καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Αναλαμπές και ανάκαμψη
539 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
10:15

 

η άκρη της κλωστής

Αγορίνα,

Έβλεπα χθες ένα πρόσφατο βίντεο της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης. Εναντίον της τρόϊκας, παρακαλώ. Ξεφώνιζε αγρίως ουκ ολίγους τεχνοκράτες - δουνουτού και δεν συμμαζεύεται. Και σκεπτόμουνα πόσο άθλιος είναι ο ασ, όταν επιμένει ότι είχε φέρει την ανάκαμψη.

Δες κι εσύ - αν δεν το έχεις δει - το βίντεο : "Στα ίχνη της τρόϊκας"

Συζητούσα με παρέα ψηφοφόρων του, που επαναλάμβαναν το παραμύθι ότι και καλά όλα πήγαιναν περίφημα. Τους στρίμωξα αγρίως με την απλή ερώτηση "Τί διαφορά έχει η ανάκαμψη από την αναλαμπή ;".Δεν ήξεραν να μου πουν, αλλά και δεν ήθελαν να μάθουν, να το συζητήσουμε.

Ματαίως τους είπα για τις αναλαμπές στην αρρώστια κάποιου βαριά άρρωστου. Στην πορεία ενός παιδιού που προσωρινά γυρίζει στα μαθήματα. Στις σχέσεις ενός ζευγαριού που με κάποια αφορμή δείχνουν περίφημες. Ένα καλό κρεββάτι, μία εκδρομή σε μέρος που θυμίζει όμορφα παλιά - τέτοια.

Ακόμη και η αναφορά στις διορθώσεις του χρηματιστηρίου δεν "άνοιξε" τις διόδους κατανόησης. Δεν είναι εύκολο - καθόλου - να μιλήσεις λογικά την σήμερον. Ιδίως στη χώρα μας, αλλά - φευ ! - όχι μόνο στη χώρα μας.

Όταν θέλει ο άλλος, λαχταράει, καίγεται για την ανάκαμψη, βαφτίζει την αναλαμπή ανάκαμψη και κοιμάται ένα βράδυ ήσυχος. Πού να ασχοληθεί με την ουσία ; Π.χ. με το άρθρο μου

"Η αποτυχία Σαμαρά υπό το φως των Εκθέσεων Προβόπουλου" ...

Η εύκολη υπεκφυγή, είναι να τα βάλει κανείς με τον Προβόπουλο. Ούτε εγώ συμφωνώ σε κάποια σημεία, και κυρίως στον στόχο να καταντήσουμε Ευρώπη - έτσι το βλέπω. Αλλά ο Σαμαράς είχε στόχο να κάνει αυτά που έλεγε από τον Μάρτη του '12 ο Διοικητής της Τ.τ.Ε. στην επίσημη ετήσια έκθεσή του. Υποτίθεται ότι είχε στόχο - για να ακριβολογούμε.

 

Η διαφορά της ανάκαμψης από τις αναλαμπές είναι πάντα οφθαλμοφανής. Είναι αλλιώς το κλίμα. Έχει χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, έχει φανεί η σωστή οδός, το δέον γενέσθαι προβάλλει αβίαστα. Η αλλαγή στην συμπεριφορά είναι αβίαστα διαφορετική. Κάνει μπαμ το ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι.

Σχολίασα στο fb το video στα κινέζικα : "Όταν δεν θα υπάρχουν πιά λαγοί, θα φαγωθούν τα κυνηγόσκυλα που τους έψαχναν". Οι περισπούδαστοι πολιτικοί τα βάζουν με τους τεχνοκράτες. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι - κατά τα ειωθότα.

 

Κάπως έτσι, δεν είδα να τα βάζει κανείς με την άγρια δήλωση Λαφαζάνη για ρήξη με την γερμανία και την Ευρώπη της - καπως έτσι το είπε. Στο capital παρακαλώ.

Και μόλις γύρισε από Κίνα, και ήδη την έκανε - πάει τέλος πάντων - για Ρωσία. Κινέζικα δεν ξέρει, αλλά - ως παλιός καθοδηγητής - είναι σφόδρα πιθανόν να γνωρίζει απταίστως την Ρωσικήν.

Άσε που κάτι είπε για εναλλακτικές λύσεις.

Πάντως είχε έλθει πριν 2 - 2 1/2 χρόνια στο Κιάτο. Μου είχε κάνει εντύπωση που είχε πει από μικροφώνου ότι ¨Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε". Και δεν άρεσε καθόλου στο ακροατήριο αυτό.

Το συζητήσαμε μετά στα όρθια για κανα δίλεπτο. Είναι λογικός άνθρωπος. Αλλά η "Παραγωγική Ανασυγκρότηση", της οποίας προϊσταται υπουργικώς, είναι άνάκαμψη ή αναλαμπή ;

Φυσικά γνωρίζεις πολύ καλά ότι είναι μπαμ-καραμπαμπάμ αναλαμπή. Κι αν είναι και αναλαμπή. Εκτός αν έχει κάτι αλλιώτικο - όχι παυσίπονα ανατολικής προελεύσεως.

 

Σε αυτά τα πλαίσια, δες που θα σταματήσει η τυχόν αναλαμπή του γουδου. Τυχόν. 840, βαριά-βαριά. Δες και τί θα γίνει με το καταληκτικό τρίγωνο στη Wall. Είναι στην κόψη του ξυραφιού, και να δούμε πώς θα είναι η τυχόν ανοδική αντίδραση μέχρι μεσοβδόμαδα. Πάντως το selloff στα ψηλά του NASDAQ δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία χρόνια.

 

Όσο για μένα, δες το «Έλληνες ξανά !» και ξέχνα τις αναλαμπές. Μάη.

 

 

Ε

 

Σχόλια

29/03 17:55  oberon
30/03 10:15  oberon
02/04 08:31  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις