καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ταπί και ψύχραιμοι
272 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015
18:52

 

πεντοζάλη.

Αγορίνα,

Έχουμε πιά την φουρτούνα που σου έγραφα την περασμένη βδομάδα. Και, τώρα πιά, τα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα ανακαλύπτουν την σκληρή πραγματικότητα : δεν ξέρουν κολύμπι για φουρτούνα. Ξέρουν από φιλικές βολτούλες, με συνεννοημένους τους κολλητούς.

Ανακαλύπτουν οσονούπω, ότι έχουν ξεχάσει και έναν βασικό κανόνα του παιχνιδιού. Μιλάω για πόκερ, και φυσικά για λεφτά. Ο κανόνας, λοιπόν, σου δίνει το εξής δικαίωμα : παίζεις μόνον με τα λεφτά που έχεις στο τραπέζι.

Φυσικά είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς από κάποια στιγμή δεν συμμετέχεις στο ποντάρισμα. Δεν μπορείς να διώξεις κανέναν με μπλόφα. Αλλά μπορείς ατάραχος να παρακολουθείς την συνέχεια. Κάποια στιγμή φανερώνονται τα φύλλα. Και ό,τι κερδίσεις κέρδισες.

Έχεις και την εξής πιθανή εύνοια της τύχης : να αποκλεισθεί με μπλόφα τρίτου αυτός που έχει καλύτερο φύλλο από εσένα. Κερδίζεις τον μπλοφατζή, και μαζεύεις το μερτικό σου. Κι ο μπλοφατζής ό,τι έβγαλε από την ώρα που αποκλείστηκες από το ποντάρισμα.

 

Και, φυσικά, ανά πάσα στιγμή, μπορείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη, να βγάλεις χρήμα πάνω στο τραπέζι. Λέγοντας κάτι σαν : "συνεχίζουμε ;".

Καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος, ότι τα βουτυρόπαιδο έχουν χάσει τελείως την μπάλα. Τα υπόλοιπα θα σου πρότεινα να τα μελετήσεις επισταμένως στο Και τώρα πεντοζάλη

 

Γαντάκι.

 

Ε

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις