καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Casus belli
420 αναγνώστες
Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015
08:57

 

στην ώρα του.

Αγορίνσ,

Την Πέμπτη ανέβασα τον βάρδο, τον Στράτο, και το "Ποιός στο είπε για τους μάγκες". Και, αντί να γυρίσει, είχαμε ισχυρό χώσιμο. Με εντυπωσιακό συγχρονισμό, μάλιστα. Οφείλω απάντησιν, όθεν.

Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι και σύμπτωση. Επίσης, μπορεί να αποδειχθεί ένα απλώς ολίγον πρόωρον αλλά ορθόν σήμα αγορών. Ως γνωστόν, το έξυπνο χρήμα αγοράζει λίγο πριν τον πάτο. Όχι στον πάτο. Για ακριβώς στον πάτο προσπαθούν μόνον οι πυροβολημένοι.

 

Η απάντησή μου, λοιπόν, είναι κάτι σαν στο μπαρμπούτι : τόσα μπρος, τόσα πίσω.

Στα μπρος, απαντώ "Πουλήστε.".

Υποτιμητική κερδοσκοπία έχουμε. Είναι εμφανές ότι ξέρουν πώς πουλάνε επιθετικά σε τιμές πολύ κάτω της αξίας. Γι' αυτό ψιλοζορίζονται να σπάσουν επίπεδα στήριξης στο κλείσιμο. Ξέρουν ότι παίζει να δυσκολευτούν χοντρά να πάρουν φθηνότερα. Φοβούνται το short squeeze. Το τρέμουν, to be precise.

 

Στα πίσω, απαντώ με Εθνικό Όραμα. Οσονούπω, αλλά χαλαρά.

Έχω καταλήξει τόσο στην ουσία όσο και στην παρουσίαση. 1+5 βιβλία, σε αρμονικό σύνολο.

Το "1" θα δίνει την περίληψη και τον δρόμο. Πού θα πάμε. Και πώς, βήμα-βήμα. Και τί θα κερδίζει ο καθένας μας - το βασικό.

Τα 5 στοιχειοθετούν τα επί μέρους.

ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ - πλήρης ανασκευή της ματιάς στο Εθνικό μας Έπος. Στην βάση της Θεωρίας της Ομηρικής Παρακαταθήκης. Αλλάζει πολλά στην θέαση της κρίσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - γενική ανασκόπηση των βάσεων της σκέψης, και ιδιαίτερα της Ελληνικής. Και, πάνω σε εδραίες βάσεις, ανατροπές σε θεμελιώδεις αντιλήψεις στα πάντα. Από φορολογία μέχρι Παιδεία, και από Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τράπεζες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - νέα αντίληψη για το Κράτος, την πολιτική οργάνωση και τα πολιτικά ήθη. Βάθρο οι Δήμοι και η Αμφικτυονία τους. Πολιτικός διάλογος, δημόσια ψήφος, προσωποπαγής και ανακλητή εκτελεστική εξουσία. Και πρωτόγνωρη άμεση δημοκρατία.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - δομική επέμβαση στα θεμέλια του καπιταλισμού. Η νέα αντίληψη στην φορολογία, μαζί και η νέα αντίληψη περί κρατικού παρεμβατισμού. Καινούργιο τραπεζικό σύστημα – ψιλοθινγκς.

ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ο κόσμος που οραματίζομαι για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πώς θα είναι αυτή κοινωνία. Πώς θα ζούμε χωρίς βαρβάρους και βαρβαρότητες.

 

Χρονικός προγραμματισμός.

Μέσα στον Οκτώβριο θα ανεβάσω 1+5 αντίστοιχες περιλήψεις, μαζί με links σε άρθρα και δημοσιεύσεις μου. Μαζί με κάποιες σημειώσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαμορφώσουν γενική εικόνα, να προβληματισθούν. Να μπουν στο νόημα. Να κρίνουν, να μου πουν την γνώμη τους. Να το πουν και σε άλλους.

Ταυτόχρονα θα στείλω αντίστοιχα άρθρα στην τοπική και το analyst, να δίνουν το μήνυμα της προσπάθειας. Θα κοιτάξω και σε άλλες εφημερίδες.

Τα βιβλία είναι για αρχές της άνοιξης. Αν σου φαίνονται πολλά, κατ' αρχήν θα είμαι στακάτος. Όχι φλυαρίες. Αλλά, το βασικό, έχω ουσιαστικά να συρράψω άρθρα μου. Θα έχει δουλίτσα η συρραφή και η ομογενοποίηση, αλλά οι σκέψεις έχουν δομηθεί.

 

Θα κοιτάξω, χαλαρά πάντα, για τα πρακτικά θέματα. Επιμέλεια παρουσίασης, εκτύπωση, διανομή, προβολή - τα γνωστά. Θα φανεί και ποιοί διαδικτυακοί φίλοι είναι χαβαλέδες του like [και αν] και του παπαροσχολιασμού, και ποιοί είναι για να σηκώνουν μανίκια για δουλειά.

Σιγά-σιγά, μαζεύω και την Ιδρυτική Ομάδα του ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

 

Θα δούμε αν έχω δίκιο ότι ουδείς διανοείται να με ανακόψει. Η εμβέλεια είναι οικουμενική.

Παρεμπιπτόντως, το χαμηλό Οκτωβρίου που λέγαμε το είδαμε. Και ο νταουτζώννης θα χρειασθεί βαρβάτο νέο για να πουλήσει στις κάπου 25 χιλιάδες μέχρι το '17.

Μιά ιδέα είναι που λέμε - μιά ματιά έριξα προ εβδομάδων στο διάγραμμα από το '28. Θα δω πότε θα κάνω δημοσίευση, που θα δίνει με διαγράμματα την πρόβλεψη αλλά και μία πολύ γενική εικόνα της Θεωρίας του Χάους.

 

 

Να σφίγγουν οι κώλοι. Καιρός είναι.

 

Ε

 

 

Σχόλια

04/10 09:18  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις