καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το Δυτικό Ζήτημα
301 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015
08:45

 

αποβλάκωση.

Αγορίνα,

Η "αίσια" έκβαση των ανακεφαλαιοποιήσεων θέτει το απλό ερώτημα : "Μετά τη ληστεία, τί ;". Δεν είναι και πολύ απλό να προβλέψει κανείς την συνέχεια. Και - νομίζω - δεν βγαίνει εύκολα άκρη χωρίς ευρύτερη θεώρηση του Δυτικού Ζητήματος. Δικός μου ο όρος. Φρέσκος, σημερινός.

Σκέψου το εξής απλό : Πριν χρόνια έκαναν οικόπεδο το Ιράκ, γιατί - λέει - ο Σαντάμ είχε χημικά όπλα. Κι όλοι είπαν "Επίθεση !". Κατελήφθη το Ιράκ, αλλά χημικά όπλα πουθενά.

Δεν βγάζεις άκρη, όπως δεν βγάζεις και με το σημερινό φασόλι τους : βρήκαν χημικά στο Βέλγιο. Σε έφοδο, λέει, σε τζιχαντιστές. Πώς είναι δυνατόν να τους πιστέψεις ; Και πώς είναι δυνατόν να προστατευτείς, αν τους τα βγάζεις ψέματα όλα ;

 

Ζήτημα - γενικά - λέμε ένα γεωστρατηγικής σημασίας θέμα. Το Ανατολικό Ζήτημα - πουχού - είναι από αιώνες το θέμα που προκύπτει από τα μεγάλα δυτικά συμφέροντα στην Ανατολή. Τόσο μεγάλα, που θέματα στις παρεμβαλλόμενες χώρες τα παίρνουν παραμάζωμα.

Δεν είναι το θέμα μου σήμερα, αλλά για κάποιο λόγο το Ανατολικό Ζήτημα είναι κατάρα για την Ελλάδα και ευλογία για την Τουρκία. Εμείς το υφιστάμεθα ενώ η Τουρκία το εκμεταλλεύεται μέχρις υπερβολής. Το συμπέρασμα είναι ότι φταίει το Ζήτημα ή ότι φταιμε εμείς ; Οέο ;

Κάπως έτσι, ανασύρεται και το μείζον ζήτημα του πλανήτη, το Ελληνικό Ζήτημα. Ακόμη καλύτερα, το ελληνοελληνικό. Ψιλά γράμματα για ισοπεδωμένους εγκεφάλους, ιδίως ραγιάδων.

Ας είναι.

 

Πήραν λοιπόν οι Λονδρέζοι πάμφθηνα τις μετοχές των τραπεζών. Τις πήραν από τους πρώην μετόχους, αλλά και από το Τουχουσού. Και ψάχνουμε το παρακάτω. Δώσε βάση.

Μιλώντας για το μαγαζί σου, ο συνολικός τζίρος έτους ήταν 2 και κάτι δις. με μέση σταθμισμένη τιμη 0,271. Που σημαίνει ότι τις πήραν οι Λονδρέζοι κάπου στο 15%. Έβαλαν, όμως, 1,5 δις.

Πολλά από αυτά – προφανώς – κερδισμένα στην υποτιμητική κερδοσκοπία. Δεν θα κάτσω να ψάξω πόσα, ούτε θα ψειρίσω τα περί intraday τζίρου και τα ρέστα. Θα δεχθώ ότι όλα τα έβγαλαν από το αίμα μας. Έστω, δηλαδή, ότι πήραν τα κεφάλαιά τους και κάποια κέρδη. Και τώρα αποφάσισαν να μείνουν στο τραπέζι τα - κερδισμένα ! - 1.500 εκατομμυριάκια τους. Μπορούσαν κάλλιστα να τα τσεπώσουν και να μας αφήσουν. Σωστά ;

Άρα υπάρχει κάποιο success story γι' αυτούς. Το τονίζω : γι' αυτούς.

Μία περίπτωση, τί θα γράφουν τα βιβλία τους την 31/12/15. Στην άλλη άκρη, να νοιαστούν για το καλό της Ελλάδας, να ανατιμηθούν οι μετοχούλες τους. Μπορεί να σκέφτονται και κανένα ακινητάκι στους πλειστηριασμούς. Αλλά, δεν θα γίνονταν πλειστηριασμοί, αν δεν γίνονταν οι ανακεφαλαιοποιήσεις ;

Μύλος.

 

Το Δυτικό Ζήτημα είναι κορυφαίας σημασίας για τον πλανήτη. Στην Νευρολογία χαρακτηρίζεται μπαμ-καραμπαμπάμ "εκφυλιστική άνοια". Δεν υπάρχει ικανότητα συλλογισμών, πέρα από "το γνωστό και το οικείο".

Ξέρουν την δουλειά τους και απολύτως τίποτα άλλο. Γι' αυτό δεν έχουν την εγκεφαλική δυνατότητα να σκεφθούν τις συνέπειες. Δεν κρίνουν αντικειμενικά, γιατί τους είναι αδύνατον να δουν όοοολη την σκακιέρα.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα κριθούν σε φιλολογικά σαλόνια.

 

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ με - κάποιο - ενδιαφέρον τον κατήφορο της Δύσης. Αλλά ξεκινάω πιά το γράψιμο. Πήρα τις παραστάσεις που χρειαζόμουνα. Όποιοι βασίζονταν σε μεσοβδομαδιάτικα σήματα - αν υπάρχουν ! - θα πρέπει να το ξεχάσουν. Μόνον κατά τύχη, σε κανένα διαλειμματάκι, μπορεί να κάτσει κανένα σιγουράκι.

Το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ αναλαμβάνει να ανοίξει τους νευρώνες. Να αναστρέψει την εκφυλιστική άνοια. Περί αυτού πρόκειται.

 

ερμάκος

Σχόλια

22/11 08:55  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις