καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Θα τα πούμε στη στροφή
438 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014
10:13

 

"ικανή"

Αγορίνα,

Αυτή είναι η απόλυτη ελληνική ατάκα, αυτό που μόνο οι κινέζοι μπορούν να καταλάβουν στον σημερινό κόσμο. Οι δυτικοί δεν ξέρουν καλά τί θα πει come back, ολική επαναφορά. Έχει - στην νοημοσύνη τους - χρονικό όριο. Από την άλλη, οι Ινδοί π.χ.καταλαβαίνουν τί λες, αλλά όχι ως ατάκα. Ως μοίρα, ναι.

Από πλευράς έχω διαμηνύσει σε πολλούς και διάφορους ακριβώς αυτό : "Θα θυμηθείς να μου πεις τί γεύση έχει η γλώσσα καταπινομένη αμασήτως ;". Με έμφαση, στα προφορικά, σε δύο σημεία. Πρώτον, "θυμηθείειεις ;". Και , δεύτερον, κοφτά, "αμασήτως".

Πολλά χρόνια είχα την συγχώρεση ψηλά-ψηλά. Αλλά, τώρα πιά, βλέποντας τί μου έχουν κάνει, αλλάζει το πράγμα. Όχι, πάντως, τελείως.

 

Το συνειδητοποίησα σχολιάζοντας αυθόρμητα [πώς αλλιώς;] μία αναρτηση fb-κολλητής. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της, αλλά ιδού το νόημα : Με την εκδίκηση κερδίζεις κάτι, αλλά με την συγχώρεση κερδίζεις πολύ περισσότερα. Κάπως έτσι.

Απάντηση : "... μετά την εκδίκηση, βεβαίως-βεβαίως."

Και, να σου πω κι αυτό, εκτός από εμένα, έπεισα και την fb-κολλητή. Ου μην αλλά και μπόλικες από τις φίλες της, που είχαν λαϊκώσει λίαν φανατικώς το αρχικόν.

 

Αντιλαμβάνεσαι, είμαι βέβαιος, την συνθετικήν ημετέραν ικανότητα. Και, βέβαια, να σου πω και κάτι σχετικόν με το αρθράκι που θα δεις σε λίγο στου oberon.

Αφορά το παλικάρι που υπογράφει τους στίχους στο - κατ' εμέ - τραγούδι της Ελληνικής Αναγέννησης. Του έγραψα ότι ελπίζω να του φανεί χρήσιμη η άλλη ματιά, και απάντησε :

"Η λεξη χρησιμη ειναι μικρη μπροστα σε αυτο που ενιωσα διαβαζοντας το".

Καταλαβαίνεις την αλήθεια της. Ιδίως αν δώσεις βάση στο τραγούδι :

http://www.youtube.com/watch?v=6T418KgvVyY

 

Να τελειώνουμε, λοιπόν, εκτός αν οι νταήδες γουστάρους εξευτελισμό. Μεταξύ άλλων, επανήλθε σε δράση η "καπετάννισα". Πού να σου λέω τι δίλημμα της έβαλα …

Την Τρίτη θα δω τί θα κάνουμε με την RedH.

Αυτά.

 

Ε

 

Σχόλια

23/11 10:16  Ερμάκος
Chris Prodromos
11 hrs ·

Οταν ενας ανθρωπος που δεν γνωριζεις μπαινει στην διαδικασια να μπει οχι απλα στο πετσι αλλα στην ψυχη ενος τραγουδιου που γραφεις,τοτε παιρνεις τετοια δυναμη που κανενας φτηνος μουσικος εξοπλισμος δεν σε εμποδιζει να συνεχισεις...
— with Kostas Tzanavaras.
24/11 10:31  oberon
"Γεννήθηκες για την καταστροφή !" - top σχόλιο για το άρθρο "Γράμμα σε έναν Έλληνα νέο".
Ο δράστης, γνώστης καταστάσεων στο ΕΜΠ του '80, διαθέτει κ-α-ι χιούμορ ...

http://www.youtube.com/watch?v=4GFbQgMf0oo
26/11 10:18  oberon
28/11 09:44  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις