καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Στην εποχή του αμπζουρντουμισμού
320 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015
09:06

 

πανζουρλισμός

Αγορίνα,

Σου έγραφα για το Δυτικό Ζήτημα και την εκφυλιστική άνοια. Και δεν πέρασε ούτε ένα τέρμινο μέχρι να αρχίσει να μιλάει όλος ο πλανήτης για την παράνοια της Τουρκίας - της δυτικοποιημένης πιά. Σου έγραφα μάλιστα εν παρόδω και για το Ανατολικό Ζήτημα, και την έξυπνη εκμετάλλευσή του από την γείτονα. Μασάς ;

Με την κατάρριψη του ρώσικου βομβαρδιστικού, είχαμε όχι μόνο την ηχηρή διάψευση, ως προς την τούρκικη εξυπνάδα, αλλά και την επιβεβαίωση ως προς τα "φασόλια" που σου έγραφα. Μπορείς να βγάλεις άκρη τί έγινε ακριβώς ; Και να το βγάλει και κάποιος φορέας που να κλείνει στόματα ;

Δώσε βάση. Η ρώσικη εκδοχή - δεν μπήκαμε. Δεν είδα βέβαια και αποδεικτικά στοιχεία, ούτε καν στο "Η Ρωσία τώρα" που ψιλοπαρακολουθώ.

Η τούρκικη εκδοχή : τους ειδοποιούσαμε 10 λεπτά, μπήκαν μέσα 17 δευτερόλεπτα, πήραμε εντολή πρωθυπουργού και τους "κατεβάσαμε". Credo quod absurdum est [πιστεύω διότι παράλογον είναι] λένε οι παπικοί. Είναι το μόνο επιχείρημα που μπορεί να ενισχύσει το υπ' όψιν παραμύθι της Χαλιμάς.

Η κοινή γνώμη τρώει τον σανό προθύμως. "Πολλοί θα το δουν και λίγοι θα το καταλάβουν" που λέμε. Αλλά, κι αυτοί που καταλαβαίνουν το φασόλι, τί συμπέρασμα βγάζουν ; Προσχεδιασμένο, φίλε μου. Προσχεδιασμένο.

Η εκδοχή μου : Υπάρχει πάγια εντολή στην περιοχή "ό,τι πετάει το ρίχνουμε". Υπάρχει γιατί εκεί πετάνε συριακά, που τους λες "ας προσέχατε να μην μπαίνατε" και το βουλώνουν. Δ-ε-ν υπήρχε στα procedures κάτι σαν "εκτός αν είναι ρώσικο". Εξ ου και στα ρώσικα σύνορα είναι άλλα τα procedures. Check it.

Το ρίξανε, λοιπον, ψιλοκατάλαβαν την μαλακία τους οι στρατηγοί, και τα φόρτωσαν με τρρρόπο στον πρωθυπουργό του ανεπιθύμητου πρόεδρου. Στέκει ;

 

Φυσικά, η Ρωσία δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Αλλά ούτε και να αρχίσει τις αντανακλαστικές κινήσεις. "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ;", μεταφραζόμενη σε πολλαπλάσιες ζημίες, θα ήταν μία καθώς πρέπει νεοελληνικού ρυθμού απάντηση.

Έδωσε μαθήματα στο "ξέρετε είμαστε υπερδύναμη". Δύναμη και σύνεση μαζί. Ου μην αλλά και στυγνό πρόσωπο.

Φυσικά, και η Αμερική δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Είναι ανεπίτρεπτο ένας σύμμαχός της να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Αλλίμονο αν η κάθε Αμερική επέτρεπε στις ορντινάντσες της να αρχίζουν καυγά με το αντίπαλο αφεντικό.

Στοιχειώδες. Εξ ου και τόση ψύχρα στην υποστήριξη.

Κάπως έτσι, η φυσική φορά των πραγμάτων φαίνεται προσχεδιασμένο εγχείρημα. Άντε να βάλεις στο μυαλό του κάθε κολλημένου ευφυούς προχειρολόγου ότι στα αναπάντεχα οι ισχυροί κάνουν πάρτυ για την πάρτη τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει προσχεδιασμό. Τις δουλείες τους φροντίζουν. Την ώρα που οι βλάκες ψάχνουν για σκηνοθεσίες και σκηνοθέτες.

 

Καταλαβαίνεις, αφκόρς, τί είναι να σου βγαίνει ένα τέτοιο φασόλι, την ώρα που αγωνίζεσαι να βρεις τρόπο - πουχου - να μην καταρρεύσει ο Dow. Να φτιάξεις ένα καλό νέο να ψωνίσει ο κοσμάκης στα ψηλά.

Να σώσεις το εβρό από τα μπηλοζήρια. Αν δεν το πρόσεξες, 92 πιπς διαφορά από τον προ δεκαπενθημέρου ημέτερον χρησμόν. Λες και η αγορά προεξοφλούσε την διόρθωση. Που τώρα πώς να επιτευχθεί ; Οέο ;

Και να έχεις και την blau cow να αγωνίζεται να σώσει την DBK από την επόμενη βουτιά. Ως άλλοι ημέτεροι χρησμοί διετύπωσαν εν πλήρει αγωνία ...

 

Αξίζει δυό λόγια παραπάνω αυτό το περί συμπερασμάτων και αδυναμίας εξαγωγής τους.

Κάποτε γελάγαμε με τις φοιτητικές μας εκλογές, και τα κατά το δοκούν αποτέλεσμα από τις διάφορες παρατάξεις. Ουδείς είχε διάθεση να βάλει κάτω τους προσθετέους και την πρόσθεση. Αν βγάλεις συμπέρασμα, δεν υπάρχει καυγάς.

So simple. Καυγά θέλουμε, όχι συμπέρασμα.

 

Στο αναφέρω, ίνα όπως ως διαλευκάνω το ζέον θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση και τα warrants. Ξαναδώσε βάση.

Πρώτον, ο FTASE. Δεν είδα και πολλούς να έχουν μυριστεί την τεράστια επίπτωση. Οι τράπεζες θα είναι με άλλη κεφαλαιοποίηση και άλλο free float. Άλλου μεγέθους βάρος δηλαδή, όχι απλώς μεγαλύτερο.

Δεύτερον, η επανεμφάνισή τους στον FTASE, μετά τις διαδικασίες του reverse split, θα είναι με την νέα τιμή. Η υποτίμηση δηλαδή δεν θα περάσει στην τιμή του δείκτη. Όπως και το ταμπλώ θα γράφει 0% στο 2 εβρά. Κι αν το κάπου -20% είναι σχετικώς πενιχρόν για το μαγαζί σου, για βρες τί υποτίμηση περνάει μούφα, ως προς τα άλλα μαγαζιά ...

Τρίτον, δες λογικά και το εξής : Το ΤΧΣ [Σταθερότητας το Σ – θου φυλακήν] εμφανίσθηκε στην γουσου και ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση. Παρεμπιπτοντως, δ-ε-ν γνωρίζω πώς βρέθηκε με δικαίωμα ψήφου - μπορεί να είναι και νόμιμο.

Η ουσία είναι ότι ψήφισε ουσιαστικά την υποτίμηση των μετοχών του. Και - οπότενες - η τιμή εξαγοράς των μετοχών του μέσω warrants ; Λογικά, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί κι αυτή ; Μία αντίστοιχη προσαρμογούλα ;

Να το βάλουν κάτω οι φωστήρες σύμβουλοι, να βγάλουν - λέμε τώρα - άκρη. Ας δώσει ο τουτάτης να βρουν, τουλάχιστον, ποιόν συμφέρει και τί ......

 

Στην εποχή του αμπζουρντουμισμού, αγορίνα, μία είναι η άμυνα : γέλιο μέχρι δακρύων. Αν δεν πεθανουμε από τα γέλια, όλα θα πάνε καλά.

 

Ε

 

 

Σχόλια

29/11 09:16  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις