καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η ώρα του selfactualizing
488 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Μαΐου 2015
08:16

 

μεταίχμιο.

Αγορίνα,

Το "Herr Schaeuble, τελεσίγραφο" είναι εκεί. Και περιμένει τον καθένα να το αξιολογήσει. Και να σταθμίσει το τί θα κάνει. Αν - βεβαίως - το κρίνει άξιο να επηρεάσει κάποιες αποφάσεις του. Εκεί βρισκόμαστε.

Για να το πάρει σοβαρά κανείς, χρειάζεται πρώτα από όλα να σχηματίσει μία εικόνα για τον τυπάκο που βάζει την υπογραφή του από κάτω. Ατυχώς, αυτά είναι τα μαλακισμένα μέτρα της σημερινής μαλακισμένης κοινωνίας. Δεν κρίνει το τί λες, αλλά το ποιός είσαι. Και, κατά τα άλλα, λαϊκώνει το "Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο".

Αλλά, φευ, τώρα πιά, το δάχτυλο που πατάει τα πλήκτρα αυτή την στιγμή, γαργαλάει τον απαυτό του περί ου. Και του λέει και το σωστό, και την απειλή, και την λυτρωτική διέξοδο.

 

Εκεί πάμε στο δεύτερο πρόβλημα του μαλάκα αναγνώστη : Θα σε ακούσει ; Λες και με νοιάζει αν θα το διαβάσει ή όχι. Πρώτα από όλα, και να το διαβάσει, δεν έχει την ικανότητα να το καταλάβει. Του είναι - εκτός των άλλων - ακατανόητο πώς ένας τύπος που [λέει ότι] τον έχει στο στόχαστρο, ενδιαφέρεται για το καλό του. Θέλει αιώνες για να το χωρέσει το μυαλό του.

Πάντως, το κείμενο είναι γραμμένο σαν να το διάβαζε και να το καταλάβαινε. Και είναι καρατσεκαρισμένο αυτό που του πετάω στα μούτρα : "Είναι απολύτως βέβαιο ότι η ανάλυσή μου πείθει κάθε σκεπτόμενο Γερμανό". Ξέρεις τί σημαίνει να λέω εγώ "καρατσεκαρισμένο". Πολλαπλές επιβεβαιώσεις, παντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους.

 

Και το τρίτο πρόβλημα - πάντα του μαλάκα αναγνώστη - είναι να αντιληφθεί την αξία του μηνύματος. Θεωρεί ως αξία του αυτό που θα καταλάβουν κάποιοι. Αυτό, όμως, είναι η τιμή, όχι η αξία. Να το δούμε κι αλλιώς ;

Είναι ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος. Καμαρωτός-καμαρωτός, εκεί που πηγαίνει, ακούει ένα τυπάκο που του λέει "έχεις κυάμωση - τρως το επόμενο κουκί και πεθαίνεις". Τί σημασία έχει αν ο τυπάκος είναι άφραγκος, άσημος κ.λ.π. κ.λ.π. Αν - φυσικά - η διάγνωσή του στέκει.

Αν δεν στέκει, άλλο καπέλλο. Αλλά εδώ απευθύνομαι σε αυτούς που καταλαβαίνουν και παρακαταλαβαίνουν ότι η διάγνωση στέκει και παραστέκει. Το σύστημα μου γνωστό από παλιά : τα λέω στην πεθερά για να τ' ακούσει η νύφη. Την Ελληνική Αναγέννηση προωθώ, όχι την Γερμανική.

 

By the way, αφκορς, όσοι με λάβουν σοβαρά υπ' όψιν στο επόμενο διάστημα, απλώς θα χοντροκονομάνε. Μόνο τελείως κομπλεξικοί μαλάκες δεν το καταλαβαίνουν πιά. Και φρόντισα να δώσω και επισήμως το μήνυμα σε αυτούς που τυχόν θα χοντροκονομήσουν : δεν ενδιαφέρομαι για τα κέρδη σας. Όπως στην Κύπρο με το κούρεμα.

 

Εν ολίγοις : κάτω μέχρι Τρίτη-Τετάρτη. Παρασκευή στο τεθέν σημείο. 1,1134. Νεξτ γουήκ, πάνω μέχρι Τρίτη-Τετάρτη αγκαίην. Και Παρασκευή επάνοδος.

Αυτό είναι το βασικό σενάριο. Και, όπως ξέρεις, είμαι πάντα προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και έτοιμος για ό,τι προκύψει. Και σε λίγο θα αλλάξω το cover μου στο fb, ώστε να υπάρχει διαρκής κάλυψη της "μητέρας όλων των μαχών". Παίξε το μάτι σου πάνω αριστερά όπως βλέπεις, για να ξέρεις από πότε το γράφω.

Από πότε προετοιμάζομαι.

 

Στο δικό μας το αθλιομάγαζο, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αποτιμηθεί ότι η Ελλάδα έχει μέλλον. Ότι ο τυπάκος που εχει πει "Το 2020, το αργότερο, εξαψήφιος ΓΔ" δεν αστειεύεται. Βάλε στον λογαριασμό cost-benefit απλώς 1% πιθανότητα και κάνε τις πράξεις.

 

Στα είπα όσο πιό λιανά γίνεται. Και καραβίσια. Ότι κατάλαβες, είμαι σίγουρος. Πότε θα σταματήσεις να χασκογελάς είναι το πρόβλημα.

Ή, έστω, την ώρα που γελάς, να κάνεις και καμιά σοβαρή δουλεία.

Ήγουν. Στον χρόνο που απομένει χρειάζεται να προλάβεις να καταλάβεις ότι δεν έχει και πολύ αξία να κερδίσεις ποντάροντας στην καταστροφή του πλανήτη. Τουλάχιστον μέχρι τέλους.

Καληνύχτα.

 

ερμάκος

Υ.Γ.

Lambros Kostaras Η μαλακισμένη κοινωνία κρίνει το τι κάνεις, το τι λες είναι αδιάφορο αν δεν τεκμηριώνεται από αποτέλεσμα ... Με άλλα λόγια, η πάγια διαφορά μας κολλητέ ...

Kostas Tzanavaras Καλή παρατήρηση κολλητέ. Αλλά το ζητούμενο, πρώτον και μου φθάνει, είναι ότι σφυρίζει αδιάφορα με τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

Kostas Tzanavaras Από εκεί και πέρα, δεύτερον, ξέρεις πολύ καλά την διαφορά μεταξύ λόγων και τεκμηριωμένων πλάνων.

Σχόλια

26/05 10:22  Ερμάκος
26/05 14:15  Ερμάκος
27/05 09:22  Ερμάκος
27/05 16:29  Ερμάκος
28/05 07:57  Ερμάκος
28/05 15:26  Ερμάκος
29/05 00:13  GIASEMI
Έχεις ιδέα τι έγινε τελικά με την πρόταση του ελεύθερου σκοπευτή πολιτικού ,στην Α μπανκ ; Κατα τη γνώμη μου οι συγκεκριμένοι δεν παίρνουν Αλφα στα ρίσκα ,αλλά δεν μπορώ να αντιπροτείνω...
29/05 08:12  Ερμάκος
29/05 18:53  Ερμάκος
Μάρα σαν να έχεις δίκιο. Θα περάσουμε στο plan B. Πιθανόν και μέσα στο σ/κ.

Απαντώ [εδώ, λόγω μπαν] και στο σχόλιο για την συνονόματή σου και συμπολίτισσά σου.
Ρώτα την καλύτερα η ίδια. Πήγαινε μιά αλλαγή στην κόμμωση. Πανόραμα, Μαίρη Γιάντση.
Πείτε - αν πας - και δυό λόγια για το plan B.
29/05 18:58  Ερμάκος
Υπέροχο το Starry Night
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις