καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Μαίρη χρόνια σου πολλά !
354 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015
00:00

 

ΣΤΕΙΛΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ...κωστη...!

Ποοολύ καλή μου φίλη,

Με την ευκαιρία των γενεθλίων σου, και καθώς έγραψες «Τολμώ και ζητώ θελω γραπτό δώρο για να γενέθλια μου πολύ καλε μου φίλε ειδικά», δεν έχω παρά να σου γράψω δυό λογάκια. Άλλωστε, αμέσως μετά και αυτοβούλως, με βάφτισες «Παγκόσμιο βελτιωτή».

Όπως σου έγραψα, «Από μαζέματα δεν κατέχω». Απλώς εδώ θα αναφέρω ολίγα θεματάκια. Κάποια θέματα, αναγκαστικά, θα μείνουν για την πρώτη μη διαδικτυακή επαφή μας. Όταν δηλαδή θα φτιάξεις με τα χεράκια σου ένα ελληνικό καφεδάκι για την αφεντιά μου. Στην καρντασούλη – αφκόρς.

 

Για μένα – από κεί θα αρχίσω – είσαι μία απίθανη φίλη. Είσαι ταυτόχρονα δυναμική και ψυχούλα. Έχεις πλούτο συναισθημάτων. Και έχεις παλέψει ποοολύ σκληρά στη ζωή σου – φως-φανάρι. Και μάλιστα σκαρφαλωμένη αναγκαστικά στα δωδεκάποντα.

Με συμβούλεψες με όλη την εμπειρία σου, με το διαπεραστικό κριτικό σου πνεύμα, με όλον τον σοφό αυθορμητισμό σου. «Αυτό το κρατάμε». «Έτσι, φρέσκος από τον ύπνο». «Βάζουμε λίγο κολώνια». Αυτά θυμάμαι πρόχειρα από τις υποδείξεις σου για τις εμφανίσεις μου στο dailymotion. Α, ναι - και το αστειάκι.

Αλλά και σε υποδείξεις ουσίας, δεν πήγαινες πίσω. Κοίτα ποιο ήταν το πρώτο-πρώτο σχόλιό σου : «ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ......!!!!!!!». Και αμέσως μετά το εξής απίστευτο : «Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ...ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ (ΤΕΜΠΕΛΗ ΑΔΡΑΝΗ )....ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ....».

5 Φεβρουαρίου το ’12 …

Ακολούθησαν αμέτρητες διαδικτυακές συναντήσεις μας. Έγραψα και κάπου τον Ιούλιο του ’12 το άρθρο «Η απορία της Μαίρης». Έδινε το βασικό (για μένα !) πρόβλημα του κόσμου μας σήμερα : κάποιοι δεν σέβονται την χειροπιαστή πραγματικότητα. Αυτό το λάθος που πολύ δύσκολα επιτρέπει μία Κυρία στον εαυτό της. Ιδίως, αν πρόκειται για θέμα που έχει να κάνει με τα παιδιά.

Ξέρεις και από πρώτο χέρι την δράση μου. Π.χ.για το μεγάλο ζήτημα με το κούρεμα στην Κύπρο. Να ξέρεις ότι ουδείς πιστεύει ότι έκανα το παραμικρό. «Το σημειώνουμε» - που λες κι εσύ.

 

Που λες φιλενάδα, κάποια στιγμή όλο αυτό το ωραίο σκηνικό άρχισε να φθείρεται. Το έβλεπα και σε άλλες στενές fb-φίλες. Είχα δώσει υψηλές ελπίδες, κ-α-ι στον εαυτό μου, και δεν είχε γίνει τίποτα. Κι αυτό το κλίμα οδηγούσε στην ακύρωση ακόμη και αυτών που είχαν γίνει πράγματι.

Αν μπεις στο κλίμα της εποχής του ’12, δεν θα βρεις καταστάσεις σαν το απίστευτο pas des deux μας που ξανα-ανέβασα προχθές. Εκείνη την εποχή, ο κόσμος είχε το facebook για πολύ "μικρά" πράγματα. Κι αν έλεγες κάτι ασυνήθιστο, σε έπαιρνε ο διάολος από τις βεβαιότητες του πλήθους. Έχω τεκμήρια - το ξέρεις.

 

Κάποια στιγμή, που λες, πήρα την απόφαση για ένα μεγάλο διάλειμμα – όχι μόνο με εσένα. Ένα gap, για πλήρη ανασύνταξη δυνάμεων. Ρεκτιφιέ. Ήταν και που το περισσότερο '14 δεν είχα σύνδεση.

Αρκετά αργότερα, ένας καλός φίλος στα μέρη μας, μου το έθεσε σοβαροκοιτώντας με κατάματα : «Ξεμπερδέψου, να ξεμπερδέψεις κι εμάς».

Εκείνη την εποχή – ξαναγυρίζω – θα έγινε και κάποια μεταξύ μας παρεξήγηση, την οποία – ειλικρινά – δεν είμαι σε θέση να «ζυγίσω» με τα δικά σου μέτρα. Έχω ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, αλλά κάποια θέματα δεν τα πιάνω. Ψέματα να πω ; Εννοείται ότι σέβομαι τα δικά σου μέτρα.

 

Αλλά «Ξεμπερδεύτηκες ;» - ιδού το ερώτημά σου – υποθέτω. Σωστά ;

Όχι βέβαια. Σιγά μην κάνεις ερωτήσεις που ξέρεις την απάντηση. Έχεις κόψει φάτσα κι έχεις βγάλει συμπέρασμα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ό,τι και να ‘λεγα, σιγά μην σου άλλαζα γνώμη.

 

Ξέρεις και να κρίνεις και να αποφασίζεις. Ξέρεις και να παίρνεις πρωτοβουλίες. Έμπρακτες. Δεν περιμένεις υποδείξεις – ούτε καν από τον πολύ καλό σου φίλο.

 

Και εκεί που έχεις σίγουρα δίκιο, καθώς η σύμπτωση των γενεθλίων σου με την «Ώρα ισχυρών αποφάσεων» είναι απόλυτη, είναι ακριβώς σε αυτό : ναι μου έλειψες.

Λεπτομέρεια το ότι είμαστε σαφώς στον δικό σου μήνα.

 

Αντί ευχών, κάτι για αυτό που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Η κόρη σου, οι δύο κόρες μου, ο διάδοχος – όπως τον λέω. Όλου του κόσμου τα παιδιά.

 

«Όμορφος κόσμος, αρκετά ηθικός, ανθρώπινα πλασμένος».

 

Φιλιά καπετάνισσα,

 

κώστας

Σχόλια

19/05 09:29  Ερμάκος
19/05 16:45  Ερμάκος
20/05 07:53  Ερμάκος
20/05 16:29  Ερμάκος
20/05 16:51  Ερμάκος
21/05 00:31  GIASEMI
Χρόνια πολλά στη φίλη σου αλλά και σε σένα αγαπητέ...κωστή !
21/05 08:22  Ερμάκος
Σε ευχαριστώ Μαράκι.
Με την ευκαιρία, δες την συνέχεια της ανάρτησης με την πατριώτισσά σου :

Μαιρη Γιαντση υπεροχος...μην ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑς ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ..? σαφως...Κολαση τα κολληματα. Παραδεισος η παραδοση. ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ..
Πόσο αρμονικΗ η επικοινωνΙα αυτου που προσφερει, μαυτον που δεχεται την προσφορα , όταν μιλούν οι καρδιες..
Την ιδια στιγμη, ανταποδιδεται και οι ρολοι αλλαζουν..
Κι ενας στροβιλος φλιας δημιουργειται, πού εξυψωνει και τους δύο, περα από τα όρια τους..!
Μοναχικη η διαδρομη , ("""Αν μπεις στο κλίμα της εποχής του ’12, δεν θα βρεις καταστάσεις σαν το απίστευτο pas des deux μας που ξανα-ανέβασα προχθές. Εκείνη την εποχή, ο κόσμος είχε το facebook για πολύ ¨μικρά» πράγματα. Κι αν έλεγες κάτι ασυνήθιστο, σε έπαιρνε ο διάολος από τις βεβαιότητες του πλήθους. Έχβ τεκμήρια - το ξέρεις."""") αλλά η συν-λειτουργια το βραβειο.
Νάχεις ένα βρΑδυ """"""""με ισχυρούς στροβίλους - ΕΠΑΘΛΑ... για τις Ανθρώπινες στιγμές που μας χαρίζεις.! Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΑΑΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ...
Like · Reply · May 18 at 12:28am
Kostas Tzanavaras Δεν φαντάζομαι να θες και like ;
Like · Reply · 1 · May 18 at 7:51am
Μαιρη Γιαντση AXAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA εχεισ και φαντασια... ΠΑΝΤΑ Μ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ...!
Unlike · Reply · 1 · May 18 at 8:13am
21/05 08:58  Ερμάκος
29/05 00:38  GIASEMI
Η φίλη σου μάλλον θαυμάζει Βινσεντ Βαν Γκογκ !
https://youtu.be/pCHFAsXYHGA
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις