καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το βαλς των χαμένων ονείρων
287 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Μαΐου 2016
08:44

 

ready.

Αγορίνα,

Γιορτάζουμε το Πάσχα, μέσα σε γενικευμένη σύγχυση για το τί είναι και τί δεν είναι χριστιανικό. Και μπαίνουμε στον Μάη, μέσα σε γενικευμένη διαταραχή. Ίσως, για την ώρα, λίγο υπόκωφη.

Χριστιανικό είναι - σίγουρα - το "Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Και ευθέως αντιχριστιανικό το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" που επικρατεί ευρέως. Το ανάθεμα "Να τρυπήσει το στομάχι τους" έπεσε, όμως, σε όσους δεν νηστεύουν. Όχι σε αυτούς που μισούν, και δη ηλιθίως.

Χριστιανικό είναι - επίσης σίγουρα - το "Η πίστις σου σέσωκέ σε". Αλλά το νόημα είναι να πιστεύεις σε αυτό που προσπαθείς. Ότι είναι σωστό, ότι είναι καλό, ότι είναι θεάρεστο. Πουθενά δεν προκύπτει κάποιου είδους πελατειακή σχέση. Του στυλ "πίστευε, άναβε κεριά, και άστο επάνω μου". Πουθενά.

Όταν υπάρχει τέτοια σύγχυση στα τελείως απλά, άντε να εξηγήσεις τα βαθυστόχαστα. Ότι και ο Χριστιανισμός έχει έντονα σημάδια του Πλατωνισμού. Εκεί - κυρίως - είναι οι πηγές του όποιου μίσους στην θρησκεία της Αγάπης.

Και, σε αυτό το κλίμα, άντε βρες οπαδούς του "Μακάριοι οι διψώντες την δικαιοσύνην". Έρημος.

 

Οι κοκορομαχίες Χριστιανών και αντιθέτων στο facebook άναψαν για τα καλά αυτές τις μέρες. Και είναι ενδεικτικές και μόνον του διάχυτου κλίματος οργής. Πάντα ήταν το αγαπημένο μας φαγητό ο καβγάς, αλλά στην σύγχρονη κρίση έχει παραγίνει.

Έριξα κι εγώ κάτι άγριους καβγάδες. Δεν αντέχω την αναίδεια - ομολογώ. Είναι άλλο να διαφωνεί κανείς για τις ιδέες που προωθείς με τίμημα αίματος, και άλλο να κάνει επάνω σου τον εμετό του. Και αυτοί που ξέρουν να γενικολογούν ...

 

Μπαίνουμε, λοιπόν, όπως σου έγραφα την περασμένη Κυριακή, στις μεταπασχαλινές εξελίξεις. Είδες τί έγινε με την "κόκκινη γραμμή", είδες τί ξεκίνησε στην DBK, είδες και τα χάλια του ΝΙΚΚΕΙ. Βλέπεις και τα χάλια με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση.

Την κρίσιμη βδομάδα που έρχεται, θα την δούμε από τα θεωρεία του πενταημέρου μας. Στην κρίσιμη εκκίνησή της - ακριβέστερα.

Από πλευράς μου, έχω κάνει τα κουμάντα μου. Στην τοπική έχει δημοσιευθεί από βδομάδες καίριο άρθρο, και επιφυλάσσομαι για το πότε θα το αναρτήσω. Ανάρτησα, όμως, ήδη την αναγγελία του άρθρου για το πρώτο φύλλο Ιουνίου.

Να μην σε αφήνω σε αγωνία κ-α-ι ως προς αυτό : "Ενώ καράβια χάνονταν, βαρκούλες αρμενίζαν".

 

Χρόνια πολλά - Χριστός Ανέστη !

 

Ε

Σχόλια

01/05 08:55  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις