καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το θεώρημα του Πέλοπα
272 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016
09:12

 

χούι.

Αγορίνα,

Σκέφθηκα ένα τρόπο να πάρω γνώμες εδώ στα πέριξ. Μία από τις αυτοσχέδιες σφυγμομετρήσεις που συνηθίζω. Με θέμα κάτι που βρίσκω κρίσιμο, ιδίως εν όψει μεταπασχαλινών εξελίξεων. Δώσε βάση.

"Είναι η παρέα των ποδοσφαιριστών του Πέλοπα [Κιάτου] και πίνουν καφέ. Έρχεται ένας τύπος και τους λέει με σπασμένα ελληνικά : Παικταράδες μου, έσπασα το συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Αγάπησα μία βοσκοπούλα εδώ γύρω. Να έρθω για μπακότερμα στον Πέλοπα ;"

Και εξηγούσα ότι θα τους ήταν εύκολο να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για τον Μέσι.

Αυτή ήταν η εισαγωγή. Και το ερώτημα "Τί λες ότι θα του απαντήσουν ;"

Και οι τέσσερεις απαντήσεις που πήρα, face to face πάντα, ήταν παραλλαγές του ΟΧΙ. Ένας μάλιστα το είπε ωμά. Όταν αρχικά τον ρώτησα "να σου κάνω μία ερώτηση ;", μου είπε χαμογελαστός "και θες σέξυ απάντηση". Η τελευταία του κουβέντα πριν την κοπανήσω ήταν "άει γαμήσου". Φυσικά πρόκειται για αποδεδειγμένα καλό φίλο. Δεν το έλεγε για μένα.

Κατ' αρχήν - αφού εξακολουθείς και διαβάζεις - να σου πω ότι δεν το πιστεύω. Όχι τόσο γιατί αυτοί που ρώτησα δεν ξέρουν από συμπεριφορές – κάθε άλλο. Αλλά γιατί είναι άλλο να το λες σε υποθετική ερώτηση, και άλλο να σε αφορά η ερώτηση. Και άλλο να τον έχεις μπροστά σου.

 

Όπως και να έχει, το υπονοούμενο το πιάνεις.

 

Εκείνο που ίσως δεν πιάνει κανείς εύκολα είναι οι συνέπειες του ΟΧΙ. Μου έδωσε την ευκαιρία ο δεύτερος που ρώτησα. Του είπα "Ναι, αλλά το μαγαζί σου είναι άδειο. Κι αν ερχόταν ο Μέσι στον Πέλοπα, ποιός θα έτρωγε τις άπαιχτες ψαρούκλες που μας φέρνεις από Πάτρα μεριά ;"

Να μην στα πολυλογώ, να στο εξηγήσω κινέζικα. "Ό,τι είναι καλό για την κυψέλη, είναι κάλο και για την μέλισσα". Να επισημάνω ότι δεν λέει αν είναι καλό και για τους κηφήνες. Όπως και ότι δεν απευθύνεται σε ηλίθιους. Αυτούς που κάνουν κακό στον άλλο, κάνοντας ταυτόχρονα κακό και στον εαυτό τους.

 

Κάπως έτσι, δεν γίνεται κατανοητό ούτε το ότι το ρήμα "επικρέμαται" συνιστά απειλή, όχι επίπεδο αντίστασης. Και συνιστά, μάλιστα, φυσική απειλή.

Αλλά, όπως είπε ο Ντοστογιέφκι, "Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο".

Ή, έστω, λέω εγώ, θα κάνει μιά προσπάθεια να πείσει κάποιους ηλίθιους. Τους πιό ηλίθιους συγκεκριμένα. Αυτούς που ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι είναι ηλίθιοι. Και κάθονται.

 

ερμάκος

 

Σχόλια

24/04 09:15  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις