καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Πόσο μακρυά πάει η βαλίτσα του αντιραγιαδισμού ;
598 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015
09:36

 

So what ?

Αγορίνα,

«Τέρμα ο ραγιαδισμός» είναι ένα όμορφο συνθηματάκι, αλλά για ψάξιμο πρώτα. «Αν ο κροκόδειλος έφαγε τον εχθρό σου, δεν σημαίνει και ότι έγινε φίλος σου» άλλωστε. Άσε το άλλο των Κρητικών : «Αμα τραβήξεις μαχαίρι και δεν το ματώσεις, το χώνεις εκειά που κατ’έχεις».

Το κριτήριο, αναμφισβήτητα είναι η ουσία και το αποτέλεσμα. Φυσικά θα πάρει κανείς ρίσκα, και υπό αυτή την έννοια θα αποδεχθεί και την αποτυχία μιάς σωστής απόφασης.

 

Η ουσία με τον κροκόδειλο είναι αν θα σε φάει, αν του αρέσουν μεζέδες του είδους σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σου είναι χρήσιμος για την ώρα. Τα υπόλοιπα παίζουν.

Αντίστοιχα, το μόνο σίγουρο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει εκφράσει το δημόσιο αίσθημα, έχει κερδίσει τα συναισθήματα. Γι’ αυτό και έχει συγκεντρώσει μπόλικο μίσος από όσους δεν έχουν πιά συναισθήματα, αυτούς που τους έχει ακρωτηριάσει ο σημερινός «πολιτισμός».

Αυτά τα θετικά συναισθήματα έβγαλαν το εξαιρετικό αποτέλεσμα, που διέψευσε τους φόβους μου περί ποντικού και γάτας.

 

Κατά πρώτον, θα είδες στο βίντεο με την συνέντευξη ότι ο ντάι πούλησε στημένη μαγκιά, απέναντι σε μία σαφώς αναμενόμενη δήλωση του διπλανού του. Και ο δικός μας δεν ήταν και πολύ αγέρωχος. Μόνο αυτοί που θέλουν να βαφτίσουν την φάση δυναμική, θα αποφύγουν να καταλάβουν την σαφέστατη γλώσσα του σώματός του.

Είναι ένα ανησυχητικό καμπανάκι, αλλά όχι και το τέλος του κόσμου. Νέος πολιτικός είναι, και είπε κάτι βαρύ. Λογική η αμηχανία.

Για άλλα ανησυχώ, όχι γι’ αυτό. Σαφώς.

 

Πρώτον, όλο αυτό το σκηνικό «φταίει η τρόϊκα – ουστ» με χαλάει. Έχουμε μία εμφανή αποτυχία και ψάχνουμε αιτίες και ενόχους, και μετά τι κάνουμε τώρα. Σωστά ;

Δώσε βάση.

Πιθανές αιτίες τρεις – βασικά. Φταίει ο Σαμαράς, φταίει η τρόϊκα, φταίει το πλάνο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα δύο πρώτα, in the box λογική που λέμε, μπορείς να τα σκεφθείς καλύτερα υπό το φως της «Έκθεσης για το 2011» του Προβόπουλου. Βάλε μαζί την προμελέτη που του έστειλα, με τις εκτενείς αναφορές στην Έκθεση. Βάλε και την έγγραφη απάντησή του [«δυστυχώς» κ.λ.π.]. Βάλε και το άρθρο μου στην τοπική [υπάρχει στο scribd] «Τα περιθώρια εφησυχασμού», που έκανε βαθειά ερμηνεία της Έκθεσης για το 2012.

Και ίσως δεν έχει τύχει να σου πω το εξής : Το διάβαζε τότε μπροστά μου ο … διευθυντάκος της Τ.τ.Ε. και συμφώνησε μέχρι κεραίας.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι σίγουρο – άλλο τι αναγκάστηκε να γράφει μετά. Ούτε κατά διάνοια ο Σαμαράς ήταν εντός πλάνου. Παρέα πάει και άλλο σίγουρο : δεν μπορεί να αποδοθεί φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέτρεψε ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα. Διάβασε μόνο στο αρχικό τις σαφείς προϋποθέσεις για να πάμε «πέρα από το μνημόνιο».

Όπως καταλαβαίνεις, και να μην στο ψειρίζω γιατί δεν έχω αυτές τις μέρες χρόνο, ο ΥΠΟΙΚ μας έχει άσσο εκ μέρους μου στο μανίκι. Αν δει τα δύσκολα, δηλώνει κάτι σαν «το προσεχές σ/κ θα κοιτάξω τις προτάσεις του Κορίνθιου» και απογειώνει το μαγαζί. Και μετά μελετάει με την ησυχία του. Αν δεν το έχει έτοιμο για plan B, ή είναι μαλάκας ή είναι στημένος. Αποκλείω να μην τον ενημερώσουν - αν δεν το έχουν ήδη κάνει - κάτι φιλαράκια.

 

Δεύτερον ανησυχητικόν, όλο αυτό το σκηνικό διασυρμού των περί «λιτού βίου». Στο fb π.χ. βρίσκεις ανάρτηση : «QUIZZ τι διαφορά έχει η λιτότητα που βρίζαμε τόσο καιρό με τον λιτό βίο που ευαγγελιζόμαστε πλέον ;».

Απάντησα : «Λιτότητα είναι να μην έχεις να πάρεις π.χ. φάρμακα. Λιτός βίος είναι να μην χρειάζεσαι φάρμακα. Άλλη ερώτηση ;»

Και μετά του την έχωσα πιό μέσα : «QUIZZ : τί είναι καλβινιστική λιτότητα, και τί ρόλο έπαιξε στην ανάπτυξη της Ευρώπης ;».

Ο τοιχοδεσπότης γαργάρα. Άλλαξε την κατεύθυνση της συζήτησης – αν την πούμε συζήτηση.

Είναι το τεράστιο σημερινό ζήτημα, βεβαίως-βεβαίως. Η «κάλυψη αναγκών με άλλα μέσα, ακόμη και τσάμπα», που έγραφα στον «μπάμπουρα» από το ’12. Βασικό θέμα και στον αποπληθωρισμό.

 

Εκεί είναι το μεγάλο ζήτημα για να δούμε αν ο κροκόδειλος-ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος ή εχθρός μας. Αν κρατήσει ψηλά το θέμα ή αν θα το θάψει με κάποιο τρόπο.

Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος. Πάντως το «Grexit : Αμήν και πότε !!!» δεν παίζεται. Οι δημιουργικοί άνθρωποι, που το διαβάζουν μπροστά μου, μένουν βουβοί μπροστά στην απόλυτη συμφωνία τους.

 

Εν ολίγοις : «Την τελευταία λέξη θα την πω εγώ».

Αυτά.

 

ε.

Σχόλια

02/02 10:16  oberon
03/02 10:53  oberon
03/02 13:53  oberon
04/02 01:03  GIASEMI
Σχετικό με το λιτό βίο: "πλόυσιος δεν είναι αυτός με τα πολλά υπάρχοντα αλλά αυτός που έχει λίγες επιθυμίες ".
Νομίζω του Επίκτητου
Ειδικά τώρα που έχει εκ~πτώσεις ΔΕΝ περιορίζονται με τίποτα οι άτιμες οι επιθυμίες :)
04/02 10:09  oberon
04/02 18:30  GIASEMI
Βασικά, σκέφτομαι πως μετά ακολούθησε πτώση αερο~πλάνου !
04/02 18:31  GIASEMI
Θα μου πεις: so what ????
04/02 20:04  oberon
05/02 10:21  oberon
05/02 10:49  oberon
06/02 08:28  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις