καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η λεπτομέρεια που γκρέμιζε τον φούρνο
526 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015
08:03

 

συγκρίσεις ...

Αγορίνα,

Σχολίασα "Η αποβλάκωση του δυτικού καταναλωτή σε μία ανάρτηση." κάτι που μετέφερε αυθεντικά από την Αγγλία ένας διαδικτυακός φίλος. Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την απάντηση κάποιου, που με απεκάλεσε λάτρη της Β.Κορέας. Θα ασχοληθώ με την ουσία - αφκόρς.

Η ανάρτηση :

"Ακόμη και αν προσφέρεις το καλύτερο προιόν, αν το σέρβις σου είναι χάλια, κανένας δεν πρόκειται να το αγοράσει.
Στο Πορτσμουθ της Αγγλίας είχε ανοίξει ενα μαγαζί που πρόσφερε μόνο φρέσκο παγωτό , το 'Scoops'. Επρόκειτο περι ενος καταστηματος όχι πάνω από 100 τ.μ, γεμάτο από πελάτες που αγόραζαν παγωτό και το έτρωγαν εκεί ή το έπαιρναν στο χέρι. Οταν λέμε γεμάτο, φανταστείτε ότι ΣΥΝΕΧΩΣ απο την ωρα που άνοιγε το πρωι ως την στιγμή που έκλεινε το βραδυ (11-12 το βραδυ) ειχε ουρα απο 25-50 άτομα να περιμένουν να πάρουν το πολυπόθητο παγωτό και αλλοι τόσοι να βρούνε...τραπεζι να καθησουν! Δεν ειχα δει στη ζωη μου τοσο πετυχημένη εταιρία. Η επιχειρηση πηγαινε τόσο καλά, που ανοιξε δευτερο καταστημα στην ιδια πόλη σε ...6 μηνες!
Αυτα μέχρι πρόσφατα. Κάποια μέρα, κάποιος πελάτης του 'Scoops' εισήχθη στο νοσοκομείο απο αιμορραγία. Αποδείχτηκε ότι ενα κομμάτι απο ΓΥΑΛΙ είχε πέσει μέσα στο παγωτό του. Η κοπέλλα που σέρβιρε το παγωτό ομολόγησε ότι επειδή 'χτύπαγε με δύναμη' το παγωτό πάνω στο γυάλινο ποτήρι, αυτο στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιούργησε μικρό θραυσμα και το γυαλί...μπήκε μαζι με το παγωτό για... σερβίρισμα!
Εκτοτε, εύκολα βρίσκεις θέση, ή σωστότερα...με το κυάλι βρίσκεις πελάτη."

 

Για συγκρίσεις, μιά παλιά ιστορία [διδακτική αφκόρς] που διάβασα κάποτε πιτσιρικάς :

Ένας νεαρός πήγε βοηθός σε μάστορα που έφτιαχνε φούρνους. Χτιστούς φυσικά, της εποχής. Κάθισε αρκετό καιρό, αισθάνθηκε ότι έμαθε την δουλειά. Ξεκινάει να φτιάξει το δικό του μαγαζί - να φτιάχνει δικούς του φούρνους.

Μόνο που οι φούρνοι που έφτιαχνε γκρεμίζονταν μετά από μερικά ψησίματα.

Πήγε στον μάστορά του να ρωτήσει γιατί. Να βελτιωθεί, να μην του γκρεμίζονται οι φούρνοι. Μόνο που εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν ορμήνειες. "Κάτσε να δεις ξανά" ήταν η απάντηση.

Για να μην στα πολυλογώ, πήγε και ήλθε, από το μαγαζί του στου μάστορα και τανάπαλιν, κάμποσες φορές ο τυπάκος μας. Και οι φούρνοι του συνέχιζαν να γκρεμίζονται. Μέχρι που βρήκε την αιτία της αστοχίας.

Όταν έκαναν το παρθενικό ψήσιμο του φούρνου, άφηναν για λίγο μισάνοικτο το καπάκι. Έκαναν ένα τσιγάρο. Και μετά άνοιγαν τον φούρνο. Κι ο δικός μας δεν κάπνιζε.

Αυτός ο χρόνος, "ένα τσιγάρο", μαζί τότε με το στρίψιμο, έκανε όλη την διαφορά. Γκρεμίζεται - δεν γκρεμίζεται. Ο φούρνος.

 

Το ερώτημα είναι για δυτικούς εγκεφάλους : τί διαφορά έχει το ένα - με τα παγωτά - από το άλλο - με τους φούρνους.

Η απάντηση του ευφυούς προχειρολόγου είναι κάτι σαν "ο φούρνος είναι ζεστός, το παγωτό κρύο". Ή. πάλι, η μία ιστορία είναι παλιά, η άλλη καινούργια. Ή, ακόμη, η μία είναι παραμύθι ενώ η άλλη είναι είδηση. Και μάλιστα της επικαιρότητας.

 

Κάπως έτσι, είναι αδύνατη η διάκριση μεταξύ των δύο ιστοριών. Σήμερα και για τους πολλούς, αδύνατη.

Και κάπως έτσι, στο προηγούμενο άρθρο μου, δεν ήταν καθόλου εύκολο να διακρίνει κανείς την κρίσιμη λεπτομέρεια. Που άλλαζε όλο το νόημα του - ως συνήθως - κρυπτογραφημένου μηνύματος.

Φυσικά δεν υπήρχε τρίγωνο, άρα ούτε και καταληκτικό τρίγωνο. Εδώ.

 

Στην Wall ;

 

Ε

Σχόλια

22/03 08:12  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις