καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Θα δαγκώσει την γάτα ο στριμωγμένος ποντικός ;
695 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015
10:05

 

οέο ;

Αγορίνα,

Κάθε ευφυής προχειρολόγος θα γελάσει με την παρακάτωθεν ανάλυση του ζητήματος των αυριανών εκλογών. Πρώτα από όλα, του είναι δύσκολο να εξετάσει ενδεχόμενα. Και μιλάω για το ενδεχόμενο η διάχυτη παράσταση νίκης του Άλεξ να είναι απλώς το τελευταίο χαρτί του κακομαθημένου.

Θες παράδειγμα προχειρολόγου ; Ανέκδοτο.

Ένας πρωτοπόρος επιστήμονας παρουσιάζει σε συνάδελφό του τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε βατράχους. Του κόβει ένα πόδι, χτυπάει παλάμακια - μπαμ πετάγεται ο βάτραχος. Του κόβει και δεύτερο, παλάμακια, ξαναπετάγεται ο δυστυχής. Του κοβει και το τρίτο ο προχώ επιστήμονας, παλαμάκια, ξανά πεταγεται το ζωντανό. Του κόβει και το τέταρτο, παλάμακια, τίποτα. Ξαναπαλαμάκια, ξανατίποτα.

Θριαμβευτικά ανακοινώνει το επιστημονικό συμπέρασμα : Όταν κόβεις και τα τέσσερα πόδια του βάτραχου, κουφαίνεται.

 

Σταμάτα να γελάς. Άντε πιά, που λέει και η τοπ.

Το σχετικόν είναι η ποσοτική χαλάρωση. Και η διάχυτη βλακεία [αλά βάτραχος] επιτρέπει στον απερχόμενο να βγαίνει και από πάνω δηλώνοντας ότι ο αντίπαλός του θα φέρει την Ελλάδα έξω από την ευρωπαϊκή κοσμογονία. Χρειάζεται πολύ θράσος για να το ξεστομίσει αυτό ένα καραγκιοζάκι της Μερκελίδου.

Ο αντίπαλος ειρωνεύτηκε - και με το δίκιο του - την frau. Όταν οι τραπεζίτες της πέταξαν στην μούρη χρήμα με ουρά, που δεν ήθελε να δει ούτε ζωγραφιστό, δεν είναι για να την παίρνεις στο ψιλό ;

Μόνο που αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο τηλεθεατής - ου μην αλλά και ο ψηφοφόρος. Ο οποίος θέλει λόγους να καταψηφίσει τον ασ, όχι την frau. Και την όποια κοσμογονία την τάζει αυτός που βλέπουν να την προφέρει.

 

Από βδομάδες - νομίζω 2 - σου έχω γράψει ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιό γκαστρωμένες της Ελληνικής Ιστορίας. Ε όλο αυτό το σκηνικό, με τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που συμφωνούν λες και είναι συνεννοημένες, είναι ό,τι πιό ιδανικό περιβάλλον για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Δες πρώτα τις αντιδράσεις θεωρητικά.

Με δεδομένο το αποτέλεσμα, πρώτα από όλα αντικρύζει ανάγλυφη την προοπτική ο δυσαρεστημένος δεξιός. Αυτός που θέλει να τιμωρήσει τον ασ, αυτός που την έχει κάνει κατά ΧΑ. Ακούει "Ήρθε η ώρα της Αριστεράς" και σκέφτεται κονσερβοκούτια στον λαιμό του.

Άλλο. Χαλαρώνει η κινητοποίηση και η διάθεση να πάει ο ετεροδημότης να ψηφίσει. Και αυτός που ξέρει την μπλόφα, και έχει και χρήμα για λεωφορεία και αεροπλάνα, τσιμπάει ποντάκια.

Γενικότερα, για να μην το παιδεύω περισσότερο, η Αριστερά δεν έχει και πολύ εικόνα της παραδοσιακής "σφαγής των αμνών". Μακάρι να μην αποκτήσει.

Εκ των υστέρων, δες και τις αποκλίσεις που προβλέπω. Σύγκρινε σφυγμομετρήσεις και τελικά.

ΠΑΣΟΚ : συνθλίβεται, ίσως κάτω και από 2%. ΑΝΕΛ : σαφώς ψηλότερα. Στο 5%. ΚΚΕ στο 7-8%. Η λύση για ψήφο ηθικής. Δεξιός συνάδελφος, με πρώτης γραμμής μελετητική εταιρεία και πελάτη το δημόσιο, μου έχει πει : «μόνο ΚΚΕ επιβλέπων δεν λαδώνεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα δεις – αυτό προβλέπω – και κάποιους υποψήφιους να σαρώνουν με όπλο το ήθος τους. Ανεξαρτήτως κόμματος. Check it.

 

Άλλο θέμα.

Πολλοί νομίζουν ότι η συμφωνία του Άλεξ με την ποσοτική χαλάρωση τον καθιστά αυτονοήτως πράκτορα των Αμερικάνων. Μπορεί και να είναι - ποιός μπορεί να είναι βέβαιος για τον οποιονδήποτε. Αλλά τί σημαίνει το ναι της Αριστεράς στην ποσοτική χαλάρωση ; Ότι είναι πράκτορας ή ότι το θέλει γιατί το θέλει ; Το πρώτο είναι πιθανό, το δεύτερο είναι απλώς βέβαιο.

Συνεννοηθήκαμε ;

 

Από εκεί και πέρα, όπως θα είδες, έπεσε μία φόλα από τις λίγες. Η ποσοτική χαλάρωση είναι αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και άλλα ελληνικά ομόλογα δεν είναι δυνατόν να αγορασθούν από την ΕΚΤ. Έχει ήδη υπερβεί το όριο του 33% - χώρια η αξιολόγηση που χρειάζεται πρώτα. Χώρια τα άλλα.

Αλλά με το ευρώ στο 1.10 και την Ευρώπη να λιγδώνει το αντεράκι της, μου λες τί θα γίνει στον τουρισμό μας ; Ποιά ομόλογα και κουραφέξαλα ;

Χώρια που - πώς να το πω ; - ανεβαίνει η διάθεσή μου κι εμένα. Ο στόκος που μου έβαλε όσες τρικλοποδιές μπορούσε πάει στη μαμά του. Να του κάνει τον κώλο κόκκινο στο ξύλο.

 

Εξαψήφιος μέχρι το 2020. Τέλος.

 

Ε

 

Σχόλια

24/01 10:47  Ερμάκος
26/01 14:53  oberon
26/01 18:45  GIASEMI
Γύφτισσα κι εδώ ;
26/01 18:46  GIASEMI
Μάλλον σε διαβάζει ΚΑΙ ο διπλανος :)
26/01 19:52  oberon
27/01 11:07  oberon
28/01 14:03  oberon
29/01 12:01  oberon
"ντανιέλ νουί: οι ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά ισχυρές για να επιβιώσουν"

http://www.kerdos.gr/%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1/116380-n


γι' αυτό άλλωστε και "θα παρακολουθούνται στενά".

ας πούμε κάτι σοβαρό : δεσποινίς, πώς σας φαίνεται το χτένισμά της ;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις