καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Καιρός να σοβαρευόμαστε
565 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016
09:20

 

οσονούπω.

Αγορίνα,

Σχολίασα ούτω πώς το πλέον πρόσφατο των μαγικών επιτευγμάτων του αφεντικού των αφεντικών σου : "Δεν μπορείς να κάνεις τα βλαστάρια να μεγαλώσουν τραβώντας τα." Φυσικά : Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας. Και - ω του θαύματος - τα εβροπαϊκά μαγαζιά έκοψαν τα πολλά-πολλά πανηγύρια.

Είναι αδύνατον να εξηγήσει κανείς στα εβροπαίικα ούφο ότι η Εβρόπη έχει πρόβλημα λειψανδρίας και ηγεσίας. Έχει στραβώσει ακόμη και η ίδια η έννοια άνδρας, όπως και η έννοια ηγεσία. Έχουν πάρει διεστραμμένο περιεχόμενο. Και αυτό δηλητηριάζει τα πάντα, όλες τις αποφάσεις. Και την εφαρμογή τους.

Δεν ξέρω αν μπορεί να το εξηγήσει με λόγια κάποιος άλλος. Σίγουρα πάντως όχι εγώ. Μπορώ να βάλω απλώς ένα χεράκι να τους το εξηγήσουν οι αγορές. Εξ ου και το ημέτερον poison ανεκρούσθη την ώρα του υψηλού εβδομάδος του EURUSD. 1,1207 - αν ενθυμούμαι καλώς.

 

Κάπως έτσι, όλοι βλέπουν διστακτικά τις απόπειρες να πωληθούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανώτερα επίπεδα των τεθέντων παρ' ημίν. Ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού - διευκρινίζω.

 

Μία προσπάθεια, πάντως, θα την κάνω. Το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ κοντεύει, και οι καααλές μου φιλενάδες - έχω την αίσθηση - όχι μόνον το περιμένουν, αλλά και θα το καταλάβουν καλά. Το ίδιο και ελάχιστος αριθμός φίλων.

Ολοκληρώνω μεσοβδόμαδα την draft version, παίρνω 1-2 γνώμες και ανάσες, και ανάρτηση. Στον από το φθινόπωρο τεθέντα χρόνο. Τουλάχιστον σε νέα fb-ομάδα. Ίσως και σε κάτι καλύτερο.

 

Δεν θυμάμαι αν σου έχω γράψει κάτι βασικό : το γράφω για μένα. Με την έννοια ότι θα το έγραφα και μόνο για να το διαβάσω εγώ. Για να δω τα προτερήματά μου και τα ελαττώματά μου. Τα επιτεύγματα και τα λάθη μου. Τον δρόμο μου - από πού έρχομαι, πού βρίσκομαι, πού θέλω να πάω. Και πώς – βασικό.

Από εκεί και πέρα, το πόσοι θα ασχοληθούν σοβαρά με ένα τόσο ανατρεπτικό βιβλίο, δεν μπορώ να το γνωρίζω εκ των προτέρων. Πόσοι θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να πεισθούν κόντρα σε Πλάτωνα και Αριστοτέλη ταυτόχρονα. Υπέρ Όμηρου, καταλαβαίνοντάς τον καλύτερα από όσο κατάλαβε ο ίδιος τον εαυτό του.

Ψιλοπράγματα.

 

Να σκεφθείς και μόνον που το ότι ο πάτος του ΓΔ συνέπεσε με ημέτερα όργια, όπως η με αρ.πρωτ. Φ 6.1/8/246/10.2.16 ανοικτή επιστολή στον Π.τ.Δ., θεωρείται απλή σύμπτωση. Άσχετα που έγραφα για "Μία άλλη Ελλάδα" με δύο απλά μέτρα, και άμεσα εφαρμόσιμα.

[Τώρα που το σκέπτομαι, μάλλον δεν είναι σε θέση να σκεφθούν το απαραίτητο και αυτονόητο τρίτο. Απλό μέτρο, και άμεσα εφαρμόσιμο - ξύπνα.]

Και όχι μόνον αυτό, με την δυσπιστία και την άρνηση. Σε δύο που το δοκίμασα, δεν μπορούν να περάσουν το εξής απλό τεστ : "Πες ο πάτος ήταν την ίδια μέρα με την ανοικτή. Πέστο και κάτσε σιωπηλός 10 δευτερόλεπτα." Ε δεν μπορεί. Ούτε ένα. Ψυχοσωματικές δυνάμεις προφέρουν μόνες τους κάτι σαν μα, ναι αλλά κ.τ.τ.

 

Όθεν, να δούμε και τί θα κάνει ο νταουτζώννης με το 17.333,65 αύριο Δευτέρα, RedH είναι αυτό. Πώς λέμε "Ιδού η Ρόδος" ;

 

Ε

 

Σχόλια

13/03 09:42  Ερμάκος
20/03 08:55  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις