καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το τεστ του μαύρου κύκνου
391 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015
08:10

 

ντούκου, ξανά.

Αγορίνα,

Ο διάχυτος αμπζουρντουμισμός γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτός από όλο και περισσότερους μαχητικούς. Σε μη μαχητικούς - το τονίζω - ήταν ανέκαθεν αντιληπτός. Από γεννήσεως κόσμου. Όθεν, λέω να στο αναλύσω - κι άσε τα ουφ. Χάϊντε !

Ο μαύρος κύκνος, που λες, δείχνει την αντίδραση καθενός μας μπροστά στο πρωτάκουστο. Ξέρεις ότι όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι σαν τον ασβέστη, αλλά μπροστά σου βρίσκεται καμαρωτός-καμαρωτός ένας μαύρος τοιούτος. Είναι σε όλα ίδιος με κύκνος, εκτός από το χρώμα.

Τί σκέπτεσαι ; Όχι εσύ που είσαι γάτα με πέταλα. Τί σκέπτεται γενικά ο κόσμος.

Εσύ είσαι από τους λίγους, στον μάταιο τούτο κόσμο, που θα πουν αυθόρμητα ένα "για δες, υπάρχουν και μαύροι κύκνοι". Και την ώρα που θα τον ταΐζεις καλαμπόκι, να χαρεί και η κοράκλα σου, θα συνειδητοποιείς το εξής απλό : Ο κανόνας "όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι", σβου.

Ο κόσμος θα σκεφθεί "δεν είναι κύκνος". Ο γνωστός κανόνας "όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι" απαγορεύει την ένταξη του προ οφθαλμών κατάμαυρου ζωντανού στους κύκνους. Δεν επιτρέπει ο καθένας στον εαυτό του να αμφισβητήσει τους κανόνες.

Δεν φαντάζομαι να σε πολυστεναχωρεί η ως άνω μαλακία του κολλημένου κοσμάκη, αλλά να που τα πράγματα σήμερα είναι χειρότερα. "Δεν είναι μαύρος" ο κύκνος που βλέπω, λέει ο ένας. Κάπου θα πλατσούρισε, κάποιος θα τον έβαψε, κάποιος τον φωτίζει με μαύρο φως, βλέπω παραισθήσεις - τέτοια.

 

Συσκότιση φίλε μου. Η πεμπτουσία της προπαγάνδας, της ισοπέδωσης στην σκέψη. ¨Πού ξέρω αν είναι πράγματι μαύρος ;" αναρωτιέται ο καθένας, και τέλος η ελευθερία σκέψης.

 

Μαύρος κύκνος, κατά την τρίτη ως άνω εκδοχή, βάφεται – πουχου – ο γνωστός με τα τριάντα τόσα ακίνητα που ξέχασε να δηλώσει. Ακούς χίλια μύρια, μαθαίνεις ότι αντί για 34 είναι 4, ότι τα υπόλοιπα είναι άνευ αξίας χωράφια στην άκρη του πουθενά. Χώρια που απλώς τα διεκδικεί στα δικαστήρια, χώρια που έχει κάπου 3-4 %.

Μην το παιδεύουμε : ακυρώνεται συστηματικά κάθε προσπάθεια να μάθουμε την αλήθεια. Ακόμη και στο πιό προφανές και εύκολα διαλευκάνσιμο.

Τα ίδια που σου έλεγα για την κατάρριψη του ρώσικου τις προάλλες. Έβγαλες κανένα συμπέρασμα ; Σε έπεισα - ή έστω : σε προβλημάτισα ; - αν όλες οι θεωρίες που σουλατσάρουν στον τύπο και το διαδίκτυο έχουν έναν και μόνον σκοπό ; Να καλύψουν τα μαλακισμένα procedures των τούρκων. Που είναι ίδιας βλακείας με τα procedures όλων των υπολοίπων δυτικών.

Η συνομωσία σιωπής - θα θυμηθώ πώς την λένε - καλύπτει τα procedures όλων, καλύπτοντας την μαλακία των τούρκων "συναδέλφων". Με κάθε μέσο, και με κάθε ψέμα.

Το θυμήθηκα : με την ομερτά.

 

Τώρα τί έγινε με την ανακεφαλαιοποίηση και την συμμετοχή με ψήφο στην γουσου, δεν έβγαλα και τελείως άκρη. Αλλά ιδού πως τίθεται το θέμα, παρ' ημίν. Δώσε βάση :

Το '13 κάποιοι έδωσαν τα ωραία τους λεφτουδάκια για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση. Και συμμετείχαν υπό τους όρους του ενημερωτικού δελτίου, κατά τις διατάξεις του Ν.3864/10. Το ενημερωτικό, μεταξύ άλλων, έγραφε κατεβατά για "κινδύνους".

Η συμμετοχή με ψήφο είναι με μεταγενέστερο Νόμο, που αλλάζει τις σχέσεις μεταξύ συνεταίρων. Συνεταίρος είναι το ΤΧΣ, δ-ε-ν είναι το Κράτος. Άλλο το ότι ανήκει στο Κράτος. Είναι στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Ως εκ τούτου, δεν έχει την προνομιακή μεταχείριση του νόμου.

Αυτά τα ολίγα, μπας και τα ψάξει κανένας νομικός. Η ανακοίνωση του μαγαζιού, της Δευτέρας, έλεγε για "άρθρο 7α". Τί μύγα να τους τσίμπησε και την έβγαλαν ; Γιατί με την διευκρίνηση - εννοείται.

Επιφυλάσσομαι. Όπως και για το όργιο με την τιμή εκκίνησης. Πάρθηκε το 85% σε μία άλφα τιμή, το 15% διαπραγματεύονταν την προηγούμενη σε μία βήτα τιμή. Κι έβαλαν την βήτα τιμή. Γιατί αυτό εξυπηρετούσε την υποτιμητική κερδοσκοπία. Απλούν ;

 

Εν ολίγοις, αγορίνα, κάποιοι έμαθαν και με το παραπάνω το παραμύθι : "βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και το τρώμε νηστήσιμο". Και κατάντησαν να το πιστεύουν. Λένε "Ρε τί βρωμάει ; Ψαρίλα - φτου."

Έτσι νομίζουν ότι μπορούν να ... νηστεύουν με το ευρώ. Μέχρι που τα "Ζουζούνια" κούνησαν το δάχτυλο. "Αχ κουνελάκι" ... "ξύλο που θα το φας".

Έκλαιγε το φιλεθεάμον κοινόν του ημετέρου fb-τοίχου, στο +3%. Μερικές-μερικές παρακαρφώθηκαν.

 

Βρωμάει ψαρίλα, αγορίνα, αλλά για άλλο λόγο : κάποιοι είναι ψαρούκλες.

 

ε.

 

Σχόλια

06/12 08:25  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις