καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Στο έλεος της βλακοκρατίας
362 αναγνώστες
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
08:20

 

ντουμπουλντούμ.

Αγορίνα,

Σου έγραφα για το ακροκλώστειο ερώτημα και τις επιλογές της σιωπηλής πλειοψηφίας. Πρόβλεψα μαύρισμα, αλλά επέζησε. Και το καλπονοθευτικό σύστημα οδήγησε τελικά σε κυβέρνηση που απολαμβάνει την ψήφο του 22% του εκλογικού σωματος. Η "σιωπηλή πλειοψηφία" επέλεξε την αποχή.

Η αποχή αυξήθηκε - από τον Γενάρη - κατά 10% του εκλογικού σώματος, από 35% πήγε 45%. Δηλαδή οι απέχοντες αυξήθηκαν κατά 10/35=29%. Ψήφισαν ουσιαστικά όσοι έκριναν ότι αξίζει ο κόπος να ασχολείται κανείς με τις εκλογικές διαδικασίες του τρισάθλιου πολιτικού συστήματος. Ότι έχει κάποιο νόημα να διαλέγεις από δαύτους.

Και ψήφισαν μαζί με αυτούς που ψηφίζουν γιατί απλώς οφείλουν να ψηφίζουν, βρέξει-χιονίσει.

 

Ακολούθησαν απίστευτες εκδηλώσεις των νικητών. Αριστεροί που αναμασούσαν τις παραδοσιακές ατάκες της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Και ούτε κουβέντα - αφκόρς - για απλή αναλογική και κουραφέξαλα. Και αυτοί που απείχαν "ας πρόσεχαν", "ήσαν και δικοί μας" και άλλα συμπαθή.

'Εμαθαν πιά να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, στα πρότυπα του αρχηγού τους. Αναρωτιέται κανείς γιατί τόση χαρά στις δηλώσεις για δουλειά για εφαρμογή του μνημονίου. Αν ήταν να χαρούμε, γιατί το απορρίπταμε ; Και γιατί ματώσαμε για δημοψήφισμα ; Και γιατί ήταν κακή η συμφωνία παρακαλώ ;

Μίλησε και για αυταπάτες, αλλά απέφυγε να μας πει ποιες αυταπάτες εννοεί. Έδωσε και εντολή για απουσία των υπουργών από τα πρωινάδικα για να δουλέψουν. Άντε να εξηγήσεις τα περί ικανής και αναγκαίας συνθήκης. Η παρουσία - πενηνταράκια - στα πρωινάδικα σημαίνει ότι δεν πολυδουλεύει ο υπουργός. Η απουσία από τα πρωινάδικα, όμως, δεν σημαίνει αναγκαστικά και ότι δουλεύει.

Πόσο μάλλον, ότι δουλεύει αποδοτικά ...

 

Και ισχύει πάντα το αρχαίο "Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι". Όλης - στο τονίζω.

Βλέπω φιλαράκια να κάνουν κραυγαλέα λογικά σφάλματα. Βρήκε οπαδούς π.χ. η θεωρία του ξαναμαναδημιουργία - στα λόγια φυσικά - για τους νεκρούς στην Μέκκα.

"Μέτρα ασφαλείας" - λέει. Σου λέει, "αφού εμείς έχουμε μέτρα ασφαλείας, να βάλουν κι αυτοί". Για να μην έχουν νεκρούς κάθε τόσο.

Πρώτα από όλα, η ειρωνεία. "Τους ήθελε ο Θεός κοντά τους" ήταν στο στόχαστρο κάθε εξυπνάκια. Άσε τους κινδύνους να σε κλάψει η μάνα σου μιά ώρα αρχύτερα ...

Δεύτερον, τί θέλουν κι ανακατεύονται ; Τουλάχιστον ως προς το ούτω πώς ανακατεύονται. Κάθε προσκυνητής γνωρίζει τους κινδύνους. Και πάει. Ανακατέψου ρε φίλε, αλλά να παίρνεις υπ' όψιν σου ότι ανακατεύεσαι σε ξένες υποθέσεις.

Τρίτον, όμως, και κυριότερον, η εξομοίωση "τοις άρχουσι". Δεν καταλαβαίνει ο άλλος την διαφορά από το να πεις κάτι μέχρι να γίνει. Ούτε λόγος, φυσικά, για το ότι κριτικάρει για να νοιώσει "κάποιος". Όχι για να λυθεί το πρόβλημα.

Και, επειδή δεν καταλαβαίνει την διαφορά, η εύκολη λύση είναι να με βαφτίζει όπως γουστάρει. Υπερασπιστή των κακώς κειμένων - η πιό light διατύπωση.

 

Η περίπτωση να επιχειρηματολογώ για το πώς θα γίνει κάτι και όχι για το πώς θα περάσουμε ωραία στον καναπέ μας δέεενν παίζει.

"Ψώνιο" με απεκάλεσε δημοσίως ένας αριστερός φίλος από τα παλιά. Κι ας μου έχει πει κάποιες φορές - πάντα με μπόλικη χρονοκαθυστέρηση - "Είχες δίκιο".

 

Κάπως έτσι, το ΧΑΑ ακόμη … πανηγυρίζει. Τζίρος 17 εκ. Σε κανονική εποχή, παρακαλώ. Αρώτηξη : τζίρο θα βρει στον Υμηττό ή στον Λυκαβηττό ;

Και το πρωτοβρόχι σφίγγει. Είπαμε για oberon speaking στο χαμηλό Οκτωβρίου. Ενθυμούμαι καλώς ;

 

Ε

Σχόλια

27/09 08:23  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις