καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ντούκου
433 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015
07:55

 

crash test.

Αγορίνα,

Πλησιάζουμε σε οριακό σημείο με την διαπραγμάτευση, γι' αυτό και λέω να σου κάνω μία διεξοδική διερεύνηση. Κάτι σαν επανάληψη των όσων συμβαίνουν, αλλά και των όσων σου έχω ήδη γράψει. Πρώτα - φυσικά - πάει το τί σόϊ πρόβλημα έχουμε.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με πανευρωπαϊκό πρόβλημα, που η αποτίμηση της όποιας κατάληξης θα γίνει από τις χρηματαγορές και ιδιαίτερα στο EURUSD και τον DAX.

Να δούμε πρώτα τα δεδομένα, και μετά θα πάμε στα ενδεχόμενα. Αφκόρς, και στην ημετέραν ντιρεκτίβα.

Δώσε βάση :

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι η δυστοκία. Πέρα-δώθε γραφειοκράτες, με μπόλικα χαμόγελα στις κάμερες. Και να οι αισιόδοξες προβλέψεις, να και τα τελεσίγραφα - τί σούργελο κι αυτό ; Οι Αμερικάνοι - τους παρακολουθώ προ-σε-κτι-κά - τους έχουν πάρει στο ψητό.

Αυτή η δυστοκία είναι σε συνδυασμό φυσικά με την σοβαρότητα του προβλήματος. Χρειάσθηκε εκβιασμός για να αναδειχθεί η σοβαρότητά του. Γι αυτό και έχει ήδη αρχίσει να αποτιμάται στις αγορές. Ο DAX έχει αρχίσει να παίρνει την άγουσα, ενώ η ισοτιμία "φορτώνει" απαισιοδοξία από καιρό.

Η αγορά περιμένει υπομονετικά, παίρνοντας τα μέτρα της για την έκπληξη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία πειστική τελική απόφαση. Κάτι π.χ. επίπέδου "σχεδίου Μάρσαλ". Κάτι έξω από τα πλαίσια της τρέχουσας εικόνας των διαξιφισμών.

 

Να σημειώσω και κάτι που ήταν "στα ψιλά" και είναι από καιρό στα αζήτητα. Ήταν αρχικά -νομίζω στις προγραμματικές - μία μεταρρύθμιση που δεν σου γέμιζε το μάτι, αλλά ήταν τεράστιο θέμα. Σκόπευαν να βάλουν τα συστήματα να εξασφαλίζουν ότι μία δημόσια υπηρεσία δεν θα μπορούσε να ζητάει από τον πολίτη στοιχεία που έχει άλλη δημόσια υπηρεσία. Μιλάμε για χοντρό θέμα, ταυτόχρονο χτύπημα της γραφειοκρατίας και του ραγιαδισμού, που δεν σου γεμίζει το μάτι.

Ποιός, όμως, θα είχε τώρα την πολυτέλεια να το ξεχάσει ;

Ο εμπνευστής της ιδέας, πάντως, έχει φροντίσει για το γνωστό scripta manent.

 

Στα δεδομένα, ατυχώς, δεν έχουμε κάτι από το μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης του "μαγαζιού". Η ανακοίνωση η επίσημη έλεγε ότι 12/6 θα είχε λήξει ο διακανονισμός και 15/6 θα γίνει και ο διακανονισμός κλασματικών κ.λ.π.

Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ; Ξεφτίλα ;

Ιδέα : οι εντολές εξάσκησης warrants να φαίνονται real time όπως οι αγοραπωλησίες μετοχών.

Η εντολή εξάσκησης δίνεται στον χρηματιστή. Αν ετοιμάσουν ένα απλό πρόσθετο προγραμματάκι, την καταχωρεί αμέσως. Και εξασφαλίζεται η διαφάνεια στη λειτουργία της αγοράς, που τώρα είναι μόνο για ανέκδοτο.

Γιατί να μην κάνει αυτή την κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ; Δεν θα έσπρωχνε τις άλλες δύο εξασκήσεις, που είναι και για περισσότερα λεφτά ;

Για να δούμε ποιό φιλαράκι θα αναλάβει να πάει την πρόταση. Εγώ ούτε λεφτά ούτε δόξα θέλω. Τα μπάνια μου που άρχισα χθες, μου φθάνει να τα κάνω ήρεμος.

 

Αυτά είναι τα βασικά - για μένα - στην διαμορφωμένη κατάσταση. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ λεπτομέρειες για οικονομολόγους.

Και ιδού τα βασικά ενδεχόμενα :

Α. Μη πειστική συμφωνία.

Β. Πειστική συμφωνία.

Γ. Χρεοκοπία.

Δ. Λύση εξ ιδίων.

Τα 4 βασικά ενδεχόμενα συμπλέκονται με τρία ενδεχόμενα για τις χρηματαγορές, όταν θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα όλης αυτής της φαρσοκωμωδίας.

1. Στα σημερινά επίπεδα.

2. Ψηλότερα από τώρα.

3. Χαμηλότερα από τώρα.

 

Ο μόνος συνδυασμός που αξίζει να σου αναλύσω είναι ο Γ-3. Που-χου με DAX στο 9.500 πάνω-κάτω και το ευρώ στο 1:1 με το δολάριο. Τί θα γίνει με ανακοίνωση χρεοκοπίας μας ;

Η συμβατική απάντηση είναι ότι η αγορά θα "χαρεί" με την αιμοβόρα είδηση. Θα θεωρήσει την καθοδική κίνηση, που έχουμε ως ενδεχόμενο 3, ως προεξόφληση της χρεοκοπίας.

Εκεί, λοιπόν, όχι μόνο θα τους τα χώσουμε στην μούρη τα χαρτάκια τους, αλλά θα κάνουμε και τρις χειρότερα. Μήπως δεν είναι ψηλά στην πραγματικότητα τα 9.500 για την προοπτική του σημερινού βλάκα γίγαντα ;

Αν θέλουν, ας μας χρεοκοπήσουν. Ελεύθερα. Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

 

Φυσικά οι αγορές δεν έχουν πάντα πολλή υπομονή. Ούτε κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουν τους γραφειοκράτες.

Οπότενες, όπως καταλαβαίνεις, το ημέτερον ντούκου είναι από θέσεως ... Τί θέσεως ; Αδυναμίας ή ισχύος ; Μάντεψε.

Και σημαίνει ότι διακόπτω την ροή υποδείξεων στο ημέτερον κοινόν. Και πολλά είπα.

Πάντως το γνωστόν ημέτερον μότο ισχύει : I 'll be around ...

.

 

E

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις