καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Don't follow me ...
347 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016
08:45

 

I'm lost too.

Αγορίνα,

Για μία ακόμη φορά, το ανέβασμα κινέζικης παροιμίας, δικαίωσε το περίφημο "συνάδουν" που έχεις από χρόνια ξεστομίσει. Ο DJI ήταν στο υψηλό εβδομάδας μεσοβδόμαδα. Και δείχνει σαν να παίρνει φόρα ένα πράμα ...

Το μήνυμα, πάντως, ήταν διφορούμενο. "Η υπομονή είναι ένα δέντρο με πικρές ρίζες και γλυκούς καρπούς". Θα μπορούσε να σημαίνει και περιμέν'τε να πάει κι άλλο πάνω. Το ότι αυτή την βδομάδα θα έκανε κατά πάνω, το ξέραμε από την προηγούμενη Κυριακή. Ν' ες πα ;

Φυσικά, έχω παραιτηθεί από την προσπάθεια να αποδείξω ο,τιδήποτε. Ο κάθε ελληναράς έχει βγάλει συμπέρασμα πολύ προτού δεήσει να κοιτάξει στοιχεία και αποδείξεις.

Θυμάσαι το 666.66 στις 11/11/11 στις 11:11 με το παλαιό και αστρονομική ώρα γενέτειρας. Ήταν 10/11 με ο Γρηγοριανό και η οθόνη σου έγραφε 798 και κάτι ψιλά, στο 3 και βάλε τα εκατό συν. Ουδείς γνωστός μου το θεώρησε άξιο προσοχής.

Το ίδιο όλως ανούσιο και ασήμαντο είναι και το κλείσιμο του EURUSD την Παρασκευή. Πρώτον, γιατί δεν ήταν ακριβώς 1,1134 - ήταν 1,1133. Δεύτερον, γιατί ούτε κι εγώ ενθυμούμαι τί χοντρούς υπολογισμούς είχα κάνει για να καταλήξω στο νούμερο. Ως fair number κατά τις αγορές - διευκρινίζω. Και τρίτον, το ότι είναι φωτό στο fb από πέρυσι τον Μάη δεν λέει και τίποτα.

 

Κάπως έτσι, δ-ε-ν θα έχει ιδιαίτερη αξία να αρχίσει να μειώνει όλο και περισσότερο την απόκλιση - στο πάνω-κάτω - από τον χρυσουν αριθμόν. Και να κλείσει στις 23/3 ακριβώς. Το λες και παραγγελιά, αλλά δ-ε-ν είναι.

Δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία. όχι μόνον για κανέναν, αλλά ούτε και για μένα.

 

Η αφεντιά μου, ετοιμάζω - πυρετωδώς πιά - το βιβλίο της μεγάλης ανατροπής. Ανατροπής στην αντίληψή μας γαι τον Όμηρο και την Ελλάδα. Και χρειάζεται να είναι κανείς πολύ αγράμματος για να μην γνωρίζει ότι ο Όμηρος είναι ο πυλώνας του Ελληνικού Πολιτισμού. Άρα και του Ευρωπαϊκού.

Έγραφα σε μία καλή fb-φίλη ότι ο αναγνώστης του ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ θα μπαίνει σε άλλη νοημοσύνη. Όχι άλλο τρόπο σκέψης - άλλη νοημοσύνη. Άλλου επιπέδου νοητικές ικανότητες για την αντίληψη πολύπλοκων συστημάτων.

Δ-ε-ν νομίζω να φανεί πολυτίμως χρήσιμον συντόμως, ως προς τις αντίληψιν χαοτικών καταστάσεων ...

Ο λόγος ; Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά ο τίτλος - ως άνω - είναι ακατάληπτος μεν ορθός δε. Είναι αδύνατον να πείσω τους διαδικτυακούς φίλους ότι αυτό που θέλω δεν είναι να με ακολουθούν, ούτε να με χειροκροτούν.

Αντιθέτως, χρειάζομαι - και χρειάζονται - πρωτοβουλίες.

 

Ε

 

Σχόλια

21/02 08:57  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις