καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το 4ο απόκρυφο
360 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015
09:43

 

10.6.13 [δέκα τρία]

Αγορίνα,

Δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο να κάτσω να μελετήσω τα καινούργια φιρμάνια των φωστήρων - περί stress tests και ανακεφαλαιοποιήσεων, φυσικά. Αλλά το προ διετίας "Τα απόκρυφα των ανακεφαλαιοποιήσεων" δείχνει τί θα μπορούσα να κάνω. Μόνο που το ζουμί είναι εκεί που λέει ο τίτλος.

Ποιό είναι το success story ; Ιδού το ερώτημα ! Τί μας λένε τα stress tests ; Το βοηθητικό ερώτημα.

Επί του βοηθητικού, η απάντηση είναι "απολύτως τίποτα, επί της ουσίας". Αν – αννν ! – κατάλαβα καλά, εξέτασαν την κατάσταση της 30ης Ιουνίου. Αυτό το ενεργητικό [λένε ότι] επεξεργάσθηκαν. Πάλι καλά, γιατί το ’14 είχαν στοιχεία 31ης Δεκεμβρίου του ’13.

Αν δεν κάνω λάθος, ήταν η δεύτερη ημέρα με capital controls. Και οι … μικροπεριορισμοί και οι μικροαλλαγές στην κίνηση κεφαλαίων, δεν απασχολούν τους φωστήρες. Πώς θα ‘κονομούσαν αν τα stress tests γίνονταν με μοντέλο που έπαιζε real time ; Οέο ;

Πάντως η ημετέρα ερώτησις "Όταν λένε stress tests, ενώ έχουμε capital controls, τί να εννοούν άραγε ;" έπεισε αρκετούς ...Τουλάχιστον στο να πατήσουν το ρημάδι το κλικ και να λαϊκώσουν κάτι που τους αρέσει.

Ας είναι.

 

Η ως άνω απάντηση "απολύτως τίποτα, επί της ουσίας", λοιπόν, αφήνει ανοικτό το ερώτημα. Εννοώ, επί της ουσίας του ελέγχου. Δεν είναι test. Τελεία και παύλα. Είναι κουβαδάκι να παίζουν τα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα. Και να 'κονομάνε.

 

Μας λέει, όμως, τα βασικά επί της ουσίας περί του πρακτέου.

Ο πήχης για το μαγαζί που ξημεροβραδιάζεσαι τέθηκε χαμηλά. Τόσο που αναρωτιέται κανείς γιατί δεν θεωρήθηκε ότι είναι στα όρια του θεωρητικού σφάλματος του μοντελου των ελέγχων.

Λένε και για "ακραία" σενάρια, και αναρωτιέται κανείς τί έχουν βάλει στο διεστραμμένο μυαλό τους ότι μπορεί ακόμη να συμβεί σε αυτόν τον ρημαδότοπο. Να συμβεί και να μην γίνει Κούγκι ο πλανήτης, εννοώ.

Πάντως, όταν σου λένε ο έλεγχος για δυσμενές σενάριο λέει να βάλω πόδι στο μαγαζί σου με τόσα δις, θα πρέπει πάνω-πάνω να λέει δυό λόγια για το ποιο είναι το δυσμενές σενάριο. Επικεφαλίδα, όχι στην έκθεση στα Αγγλικά - κι αν το έχει κι εκεί.

 

Για να μην τα πολυλογούμε, η αγορά έχει να εκτιμήσει τις προοπτικές. Σύντομα θα φανεί αν η ανοδική κίνηση ψάχνει για κορόϊδα που θα πάρουν τον μουντζούρη, ή αρχίσαμε να σοβαρευόμαστε. Τουλάχιστον μερικοί-μερικοί ...

 

Ως προς τα 5+1 βιβλία, που θα διάβασες – υποθέτω – στου oberon, υπάρχει κάτι νεώτερο. Φρέσκο, προχθεσινό. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα έχει κάτι ποιοτικά διαφορετικό από την "ανασκόπηση της σκέψης" που έγραφα.

Νέα διάσταση στην Λογική. Υπέρβαση του υποβάθρου του σύγχρονου κόσμου, της Λογικής του Αριστοτέλη. Δίνει νέα διάσταση στην Επιστήμη, και ιδίως στις κοινωνικές επιστήμες. Εργαλείο για να είναι αυστηρά αποδεικτικές.

Και, βέβαια, τέρμα στην αμπελοφιλοσοφία. Και νέα διάσταση στην Φιλοσοφία.

 

Ψιλοπράγματα.

 

Ε

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

01/11 09:52  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις