καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Everything under control
648 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
09:44

 

@ κακομαθημένα βουτυρόπαιδα

Αγορίνα,

Σου έγραφα ""Τρέχουμε" στο κινέζικο "Οι αντιξοότητες είναι ένας καθρέφτης που δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό". Και οι προσεχείς αντιξοότητες θα δείξουν τον πραγματικό εαυτό του λαού-ηγέτη του πλανήτη. Τον σημερινό εαυτό μας - διευκρινίζω." Να το δούμε ένα μήνα μετά ;

 

Ο πολύς κόσμος έχει υποταχθεί στη μαύρη μοίρα του. Ανέχεται τον απερίγραπτο τύπο, τρέφει φρούδες ελπίδες με τον νέο. Καμία ελπίδα σοβαρής ανάκαμψης. Αλλά αντέχει. Σημαντικό.

Οι μονάδες μας πάντα έλαμπαν. Ακόμη και με το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα, π.χ., έχουμε διακεκριμένους επιστήμονες, εφευρέτες κ.τ.τ. Δεν ξέρω αν είδες που oi Γερμανοί αναγνωρίζουν ότι, οι έλληνες γιατροί που μετανάστευσαν, αναβάθμισαν το σύστημα υγείας τους. Αλλά πώς εξηγείται ;

Ο έλληνας γιατρός δεν είναι ειδικός - με την κακή έννοια. Είναι ικανός, βέβαια, να ξέρει την ειδικότητά του μέχρι λεπτομέρεια. Αλλά έχει την εποπτεία, την θέαση όλου του οργανισμού. Και είναι μοναδικός στο δίδυμο "ενατένιση και δράση". Έχει "μύτη".

Έχει και ανθρωπιά. Και "γιατρός που δεν είναι ανθρωπιστής, δεν είναι καλός γιατρός" - άλλος από εμένα το έχει πει. Μην σε μπερδεύουν οι έμποροι υγείας που αφθονούν στον ρημαδότοπό μας. 'Κονομάνε - δεν έφυγε κανένας τους ...

 

Η ίδια κατάσταση και στους αεροπόρους. Εκεί κι αν ξεχωρίζει το δίδυμο "ενατένιση και δράση". Αν ο γιατρός παίζει με τα λεπτά της ώρας, ο πιλότος παίζει με τα δευτερόλεπτα. Γι' αυτό και έχουμε τους αναμφισβήτητα καλύτερους.

Το ίδιο πάει να γίνει και με τους traders. Άλλος χειρίζεται έξυπνα τα έτοιμα εργαλεία, άλλος ξέρει να ξεχωρίζει πότε έχει πιάσει τον σφυγμό της αγοράς - το "έστιχτο" που λένε.

Και οι δύο, δεν έχουν πρόβλημα στο να κάνουν λεφτά. Πρόβλημα έχουν με το πότε να σταματήσουν, πότε να πάρουν ανάσες. Πότε να πουν εκείνο το ρημάδι "άσε να κερδίσει και κανένας άλλος".

Η εικόνα που έχω είναι ότι πιά έχουμε ουκ ολίγους χαλαρούς τοιούτους. Σε σημείο που να μην τους πειράζει να με διαβάζουν ...

 

Οι τρέχουσες περιστάσεις είναι μία πρόκληση να αποδειχθεί "τί ψάρια πιάνουμε", μετά από τόσα παθήματα. Την Παρασκευή, αργούτσικα, πριν πέσει κι άλλο ο dj, ανέβασα :

https://www.youtube.com/watch?v=Sg0KksWji9w

"Ανησυχώ για σένα

(...)

Εγώ σε νιάζομαι κι ας με πουλάς".

Και νιάζομαι γι' αυτούς που τσιμπάνε στα περί "Αρμαγεδδών !" και "ξεκαθάρισμα λογαριασμών τραπεζιτών".

Αυτό που είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ο ελληναράς είναι ότι κανείς στον κόσμο του χρήματος δεν συμπεριφέρεται ελληνοπρεπώς. Δ-Ε-Ν, το τονίζω. Εμείς έχουμε "το γινάτι βγάζει μάτι". Δεν συμβαίνει αυτό στον κόσμο των μπήζνες.

Επιτίθεται στον ανταγωνιστή για να κερδίσει, όχι για να του εξηγήσει έμπρακτα το "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;". Μετράει πρώτα τις ζημιές. Κανείς δεν καταστρέφει την πιάτσα για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τον άλλον που "του μπαίνει στη μύτη".

Και μία κατάρρευση της DBK ή της GS, πουχου, δεν θα αφήσει στην ησυχία τους εκείνους που τις γουστάρων χαμένες. Και ειδικά η DBK με εντυπωσιάζει με την αντοχή της. Μόλις προχθές κατέβηκε τα 20. Θα με σκάσει – μάλλον – μέχρι να γράψει μονοψήφιο.

Δεν έχουν λόγο να καταστρέψουν το παιχνίδι ακόμη. Το θέμα - πρώτον - είναι μέχρι πού θα φθάσει η ανοδική αντίδραση. Π.χ. για τον νταουτζώννη, από τα 16.000 παρά κάτι τώρα, έχουμε 17.000 παρά κάτι ή 17.500 συν κάτι. Όπως το κόβω χοντρικά - μέχρι να σου ξαναγράψω σε κανα μήνα.

 

Το δεύτερο θέμα είναι τί θα κάνουν τα αφεντικά των αφεντικών σου όταν ψιλοκαταλάβουν ότι "τέρμα τα δίφραγκα" με την ανοδική αντίδραση και τις κοροϊδίες.

Τα ημέτερα, σχετικώς :

Πρώτον, το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ το καραγουστάρω. Θα το γράψω με άνεση χρόνου. Τα υπόλοιπα 5 μάλλον θα είναι τηλεγράφημα. Με τίτλο κάτι σαν "oberon speaking". Καταλαβαίνεις ...

Δεύτερον, περί του EURUSD,νομίζω ότι η κόμπρα που σου έλεγα δεν σηκώνει άλλες αναβολές.

Τρίτον, η κατακλείδα του άρθρου "Τι είναι υπεροπλία στις μέρες μας ;" στην τοπική ήταν :

"Υπό αυτές τις συνθήκες, προβάλλει γραφικό να ισχυρίζεται κανείς ότι η επόμενη υπερδύναμη του πλανήτη μας είναι η Ελλάδα. Και μάλιστα η πιο ισχυρή και ηθική υπερδύναμη που υπήρξε ποτέ. Η υπερδύναμη της γνώσης, στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου χάους. Σωστά ;"

Τέταρτον, το άρθρο στάλθηκε με email την "Κόρινθος 31 Δεκ. 15" .......

Πέμπτον, το ημέτερον σχόλιον χθες :

"Αν δεν καις λιβάνι όταν όλα πάνε καλά,
μην πέφτεις στα πόδια του Βούδα
όταν υπάρχει πρόβλημα."
Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας

 

Take your time, and think about it ...

 

E

 

Σχόλια

17/01 10:01  Ερμάκος
14/02 09:18  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις