καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ο επιμένων νικά ;
350 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016
09:11

 

τσουγκσβανγκ.

Αγορίνα,

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά την δραστηριότητά μου στο fb, ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει το "Η ανάσα των σημαντικών ανθρώπων γίνεται αντιληπτή στον ουρανό". Τα εις την κινεζικήν σήματά μου είναι πλέον Νόμος στις χρηματαγορές. Παγκοσμίως.

Θα θυμίσω, έτσι για να γελάσουμε, τί έγινε όταν όλη η ανθρωπότητα κρεμόταν από το στόμα της FED για κάτι που θα έκανε με τα επιτόκια και χέστηκε ο φοράδα στο αλώνι. Η ανάρτηση "Μην πηδάς πάνω από ένα χαντάκι μόνο και μόνο για να πέσεις στο πηγάδι." έκανε πολλούς κινέζους να πεθάνουν στα γέλια.

Και - βεβαίως - η παγερή αδιαφορία που προέκυψε, μπορούσε να αποδοθεί μόνον ελληνιστί : "Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν". Γενικώς, εμείς "Οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί" παρακολουθούμε με ουδόλως κρυπτομένην συμπάθειαν τις προσπάθειες των νεαρών λαών να επιβάλουν την κυριαρχία τους.

 

Είναι για γέλια, παγκοσμίως, η κατάσταση. Αλλά στα μέρη μας είναι τραγικά τα πράγματα. Να σου δόσω παράδειγμα την DBK, την ... φίλη μου.

Έχω που την γλωσσοτρώω από τα 30 ευρώπουλα. Και πριν ένα μήνα σου έγραφα μεταξύ άλλων : "Και ειδικά η DBK με εντυπωσιάζει με την αντοχή της. Μόλις προχθές κατέβηκε τα 20. Θα με σκάσει – μάλλον – μέχρι να γράψει μονοψήφιο."

Πήγε λοιπόν 13 και κάτι ψιλά και πέφτει γενικός χαμός. Το είχαν πάρει χαμπάρι οι πάντες. Φυσικά - όμως - δ-ε-ν με είχε σκάσει. Εξ ου και ομίλησα αμέσως περί short squeeze. Και γύρισε στο 15 και βάλε.

Άντε πείσε τον ελληναρά να βγάλει τον σκασμό. Άντε πες του κάτι σαν "δεν σε παίρνει ρε φιλαράκο". Και δεν πείθεται γιατί του περισσεύει το ερωτηματικό στον τίτλο αυτού του εσχάτου πονήματος. Του μάθανε ότι, άμα κρατήσει το πείσμα μέχρι τέλους, η νίκη είναι δική του.

Κανείς δεν του είπε ότι το σωστό απόφθεγμα λέει "Ο τολμών νικά". Πού να τολμήσει το κακομαθημένο βουτυρόπαιδο ; Άντε να του εξηγήσεις - μετά - ότι ο επιμένων νικά ΟΤΑΝ επιμένει σε κάτι σωστό. Αν περάσει με την επιμονή το δικό του, που όμως δεν είναι σωστό, δεν έχει νικήσει. Έχει "νικήσει". Νομίζει ότι νίκησε - δηλαδή.

 

Γι αυτό και είναι - ευρύτερα - ακατανόητο το εγχείρημά μου με την ανοικτή επιστολή στον Π.τ.Δ. Το ερώτημα του μαλάκα είναι κάτι σαν "Πώς θα νικήσεις, ενώ δεν θα φαίνεται ότι νίκησες ;". Οέο ;

 

Όθεν.

Αντιλαμβάνεσαι - είμαι βέβαιος - ότι παρέλκει να απολογηθώ για τις μικροδιαφορές στα περί DJI και EURUSD που σου έλεγα. Η γενική εικόνα παραμένει : ψάχνουν για κορόϊδα που θα πάρουν στα χέρια τον μουντζούρη.

Οι μικροδιαφορές αφορούν κυρίως το timing. Κάποια πράγματα που προεκτιμώ, γίνονται λίγο αργότερα ...

Και με κάποιες προσαρμογές. Σαφές ;

 

Κατά τα άλλα, ένας fb-φίλος μου έδωσε την ευκαιρία να εκφρασθώ ούτω πως : "Δεν είναι ακριβώς αίτημα από πλευράς μου. Μία πολύτιμη προσφορά είναι. Αν δεν την αξιοποιήσει, δικό του πρόβλημα. Έτσι το βλέπω."

Με την ευκαιρία, να εξηγήσω - πρώτον - το short squeeze. Είναι βίαιη αντίδραση [προς τα πάνω φυσικά] που γίνεται για να σκορπίσει η μαρίδα. Θα πάει κάτω, αλλά δεν επιτρέπεται να κερδίσει και ο καθανείς [λέξη Καζαντζάκη]. Να αναγκασθεί, δηλαδή, να κλείσει την short θέση. Είτε επειδή πείσθηκε είτε επειδή δεν αντέχει.

Να περιμένει το μονοψήφιο - ξύπνα.

Το άλλο θα στο εξηγήσω, αλλά στην πράξη. Θα σου δόσω μόνον τον τίτλο : turning negative feelings to positive. Καταλαβαίνεις τί ρεσιτάλ ετοιμάζω.

 

ερμάκος

υ.γ. επανερχόμαστε στα βδομαδιάτικα.

υ.γ. 2 Κάπου έπρεπε να σου γράψω για το :

"Δεν προλαβαίνεις να βυθίσεις μία κολοκύθα στο νερό

και ξεπετιέται άλλη."

Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις