καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Μαθήματα παραδειγματισμού
361 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015
08:33

 

αυστηρά, αμείλικτα.

Αγορίνα,

Είμαστε εδώ και χρόνια στην στρατηγική των διαδοχικών κερδοφόρων βημάτων. Κάτι χάνουμε κάτι κερδίζουμε κάθε φορά, αλλά συνολικά κερδίζουμε. Οι ζημιές και οι απώλειες είναι μεγάλες, αλλά ο στόχος τις δικαιολογεί. Και αυτά που κερδίζουμε είναι σημαντικότερα. Μας φέρνουν πιό κοντά στον στόχο. Γι' αυτό.

Στις εκλογές έχουμε έναν τακτικό στόχο : μάθημα παραδειγματικό στον ανέντιμο. Και είναι τόσο σημαντικό στην στρατηγική φθορά του πολιτικάντικου συστήματος, ώστε μέχρι που ο μουστάκιας μπορεί και να του χαριστεί. Αύριο στο debate έχει απλές ατάκες να τον καθαρίσει.

Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι είναι στημένος να χάσει.

 

Ατάκα πρώτη : τί παρέλαβες τον Γενάρη, τί παρέδωσες τον Αύγουστο ;

Κανονικά αυτό δικαιολογεί ακόμη και να του παραχωρήσει τον υπόλοιπο χρόνο του. Ό,τι και να πει, όσα ψέματα και να αραδιάσει, δεν υπάρχει απάντηση της προκοπής.

Μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Εκτός από το ότι ήταν θυσίες που τις πέταξε στα σκουπίδια.

 

Ατάκα δεύτερη : τί παρέπεμψες σε δημοψήφισμα και τί υπέγραψες τελικά ;

Δηλαδή : μας είπαν υπογράψτε ή τέλος, έκανε δημοψήφισμα, έγινε χαμός ζημιών στην βδομάδα που μεσολάβησε, και πήρε σαφή εντολή σκληρής συνέχειας. 61,3% ΟΧΙ σε ένα δημοψήφισμα που κανένας άλλος λαός στον πλανήτη δεν θα επέτρεπε καν να γίνει.

Δεν το σεβάστηκε, γιατί δεν είναι Έλληνας στην ψυχή, στην καρδιά. Γι' αυτό και η δήλωση "υπερτίμησα την δύναμη του δίκιου ενός λαού". Δεν καταλαβαίνει ο δυστυχής τί σημαίνει Ελληνικός Λαός, τί σημαίνει Ελλάδα. "Ένας λαός" - μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό του. Τι να του εξηγείς ;

 

Κάπως έτσι ξηλώνεται το πουλόβερ της ανεντιμότητας, της ανακολουθίας. Η ανεντιμότητα και η ανακολουθία είναι αυτοτελές ζήτημα. Αλλά - ατυχώς - αυτό δεν είναι και εύκολο να εξηγηθεί σήμερα. Δεν είναι και εύκολο π.χ. να τον ρωτήσει ο μουστάκιας "γιατί δεν έσκισες την συμφωνία μετά το ΟΧΙ ;".

"Δεν το ψήφισα, αλλά αυτό σου είπε ο ελληνικός λαός" - δεν του βγαίνει. Εμάς, μόνον, μας βγαίνει και μας παραβγαίνει.

 

"Και ποιός να αναλάβει ;". Γνωστή και λογική ερώτηση.

Πρώτα απ' όλα, συγκριτικά είναι ο χειρότερος. Βρες ένα προσόν του και πες μου το κι εμένα.

Και μετά. "διαχειριστή χρειαζόμαστε", όπως έχεις πει από χρόνια. Διαχειριστές υπάρχουν, για διαχειριστής δεν κάνει. Γιαλαντζί αγωνιστές δεν χρειαζόμαστε. Τέλος.

 

Κατά τα άλλα, είχα μία βδομάδα χωρίς τηλέφωνο και internet. Τώρα ξαναέχω. ΧΑΑ, νταουτζώννης, ευρώ και λοιπά να περιμένουν.

Κι εν τω μεταξύ, μαζευόμαστε και σοβαρευόμαστε. Για Άνοιξη '16.

 

 

Ε

Σχόλια

13/09 08:39  Ερμάκος
14/09 09:52  oberon
15/09 08:56  oberon
16/09 09:35  oberon
17/09 08:33  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις