελματικό ζήτημα.

Αντιθέτως, ο βουλευτής είναι δεσμευμένος από το Σύνταγμα να λέει την προσωπική του άποψη. Αντισυνταγματικό είναι – btw – να δεσμεύεται από την κομματική γραμμή.

Αυτό, φυσικά, το ξέρει ο κάθε δικηγόρος. Και ξέρει καλά ότι θα εξευτελισθεί ως δικηγόρος να υπογράψει μία τέτοια παρόλα. Αλλά - αφκόρς - δεν εξευτελίζεται, εκφραζόμενος ούτω πώς, ένας γιατρός ή ένας μηχανικός. Εξ ου και οι αυστηρές προειδοποιήσεις.

Για τα των γιατρών δεν γνωρίζω κάτι, αλλά στα ημέτερα εδάφη είμαι αστακός. Κατά τα ειωθότα.

"Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα." γράφει κατά λέξη η επίσημη ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Και οι φυλλάδες το έκαναν λάστιχο. Π,χ, "Το ΤΕΕ διαγράφει Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη" - στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Στη Δ.Ε. φυσικά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ποινή διαγραφής. Ακόμη κι αν πάρεις ένα καλάσνικωφ και καθαρίσεις όλη τη Δ.Ε. και την πέριξ παράγκα. Βάζουν λοιπόν το "πειθαρχικό παράπτωμα" στην ανακοίνωση, και σφυρίζουν στα ΜΜΕ να κάνουν την τρίχα τριχιά. Απλά πράγματα. Μανούλες είναι σε αυτά οι διάφοροι επιτήδειοι.

 

Όλο αυτό το σκηνικό, φυσικά, κάτι σημαίνει. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, Δ-Ε-Ν αποκλείω να έχουμε διαγραφές. Σιγά τα ωά που δεν υπάρχει νόμιμο πειθαρχικό μέτρο. Παίρνουμε τη γομολάστιχα και τους διαγράφουμε. Κωλώνουμε ;

Να σου φύγει και η όποια περιέργεια σου έμεινε την περασμενη Κυριακή. "Εώμεν τους νόμους καθεύδειν" ήταν ο τίτλος του άρθρου στην τοπική. Και λέω να το κυκλοφορήσω σήμερα. Έτσι για ατμόσφαιρα.

 

Στο ΧΑΑ θα αναμένω χώσιμον, ώστε να επέμβω υπό την γνωστήν εις υμάς ταπεινήν ιδιότητά μου.

Ο ΝΙΚΚΕΙ πρόλαβε, σε δύο μόλις συνεδριάσεις, να πέσει συνολικά κάπου 4% ...

Η φιλενάδα μου η DBK παίρνει ανάσα, αφού άντεξε με μία εβδομαδιαία πτώση μόλις 11,74% απέναντι στην ημετέραν αποδοκιμασία. Κάτι για "ξεκίνησε" σου έγραφα - μπορεί και να θυμάμαι λάθος ...

Κι ο νταουτζώννης αμύνεται σθεναρώς απέναντι στην από 13ης Απριλίου ημετέραν "κόκκινη γραμμή". Έχω και το διαγραμματάκι πρόχειρο στο φουμπουκ, αλλά εμπιστεύεσαι - είμαι βέβαιος - την μνήμη μου : 17.910. Κι όποιος νομίζει ότι μπορεί να πηδήξει τα αγγούρια, ας πάρει φόρα.

 

Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα - λέμε στα μέρη μας.

 

ερμάκος

υ.γ. είχα σκοπό να σου γράψω κάτι για το κινέζικο «Όταν δεν θα υπάρχουν πια λαγοί, θα φαγωθούν τα κυνηγόσκυλα που τους έψαχναν», αλλά δεν μου βγήκε κάτι στο γράψιμο. Μπορεί να είναι και άσχετο. Μπορεί …

Σχόλια

08/05 07:58  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις