καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η αναθεώρηση του χάρτη
399 αναγνώστες
Κυριακή, 10 Απριλίου 2016
08:49

 

RedH.

Αγορίνα,

Ειλικρινά, δεν φανταζόμουνα τέτοια παταγώδη αποτυχία των προσπαθειών μου. Τόσος κόπος να πάει χαμένος - έστω για την ώρα. Μηδέν feedback, μηδέν επιθυμία για εκτύπωση του ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ. Χώρια η ειρωνεία από το κάθε μηδενικό.

Υπάρχει σίγουρα μπόλικο πήξιμο.

Μία φίλη στη γενέτειρα, μου είπε απλά και ανθρώπινα "Έχω τόσα προβλήματα, που δεν με ενδιαφέρει τίποτα". Φυσικά δεν έκανα ούτε καν προσπάθεια να την πείσω ότι στα προβλήματα παίζει μεγάλο ρόλο το ΠΩΣ τα προσπαθείς, πώς τα παλεύεις.

Ατυχώς, χρειάζεται ένα minimum προγενέστερης δεξιότητας μάχης, για να έχεις ελπίδες να βελτιωθεί ο άλλος στα σούπερ δύσκολα. Δεν γίνεται να μάθεις κολύμπι σαν ναυαγός. Γίνεται, μόνον, να κολυμπήσεις καλύτερα, περισσότερο - τέτοια.

 

Τουλάχιστον έχω και γελάω με τις ειρωνείες του κάθε ξύπνιου. Νομίζει ότι το ότι γράφω διαφορετικά από τα γνωστά, σημαίνει ότι δεν τα ξέρω. Και βρίσκει τρόπο να ειρωνευτεί την άγνοιά μου, υπό το πρίσμα της δικής του γνώσης.

Ευρύτερα, είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αντιδράσεις στις επιθέσεις μου στον Πλάτωνα, τις έχω από "πλατωνιστές" που δεν ξέρουν γρι από Πλάτωνα. Ή που έχουν μάθει - συνήθως από τρίτους - την τάδε σοφιστεία του περί ου.

Και είτε ξέρουν γρι είτε δεν ξέρουν, τους είναι όλως ακατανόητο να εκθειάζεις πολύτιμα στοιχεία της πλατωνικής διδασκαλίας και θεωρίας, την ώρα που τον έχεις για παλιοσίδερα.

 

Κάπως έτσι, αγορίνα μου, ποιός να φθάσει στο ποθούμενο ; Όπερ εστί να πει ο άλλος κάτι σαν "ωπ - νέα στοιχεία". Έστω, προς αξιολόγηση. Χρειάζεται να ξαναδείς τα πάντα, όταν αλλάζει κάτι στα θεμέλια της σκέψης. Αφού αποδέχθηκες λογικά την αλλαγή – εννοείται.

Αλλά δ-ε-ν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρισθεί ο ... πάσα εις [που ΄λεγε μία ψυχή] νέα στοιχεία, νέα επιχειρήματα. Τρις χειρότερο, να ανοίξει Όμηρο και να σκεφθεί ο ίδιος. Πνευματική οκνηρία, αγορίνα μου.

Κάποιος που λέει "δεν με ενδιαφέρει", δικαίωμά του. Κάποιος που ειρωνεύεται, τα θέλει ο οργανισμός του για δούλεμα ψιλό γαζί. Να νομίζει, δηλαδή, ότι τσίμπησες. Ότι σε κορόιδεψε. Ούτως ώστε να μελετάς και ολίγον περαιτέρω τα φερσίματα του βλάκα.

 

So.

Ντουμπουλντούμ.

 

 

Ε

Σχόλια

10/04 08:50  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις