καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η πολιτική σημασία του βλακός
667 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014
10:14

 

πεντοζάλη.

Αγορίνα,

Ο Μέγας Ηράκλειτος έφα : "Ο βλάκας χάνει το θάρρος του μπροστά σε μία σειρά συλλογισμών". Και σήμερα, αισίως, έχουμε φθάσει στο σημείο ελάχιστοι να μπορούν να κάνουν έναν απλό συλλογισμό. Λίγοι, μάλιστα, μπορούν έστω να παρακολουθήσουν έναν απλό συλλογισμό.

Δεν καταλαβαίνει και πολύς κόσμος π.χ. και ότι άλλο συμπέρασμα και άλλο σκέψη. Την σκέψη την έχεις - γούστο σου και καπέλο σου. Το συμπέρασμα χρειάζεται να το στηρίξεις σε συλλογισμό. Σαφέστατη διαφορά. Το συμπέρασμα χρειάζεται επιχειρήματα.

Βάλε τώρα ότι σαν λαός είμαστε στην φάση που περιγράφει η άπαιχτη ιστορική ματιά του Μακιαβέλι. Δεν ξέρει αυτή η κοινωνία τί είναι καλό και τί είναι κακό. Δεν ξέρει καν τι σημαίνει «πριονίζω το κλαδί που κάθομαι». Και δεν έχει κάποιον να της το πει. Γι' αυτό και πεθαίνει.

 

Το πώς ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό είναι θεωρητικά λυμένο. Αλλά τα σημερινά αντανακλαστικά συνδέουν αυτόματα το καλό με το πρέπει. Το απόγειο της ηλιθιότητας - βεβαίως-βεβαίως. Και πλήρους κοινωνικής αποδοχής.

Θεωρητικά καλό είναι αυτό που έχει καλούς καρπούς. Βασικό στοιχείο της Χριστιανικής Διδασκαλίας - πρώτα από όλα.

Να δούμε τί γίνεται επί τούτων εσχάτως ; Φυσικά ως προς την προεδρική εκλογή.

 

Το κακομαθημένο βουτυρόπαιδο λανσάρησε, ως προς τις πρόωρες εκλογές, την θεωρία του "εθνικού κινδύνου". Και χθες μοστράρησε ένα "αν και με βολεύουν οι εκλογές". Το συμπέρασμα είναι σαφές : ισχυρίζεται [ή καλύτερα, ομολογεί δημοσίως] ότι τον βολεύει ο "εθνικός κίνδυνος". Βλαξ με πατέντα.

Ο εκλεκτός του δήλωσε "Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς θα αρνηθώ ... ΧΑ ... κ.λ.π.". Κατ' αρχήν δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιούς θεσμούς και τί εννοεί σεβασμό τους. Κανονικά έπρεπε να πει "Αν και θα ήθελα να σεβασθώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ... κ.λ.π.". Διότι, σαφώς, σεβασμός σημαίνει σεβασμός. Όχι ακύρωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που γίνεται βάσει των θεσμών.

Αλλά, γιατί να μην δεχθεί τις ψήφους της ΧΑ, εν όψει εθνικού κινδύνου ; Προφανώς ή ο εθνικός κίνδυνος είναι μαϊμού ή δεν ξέρει να σταθμίζει τις προτεραιότητες.

Επί πλέον, το ως άνω ατόπημα προκάλεσε και το σχετικό αδειασματάκι χθες. Το κακομαθημένο άρχισε την απάντηση με ένα κάτι σαν "αν και δεν υφίσταται θέμα". Προφανώς ο υποψήφιος σχολίασε φήμες, χωρίς καν να αναφέρει ότι σχολιάζει φήμες.

Αν συνυπολογίσεις ότι η δήλωση ήταν ασαφής μέχρις ανοησίας, καταλαβαίνεις αν κάνει ο άνθρωπάκος για πρόεδρος. Γιατί, φυσικά, ένας υποψήφιος πρόεδρος οφείλει να συμπεριφέρεται ως οιωνεί πρόεδρος.

 

Να σημειώσω πρώτον την άμεση επιδοκιμασία του χοντρού. Οποία άλλη απόδειξις ανοησίας της δηλώσεως ; Μίλησε και ο κατ' εξοχήν ένοχος της απόλυτης ηλιθιότητας του Συντάγματος.

Αν δεν το ξέρεις να στο εξηγήσω : Όλος ο καυγάς είναι για ένα διακοσμητικό τυπάκο. Και μετά από όλο αυτό το πατιρντί - τις πρόωρες δλδ - μπορεί να εκλεγεί Π.τ.Δ. με απλή πλειοψηφία.

Και δεν υπάρχει κάποιος να τον πλακώσει στα χαστούκια και να του πει "Εσύ ηλίθιε, με τις ανοησίες που έβαλες στο Σύνταγμα, φέρνεις την χώρα στο κίνδυνο". Και μιλάει κι από πάνω το γουρούνι.

Κι αν πει ότι τα σχετικά υπάρχουν από παλιά, θα πρέπει να του τρίψει κάποιος στη μούρη ότι οι διατάξεις ήταν για σοβαρό Πρόεδρο με ρόλο, όχι για ορντινάντσα των συνταγματικών εντολών.

[Τσαντίστηκα χρονιάρες μέρες.]

 

Να σημειώσω και την παρέμβαση της βεζυροπούλας. Ω τί καταπληκτική ιδέα να ψηφίζουν "παρών". Ούτε κι αυτή θα έχει καταλάβει τί από τα δύο έκανε : εξέφραζε δημοσίως την κατινιά της ή έριχνε ένα ύπουλο συντροφικό μαχαίρωμα σε αυτόν που πέταξε τα ντολμαδάκια στη μούρη της μακαρίτισσας ;

Κι από κοντά και το βεζυρόπουλο – «εγώ κ.λ.π.».

 

Το κακομαθημένο είπε και κάτι σοβαρό - αν φυσικά το εννοεί. "Θα κάνω τα πάντα κ.λ.π.".

Μία παραιτησούλα στα γρήγορα του εκλεκτού. Προφανής η ανικανότητα, αλλά εύκολα θα μπορέσουν να χρυσώσουν το χάπι με κάτι σαν "προσωπικούς λόγους" ή "εν όψει περιστάσεων μπλα-μπλα".

Και επιλογή από μηδενική βάση προσώπου κοινής αποδοχής. Ηγετική παρέμβαση - έχει τα αρχίδια να το κάνει ;

 

Φυσικά [μου] κάρφωσε και την ακατονόμαστη πρόθεση του μουστερή να "χορέψει τις αγορές" - λέει. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο κάθετα διαφωνώ. Και πόσο γέλασα με το λίαν κρίσιμο στοιχείο που μου είχε διαφύγει.

Όθεν, προς τιμήν Κρητικοπούλας fb-κολλητής, διαλέγω χορό - ως άνωθεν. Ε μα, δες τί είχε αναρτήσει η φαρμακόγλωσσα από το καλοκαίρι :

"Πρέπει να παραδεχθώ ότι μας ψεκάζουν, για να δικαιολογήσω ορισμένους ....."

 

Καλή χρονιά, και καλά κέρδη !

 

 

Ε

Σχόλια

28/12 10:25  Ερμάκος
28/12 20:49  zamboanga
Εξαιρετικος,κριμα που δεν μπορουν να το διαβασουν ολοι οι ψεκασμενοι,μπας και αλλαζε κατι.
28/12 22:05  Ερμάκος
zamboanga ... άκου όνομα.

θενκς.
29/12 18:40  GIASEMI
Ερμάκο,μας έχουν περικυκλώσει οι ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ !
30/12 09:04  oberon
Δεσποινίς, αγκαλιαστείτε να γλυτώσετε.
30/12 09:27  oberon
31/12 10:48  oberon
04/01 11:39  Ερμάκος
oberon τρέχει τίποτις ;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις