καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ο καθένας από ένα πετραδάκι
466 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014
09:34

 

ή κοσκινίζει.

Αγορίνα,

Η λαϊκή μας παροιμία "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει" κολλάει ακριβώς σε αυτό που εγκλωβίζεται ο σημερινός σκεπτόμενος Έλληνας. Μάλιστα, του έδωσα και ένα λόγο παραπάνω, υποδεικύοντας ότι το "Γράμμα σε έναν Έλληνα νέο" ξεπέρασε τα 700 like. "Να που το επόμενο δεν έχει ούτε 100" λέει πρωί-πρωί.

Ήξερα βέβαια αυτό που είχα σκοπό να κάνω : να αποφύγω να ζητήσω κοινοποιήσεις. Από μία φίλη και μόνο που ζήτησα να το ανεβάσει η ίδια, είχε κάπου 60 κλικ το προηγούμενο. Μόνο που δεν υπήρξε ούτε ένα κλικ στο δίπλα κουμπάκι : share.

Η τοιχοδέσποινα είχε γράψει αυτό που λέει ο τίτλος. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, ούτε που θα πέρναγε από το μυαλό μου να της ζητήσω να κάνει το ίδιο. Χώρια που τώρα πιά όλο και κάποιος καλοθελητής θα της σφύριξε ότι "λαϊκώνουν και οι απέναντι". Τρέχα γύρευε ποιοί [μπορεί να] είναι οι απέναντί της.

Είναι, όσο να το κάνουμε, ένα πολιτισμικό σοκ που λέμε, να μαθαίνεις ότι λαϊκώνουν και τα "κουμούνια" ή και τα "φασισταριά". Ακόμη χειρότερο, "όλοι". Εκεί βρισκόμαστε.

 

Θα συνεχίσουμε οι λίγοι. Ούτε με παρακαλετά, ούτε καν με το παραδοσιακό ψηστήρι. Όποιος ενδιαφέρεται συμμετέχει. Και το σπρώχνει σε φίλους του. Έστω μία νήξι πρώτα σε καμπόσους, και μετά μόνο στους selfactualized. Αυτό έκανα κι εγώ για τελευταία φορά.

Έχει πιά το site και ειδικό newsletter, για ειδοποίηση με email. Και μπορεί ο καθένας να βάλει το email του. Στη σελίδα στο fb, όπως και στου oberon, θα υπάρχει πάντα ό,τι νεώτερο.

Φυσικά είναι ευπρόσδεκτη η ενεργός συμμετοχή, η κριτική - τα γράφω.

 

Είχαμε και μία δημόσια επιδειξούλα δύναμης, επί του όλως ασημάντου ζητήματος EUR/USD. Ανέβαινε το καημένο προς το νούμερο που είχα σημειώσει από το πρωί στο ημερολόγιό μου. Ένα απλό "1.2538 mr. ολούθε" έφθασε για ένα άμεσο χωσιματάκι δεκάδων pips που ανέτρεπε άρδην την ανοδική πορεία.

Το τί κατάλαβε το πατριωτάκι μου, και ιδίως πότε, ειλικρινώς δεν το γνωρίζω. Πάντως δεν δίστασε να καρφωθεί δημοσίως. Και, βέβαια, είδαν κι άλλοι τί έγινε. Real time.

 

Καταλαβαίνεις, προφανώς, ότι από τα like εξαρτάται μόνο κάποια επίσπευση της Νίκης. Ο βασικός ημέτερος σχεδιασμός αφορά ευδοκίμηση προσπαθειών την άνοιξη του '16 [δέκα έξι]. Μην τα ξαναλέμε.

Τώρα, το ότι το πέμπτο άρθρο της σειράς πέφτει στο Σάββατο του τετραήμερου των Χριστουγέννων, θα ήθελα να το θεωρήσεις απολύτως τυχαίο. Εκείνο που μπορείς να συγκρατήσεις είναι ότι μπορεί η εκκίνηση, καθώς και η συνέχεια των επομένων τριών, να είναι "άλλη μπάλα" άρθρα, αλλά το φινάλε δεν παίζεται με τίποτα.

Αυτά.

 

Ε

Σχόλια

30/11 14:04  oberon
30/11 14:12  oberon
Επί τέλους κατάλαβαν [;] ότι τον καλύτερο ουρανό για ελικόπτερα-που-πετάνε-λεφτά τον έχει η Ελλάδα.
Πού είχαμε μείνει ; Α ναι - Καααλά Χριστούγεννα !

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113399340
01/12 19:34  oberon
05/12 15:34  oberon
06/12 21:46  oberon
07/12 10:44  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις