καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Κρύα εκδίκηση
382 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015
09:44

 

and style.

Αγορίνα,

"Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" είναι η φράση που έχει στο μυαλό του ο κάθε αδικημένος. Καλώς ή κακώς, that's life. Και η αφεντιά μου προσθέτω "Κι αν είναι και στην κατάψυξη {τάδε) χρόνια ..." Όπου "τάδε" ανάλογα με την εκκρεμότητα ...

Η κρύα εκδίκηση που ήδη εξελίσσεται είναι του μαγαζιού. Τα warrants έχουν πάρει την ανηφόρα, από κοντά και το χαρτί. Το σενάριο υπάρχει από καιρό "Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης και τα warrants " Απλώς αλλάζουν οι λεπτομέρειες. Το βασικό είναι ίδιο : το συμφέρον.

Εκείνο που αλλάζει είναι η ανάγκη. Το δίλημμα πιά είναι "γκαρσόνια ή μάγκες ;".

Και το άρθρο που τους έδωσα στα χεράκια τους, μαζί με το κείμενο του λόγου μου που δεν είπα, είχε τον ίδιο τίτλο. Ακολουθούσε απλώς το κρίσιμο ονοματεπώνυμο. Και ο βου, που μαζί κι οι δυό διάβαζαν επισταμένως μπροστά στη γ.σ. για την ανακεφαλαιοποίηση, μου είπε καθώς έφευγα αδιάφορος : "Καλά τα λέτε".

Έχει ο καιρός γυρίσματα, που λέει και το άσμα, και οι βολεμένοι δ-ε-ν είναι πιά βολεμένοι. Του γραμματικού η λέξη, του ιδίου και το "Only foolish don't change their mind" του Τσώρτσιλ.

Από πλευράς μου - σου θυμίζω - η απάντηση ήταν "Οψώμεθα." Και δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε και βάζω νερό στο ούζο μου - πόσο μάλλον στο κρασί μου.

 

Φυσικά σε άλλους την έχω στημένη : στην βλακοκρατία, εγχώρια και ευρωπαϊκή.

Από χρόνια έχω καταγράψει στην τοπική την προειδοποίησή μου, στην ιδεολογία της βλακοκρατίας, στον Πλατωνισμό : "αν είναι και 2.500 χρόνια στην κατάψυξη ...". Και τώρα που μελετάω Όμηρο, αντιλαμβάνομαι καλά γιατί έδιωχνε από την "ιδανική πολιτεία" του τον Όμηρο. Πατέρας της λογοκρισίας ο μέγας φιλόσοφος – έτσι ;

Αν η Α' ραψωδία της Ιλιάδας είναι η αποτύπωση της μαλακίας που δέρνει τους αρχηγούς μας, η Δ' ραψωδία της Οδύσσειας είναι η αποκάλυψη όλης της σαπίλας της υψηλής κοινωνίας. Και αυτή την κοινωνία εφοδίαζε ο Πλάτωνας με μπόλικα "πρέπει", αλλά και το δόγμα της υποκρισίας : "Τα ψέματα τα εν δέοντι γιγνόμενα". Φράση που έγινε λάστιχο, και πιά δεν υπάρχει ούτε σπυρί αλήθεια στον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος, πόσο βαθιά θα χώσω το νυστέρι με τα βιβλία που ετοιμάζω.

Η κρύα εκδίκηση έχει απαιτήσεις, σε κάθε περίπτωση. Καλό υπολογισμό. Στόχου, δυνάμεων, συσχετισμών, timing. Έχω, άλλωστε, εδώ και χρόνια, ξεπάτώσει στην μελέτη τα δύο απόλυτα κινηματογραφικά έπη. Όπως, ίσως, θα ξέρεις, κάθε επική ταινία έχει Ομηρικά στοιχεία.

"Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" και "Kill Bill".

O Κλιντ σκοτώνει τον κακό, πέφτει αυτός στον ανοικτό τάφο, και με δύο μπιστολιές από μακριά του σπρώχνει για παρέα το καπέλο του και το μπιστόλι του. Και τον άσχημο τον αφήνει με μπόλικο χρήμα στην ερημιά να ωρύεται ...

Η Beatrix παίρνει από τα Τάρταρα την εκδίκησή της. Από τον τάφο βγαίνει. Έχει την στόφα να καθαρίσει με άνεση τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας των εκτελεστών της, αλλά έχει και "χτύπημα των πέντε σημείων" για τον Bill. Και η λέξη ρεβάνς έχει "γεμίσει το στόμα της" αρχή-αρχή στο βου μέρος.

[Άντε πείσε κολλημένους σε προκαταλήψεις να δώσουν βάση σε ταινία του Χολυγουντ].

 

Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά δέεενν ...

 

Στα τετριμμένα, βλέπω ολιγοήμερη διόρθωση σε νταουτζώννη. Μεσοβδόμαδα ετοιμάζω σφάλιαρο για το εού. Μιά διορθωσούλα και για εμάς δεν θα έβλαπτε. Όχι ότι επιμένω κιόλας.

Πώς θα διορθώσει το w πριν το 7,5 δεν το γνωρίζω. Ειλικρινώς.

 

ε.

Σχόλια

18/10 09:56  Ερμάκος
20/10 10:16  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις