καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Μεταρρυθμιστείτε γιατί χανόμαστε
559 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015
09:27

 

Grprison

Αγορίνα,

Αν διαβάσει κανείς την απόφαση των ΥΠΟΙΚ της ... συμμαχίας μας, και μετά και τις διθυραμβικές δηλώσεις του Άλεξ, δεν έχει παρά να μονολογήσει κάτι σαν "εδώ κάτι συμβαίνει". Κάποιο κρέας βαφτίσθηκε ψάρι, ώστε να καταναλωθεί ως νηστίσιμο. Να το δούμε ;

Το ανακοινωθέν είχε πλείστα όσα μαργαριτάρια. Πρώτον, ότι και καλά το πρόγραμμα πήγαινε μιά χαρά. Δεύτερον, είχαμε - τί χαρά ! - και πρωτογενές πλεόνασμα. Και - τέλος πάντων - δείχνουμε εμείς οι ΥΠΟΙΚ και μία κάποια κατανόηση στα μεταβατικά προβλήματα. Εξ ου και "γεφυρώνουμε".

Και τσιμουδιά για ανθρωπιστική κρίση, νέο πλαίσιο κ.τ.τ. Καμία ποιοτική αλλαγή, καμία ομολογία κάποιας – έστω μικρής – αποτυχίας. Απλώς «παράταση».

Αναρωτιέται κανείς τί ακριβώς - ακριβώς ! - έκανε τον μικρόν να δηλώσει "κερδίσαμε μία μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο". Λογικά θα έστεκε το αντίθετο : "χάσαμε μία μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο".

Αν θέλει κανείς να είναι συγκαταβατικός, θα πρέπει να φαντασθεί ότι υπάρχει στην συμφωνία κάτι που πήραμε. Σημαντικό. Τόσο σημαντικό που, αφού μας το έδωσαν, τους είπαμε "ο.κ., τώρα γράφτε ό,τι θέλετε".

Δυστυχώς και σε αυτό το σενάριο υπάρχει το κακό ενδεχόμενο. Αυτό που έδωσαν στα νιόβγαλτα τζιμάνια μας - με την καλή έννοια το λέω - είναι ένα σωσίβιο. Και μάλιστα ισχύος ολίγων μηνών.

 

Εκεί που θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει κάπως το πράγμα είναι με την αυριανή απάντηση στο πολύ σκληρό ερώτημα : "Τί μεταρρυθμίσεις θα κάνετε ;". Ειλικρινά, περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση. Ιδίως καθώς αιωρείται και τελεσίγραφο σχετικόν. Να μην επαναλαμβάνομαι : τα πολλά τελεσίγραφα είναι για κωμωδίες.

Το πιό τραγικό, και μάλλον πιό πιθανό, θα είναι να τους δώσουμε και πάλι μία καλογραμμένη έκθεση ιδεών περί μεταρρυθμίσεων εν Ελλάδι. Ωραία κείμενα, ωραία διαγράμματα, πανώρια πλάνα. Μπορεί και ορισμένα παν-πανώρια νούμερα. Αριθμητικοί στόχοι.

Και αφού η έκθεση ιδεών θα έχει όλα αυτά τα καταπληκτικά προσόντα, οι ευρωπαίοι θα χαρούν τα μέγιστα. Θα την εγκρίνουν στεντορεία τη φωνή.

 

Αν είπε κάτι σωστό ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, πάντα κατά την γνώμην της ταπεινότητός μου, είναι αυτό που είπε για νέες κυβερνήσεις και "ώρα της πραγματικότητας". Ξέχασε, όμως, να κοιταχτεί και ολίγον στον καθρέφτη. Η πραγματικότητα έχει πολύ πιό σκληρά μηνύματα να δώσει στην λίαν ισχυράν Γερμανία. Αναβολές παίρνει, εδώ και καιρό. Απλά σκάβει όλο και βαθύτερα τον τάφο της.

Σκέψου και κάτι ακόμη : Τί στο διάολο συζήταγαν τόσες μέρες ; Τί στο διάολο συζήταγαν τόσες μέρες με έναν τόσο ανάγωγο εταίρο χρεώστη ; Επικοινωνιακά παιχνίδια ; Τί στο διάολο χρειάζονταν τόσο παρατεταμένα επικοινωνιακά παιχνίδια ;

Θα βγάζαμε συμπέρασμα επ’ αυτού, αν γινόταν μία γερή μαγκιά από μέρους μας. Που-χου μία απάντηση αύριο : «Μια βδομαδούλα ακόμη να σκεφθούμε για τις μεταρρυθμίσεις». Και τα μουμουέ να ουρλιάζουν «ε όχι να ρωτήσουμε και την αριστερή πλατφόρμα για τις μεταρρυθμίσεις». Φυσικά αποκλείεται κάτι σχετικόν …

 

Εν ολίγοις, η ώρα της πραγματικότητας για όλους αυτούς θα είναι όταν καταλάβουν το προφανές : η λύση για όλους είναι να αγορασθούν τα warrants των τριών τραπεζών μας. «Πέφτεις από την ακρόπολη, κι όχι μόνον σώζεσαι, αλλά βρίσκεις και γεμάτο πορτοφόλι» που λέμε.

Όχι μόνον θα σώσει τα προσχήματα, αλλά θα τους βγάλει και μάγκες. Και τί πρόβλημα έχουμε εμείς να βγει μάγκας κάποιος βαριά άρρωστος ;

 

ε.

Σχόλια

22/02 19:56  GIASEMI
Σώπα και όπου να'ναι θα σημάνουν οι...Λαγάνες :)
23/02 13:48  oberon
24/02 20:32  GIASEMI
Τελικά "σήμανε" και ο Μίκυς για να συνδράμει στον Μανώλη ! Ας ακούσουμε και τον ΧΑΑ~ρρ~υ : http://www.gazzetta.gr/plus/article/706155/harry-klynn-se-glezo-koyrastikame-na-akoyme-poso-dikio-eheis-kai-poso-iroas-eisai
24/02 21:34  GIASEMI
Ερμάκο , μην ανησυχείς δεν χανόμαστε, ίσα~ίσα περνάμε ΤΗΝ ωραιότερη φάση της πολιτικής μας ιστορίας, καλά να ναι τα παιδιά να μας κυβερνάνε για τα επόμενα 50 χρόνια κι ας σκάσουν οι...οχτροί μας ! αχαχαχαχα !
26/02 10:28  Ερμάκος
Μάρα αξίζει τον κόπο μία τοποθέτηση επί του θέματος. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που επιχειρηματολογεί ο Χάρυ Κλυνν, η αοριστολογία, τα επίθετα. Αλλά έχει κάποιο δίκιο.

Στον Μανώλη Γλέζο δεν θα καταλόγιζα προσωπικά ελαττώματα. Ελαττώματα της Αριστεράς, ναι.

Θα αφιερώσω το Κυριακάτικο επί του θέματος.
26/02 19:21  GIASEMI
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν πια ιδεολογίες, αριστερές και δεξιές , μια ζωή αυτό μας τρώει στην Ελλάδα ,για μένα σημασία έχουν τα άτομα που κάνουν πολιτική ,ο Χ.Κλυν ήταν πάντα πολύ μπροστά και ο Γλέζος πάντα πολύ αυθόρμητος και οι δυο κάπου έχουν δίκιο και κάπου το χάνουν ,έχουν όμως ουσία τα όσα λένε και αξίζει να τους ακούμε όχι σαν κάτι άλλους που δεν κάνουν βήμα δίχως τον υποβολέα τους και τον image maker !
26/02 20:48  Ερμάκος
Σε τρεις αράδες μου έβαλες όλες τις βαριές ερωτήσεις. Ελπίζω να μου φθάσει το άρθρο να σου απαντήσω.

Για την ώρα, μία λέξη και μόνο : αναπλαισίωση.
27/02 13:27  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις