καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η ώρα της κρίσεως για την Ευρώπη
436 αναγνώστες
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015
08:49

 

ή της απαγωγής της.

Αγορίνα,

Όλος ο κόσμος νομίζει ότι η Ευρώπη μιλάει από θέση ισχύος με την Ελλάδα. Ότι ελέγχει την ρευστότητα, ότι επιβάλλει λιτότητα και μεταρρυθμίσεις και τα συναφή. Και αγνοούν ότι το θέμα το μεγάλο είναι "Τί μυαλά κουμαντάρει η Ευρώπη". Αυτό περιμένουν οι αγορές να απαντηθεί.

Πάρε να 'χεις δύο δημόσια σχόλια στο χθεσινό μου Grexit : Αμήν και πότε !!!

"Δεν ψηφίσαμε. Φαινομενικά ενεπλάκη το εκλογικό σώμα στη διαπραγμάτευση! ... ελλείψη Συνταγματικού Δικαστηρίου ας μη γινόταν ο καθείς συμπτωματικός ερμηνευτής κορυφαίων πολιτειακών θεμάτων."

"Και ποιος θα σας ζητάει δραχμές και για ποιο λογο για να μην υπάρχει διολίσθηση; Επίσης γνωρίζετε πως για τη συγκράτηση της διολίσθησης απαιτούνται μέτρα λιτότητας φαντάζομαι."

Δεν ξέρω αν βγάζεις συμπέρασμα, αλλά να σου πω ότι τον δεύτερο τον ξέρω για καθηγητή Πανεπιστημίου. Ε δεν είναι ερώτηση επί του σεναρίου μου. Δεν κατάλαβε ότι μιλάω για νέες ιδέες. Ας μπει στην λογική τους κι ας τις κριτικάρει. Τώρα περί άλλα τυρβάζει - απαντάει σε άλλον. Κάποιον που ξέρει από την τηλεόραση ή τα βιβλία του.

 

Του απάντησα βέβαια : "Απάντησα στο άρθρο : "Πουλήστε !"."

Κι αυτή θα είναι και η ετυμηγορία των αγορών. Την ώρα που η Ευρώπη θα πανηγυρίζει για το τέλος του δράματος και τον θρίαμβο των ευρωπαϊκών διαδικασιών, τότε θα έλθει η ώρα της κρίσεως.

Εξηγούμαι :

Πρώτον, δεν έχει και πολλή σημασία ΤΙ θα αποφασίσουν. Αρκεί να επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα εντυπώσεις. Οι αγορές περιμένουν να δουν αν θα πρυτανεύσει σοβαρότητα, μαζί και διορατικότητα. Έστω την τελευταία στιγμή.

Δεύτερον, πριν την πανηγυρική επιβεβαίωση των φόβων των αγορών, η ΕΚΤ έχει την δυνατότητα και στηρίζει το ευρώ. Εκτός από είδηση, είναι και φως-φανάρι ότι το κάνει. Μετά δεν θα μπορεί.

Τρίτον, αυτή η υπομονετική αναμονή, δεν έχει και πολλά-πολλά περιθώρια παράτασης. Την Δευτέρα κληρώνει, που έλεγαν και οι λαχειοπώλες.

 

Αν το άρθρο μου έχει κάτι που δεν σηκώνει αντίρρηση, είναι η αυθεντική ερμηνεία της ψήφου στο δημοψήφισμα. Το «βρείτε τη χρυσή τομή, στην πλευρά της ρήξης» είναι μία διατύπωση που απηχεί την συνολική στάση του εκλογικού σώματος, χωρίς να είναι στο μυαλό κανενός από όλους αυτούς. Κανενός - επιμένω.

Ακατανόητο σκεπτικό, ακατανόητος ισχυρισμός. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια θεωρία που να στηρίζει κάτι σαν "όλοι μαζί λένε κάτι που δεν λέει κανένας". Αυτό πάντως υποστηρίζω.

Και, αντίστοιχα, προσεγγίζω αυτό που κάνει η αγορά, χωρίς να πείθω για το σκεπτικό μου κανέναν. Όσοι με ακολουθούν - αν με ακολουθούν - δεν πείθονται από τους συλλογισμούς μου. Απλά βλέπουν τις αλλεπάλληλες επιβεβαιώσεις. Και πράττουν κατά το συμφέρον τους.

 

Όλα αυτά διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την επιβεβαίωση του βαπτιστήριου μύθου της Ευρώπης. Νίκος Τσιφόρος απολαυστικός :

Η Ευρώπη ….

Ένας μύθος γεμάτος ποίηση και ρομαντισμό … Ήτανε, λέει, στις όχθες της Συρίας ένας βασιλιάς που λεγόταν Φοίνικας ή Αγήνορας. Πεντάμορφη η κοπέλλα του είχε βγει μια μέρα με τις φιλενάδες της στα περιβόλια και μάζευε λουλουδάκια.

Τραγουδούσαν τα κοριτσάκια, πικ-νικ είχανε, χαρές κάνανε, και νάσου περαστικός ο Δον Χουάν – Ζευς. Την είδε την πιτσιρίκα και μουρλάθηκε.

Αν ήτανε Αμερικανός θα γινότανε «κιντνάππερ», θα την άρπαζε και θα ζήταγε λύτρα από τον μπαμπά της. Εμείς οι Έλληνες, όμως, δεν έχουμε «εγκλήματα δολαρίου». Έχουμε εγκλήματα σεξουαλικά. Ο Ζευς σκέφθηκε την απαγωγή και μάλιστα με τρόπο πολύ πονηρό. Πιάνει μόνος του και μεταμορφώνεται σε ταύρο. Αλλά ένα ταυράκι κούκλα. Ζωηρό, τσαχπίνικο, παιχνιδιάρικο και το κυριότερο, με αναπνοή που μύριζε λεβάντες.

Ζύγωσε τώρα το ταυράκι τα κορίτσια, έκανε και χαδάκια τρελαθήκανε τα κορίτσια.

 • Αχ τι ωραίο …

Το χαϊδεψε η Ευρώπη, γονατίζει το ταυράκι στα πόδια της, τρελλαίνεται η μικρή.

 • Καλέ αυτό είναι σαν σκυλάκι.

«Τρομάρα να σου ‘ρθει», σκεφτόταν ο ταύρος … «Χάϊδευε εσύ και σε κανονίζω εγώ».

Παιχνίδια, λοιπόν, με τον ταύρο, κάθεται και στη ράχη του η Ευρώπη και φωνάζει και τις άλλες.

 • Κορίτσια ελάτε να τον καβαλήσουμε.

«Άντε και θα δούμε ποιος!», χασκογέλασε μέσα του ο ταύρος.

Ξαφνικά, όπως την είχε στη ράχη του την Ευρώπη, φεύγει σαν αστραπή και τρέχει στη θάλασσα.

Η Ευρώπη τάχασε.

 • Στάσου κύριε ταύρε. Θα πέσω.

Και γαντζώνεται από τα κέρατά του μη πέσει και σκοτωθεί το κορίτσι κι ο Δίας, παρντόν το δαμάλι θέλω να πω, αμολιέται στη θάλασσα κι από πίσω τρέχουνε Τρίτωνες και Νεράϊδες, με γέλια και χαρές κι η Ευρώπη έχασε το μπούσουλα.

 • Καλέ ταύρος είναι αυτό ή αεριωθούμενο ;

Σε δέκα λεπτά φτάνουνε στην Κρήτη. Από μακριά οι Εποχές είδανε τον Δία που ερχότανε, πάνε σε μια σπηλιά που τη λέγανε Δικταίο, κι ετοιμάζουνε ένα νυφικό κρεββάτι από λουλούδια.

Ο Δίας, μόλις κι έφτασε στη σπηλιά, ξανάγινε Δίας. Η μικρή τρελλάθηκε.

 • Εσείς αυτοπροσώπως ;
 • Ναι, γλύκα μου.
 • Και …
 • Ναι, γλύκα μου.
 • Αλλά, ξέρετε …
 • Έλα τώρα γλύκα μου.

Πολύ του άρεσε του Δία η μικρά, γιατί γέννησε μαζί της δύο γιούς. Τον Μίνωα και τον Ραδάμανθυ … Λένε μάλιστα κι ένα τρίτο, τον Σαρπηδόνα, που πέθανε κι ας ήταν γιός Θεού.

Την Ευρώπη την κράτησε κει πέρα στη σπηλιά, κι ένας Γίγαντας που τον λέγανε Τάλω, την φύλαγε. Τούτος ‘δω ο Τάλως ήτανε φτιαγμένος από χαλκό και δεν τον έπιανε τίποτα, μόνο μια φλέβα στη φτέρνα τον σκότωνε. Της έδωσε και μια σκύλα να την φυλάει, της έδωσε κι ένα τόξο, που τα βέλη του βρίσκανε πάντα το στόχο, και την σπίτωσε.

Αργότερα, όταν τη βαρέθηε, την πάντρεψε, όπως ο Λουδοβίκος ΙΔ’ κι οι Σουλτάνοι της Βασσόρας, με ένα βασιλιά της Κρήτης. Κι ο Βασιλιάς υιοθέτησε τους μπάσταρδούς του και περάσανε καλά.

Homework.

 

E

Σχόλια

12/07 09:21  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις