καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η bull market ως λυδία λίθος
332 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016
08:22

 

ψυχραιμία.

Αγορίνα,

Μεσοβδάμαδα έπεσε το πιό "κινέζικο" σήμα από όσα κινέζικα αποφθέγματα έχω αραδιάσει. "Μη μαθαίνεις να επιθυμείς κάτι που δεν σου αξίζει". Μόνον που βασικό στοιχείο του δυτικού δίποδου είναι ότι παίρνει και χαίρεται αυτό που δεν του αξίζει.

Φυσικά, δεν είμαι αυτός που θα αμφισβητήσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα του δυτικού πολιτισμού. Ούτε θα ξεχάσω τις τόσες εξαιρέσεις, τις λαμπρές προσωπικότητες, τα φωτεινά διαλείμματα. Αλλά, πάντα, στο βάθος του ο δυτικός είχε το κηφηναριό. Πάντα ήταν αποικιοκράτης, άπληστος στην εκμετάλλευση της υπεροχής του.

Η ώρα που το ανέβασα ήταν ακριβώς η ώρα που επιβεβαιωνόταν πλήρως αυτό που σου έγραφα πριν 20 ημέρες :

Ενδεχόμενο τρίτον : πανηγύρι. Ξεκίνημα για ξεφόρτωμα με την εκλογή του εκλεκτού της αμερικανικής βλακοκρατίας. Φθινόπωρο με Τραμπ, και ένα μανούλι ζουμερό από δίπλα του. Σλοβένα μοντέλα, 50άρα αλλά θεός να σε φυλάει.

Να μην λέω λεπτομέρειες, αλλά αυτό το σενάριο πάει για πάνω από 20.000 - ίσως στις 24-25.000 που έχω γράψει από το 2009. Βρέστο στου oberon ως "Last porn movie". Με αυτό τον στόχο, στο κρίσιμο διάστημα 17.000 - 18.500 θα αγοράζουν τα χοντρά πορτοφόλια. Ίσως και πιο πάνω - αν χρειασθεί.

Ήταν τότε - για να μην ξεχνιόμαστε - στο 16.639,57. Τώρα, στο 17.602,30 … Και την περασμένη Κυριακή σου είχα δώσει το νουμεράκι του φράγματος. Εκεί ακριβώς έγινε και το γερό μπουμ αγορών. Ενώ ενδιαμέσως είχαν αποκλεισθεί τα άλλα δύο ενδεχόμενα που είχα καταγράψει σαφώς στο "Απέναντι στη βλακοκρατία".

Όποιος μπερδεύτηκε, ξαναδιαβάζει. Έβαλα και εγώ ένα χεράκι με την Ρόδο και το πήδημα που σου έγραφα …

 

Έχουμε, λοιπόν, bull market. Και είναι χαρακτηριστικό ότι γκαζώνει ο νταουτζώννης μόνος του. Ασθμαίνουν όχι μόνον οι υπόλοιποι σε Ανατολή και Δύση, αλλά και ο NASDAQ και ο SNP. Το αντίστοιχο με τα παραδοσιακά σανιδώματα των εγχώριων τραπεζόχαρτων. Φρενάρουν σχεδόν όλα τα άλλα.

Έχουμε και λυδία λίθο. Που σημαίνει - γενικά - έναν απλό έλεγχο διαχωρισμού γνησίων και απομιμήσεων. Στην bull market θα φανεί ποιοί είχαν πρόβλημα αξιών με την κρίση και ποιοί απλώς είχαν πρόβλημα με την τσέπη τους.

 

Στους πρώτους, απευθύνω πλέον την πρώτη έκδοση του ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ. Ήδη το έχω στείλει σε μικρό αριθμό φίλων, που είτε με έχουν βοηθήσει με την γνώμη τους είτε θα ήθελα την γνώμη τους τώρα. Εδώ είμαστε και για όποιον δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την Πέμπτη.

Την Πέμπτη θα αναρτηθεί η "Προκαταρκτική έκδοση", ενώ τώρα είμαστε στην "Πρόχειρη". Αν αλλάξει κάτι, θα είναι λεπτομέρειες. Για τυπογραφείο, επί του παρόντος, ούτε σκέψη. Θα χρειασθεί - εκτός των άλλων - ένα ακόμη σάρωμα του βιβλίου με ησυχία, μαζί και ένα πλήρες ξαναδιάβασμα Όμηρο.

 

Για φθινόπωρο το βλέπω, μαζί με τα ξεφορτώματα και τα αποτελέσματα του ελέγχου μεταξύ αμνών και εριφίων.

 

ε.

Σχόλια

20/03 08:56  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις