καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η προοπτική του διασυρμού
534 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014
10:28

 

διλημματάκι.

Αγορίνα,

Κάποιος που διαβάζει, έστω διαγώνια, το κειμενάκι με τίτλο "Η Θεωρία της Ομηρικής Παρακαταθήκης", αντιλαμβάνεται αβίαστα ότι πρόκειται για κάτι συνταρακτικό. Σκέφτεται αμέσως τους εχθρούς, αλλά μάλλον δεν σκέπτεται την απελπιστική θέση τους.

Αναφέρομαι φυσικά στους φίλα προσκείμενους στην ελληνικότητα. Όχι σε αυτούς που - με πρόσχημα την σημερινή κατάντια - έγιναν νεογενίτσαροι.

Το πρώτο θέμα για κάθε δικό μας είναι να αντιληφθεί καλά περί τίνος πρόκειται. Τονίζω το "καλά". Η πρώτη ανάγνωση οδηγεί σε κάποια φιλολογικής φύσεως αντίληψη του ζητήματος. Ότι οι φιλόλογοι κάνουν - ίσως - ένα λάθος. Θα το σκεφθούν, μήπως διορθώσουν κάτι. Ε ναι, και όλη αυτή διαδικασία κάποτε - κάποτε ! - θα οδηγήσει σε μία ακόμη αναγνώριση εθνικών λαθών εκ των υστέρων.

Μέσες-άκρες, κάπως έτσι.

Ποιός να πιστέψει ότι μπορούμε να τα βάλουμε με τους σύγχρονους μνηστήρες, και μάλιστα την ώρα που ο πλανήτης ψιλοχάνει την μπάλα.

Δύσκολα φθάνει το μυαλό του αναγνώστη ότι ο τυπάκος που υπογράφει κάτω δεξιά έχει και τους τέσσερεις άσσους στο χέρι. Και τρέχα γύρευε πόσους στα μανίκια. Άσε το πόσους σε πρώτη ζήτηση ..

Σκέψου π.χ. τί θα γίνει αν πω ότι σκέφτομαι να βγάλω βίντεο με τον ποοολύ κακό τίτλο "Οι bears δεν αστειεύονται". Εκκρεμεί, ως ενθυμείσαι η σχετική ημετέρα ανακοίνωσις. Και, βεβαίως-βεβαίως, η προγενεστέρα ημετέρα εξεδόθη αρχάς 2013, με τον ντι-τζέϊ κάπου 13.000 και κάτι κατοστάρικα. "Οι bulls δεν αστειεύονται" – ψιλοπράγματα.

Ενδιάμεσα έχω εκφράσει μόνον ανησυχίες. Ιδίως το καλοκαίρι του '13, οπότε ξεπεράσθηκε το όριο της λογικής. Από εκείνη την εποχή έχουν πάψει οι μετοχές να έχουν σχέση με τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουν στο ταμπλώ. Άλλο τιμές, άλλο αξίες πιά. Προχωρημένες καταστάσεις.

Έκτοτε, λοιπόν, αναμένω το απόλυτο σήμα, της γνωστής ημετέρας θεωριούλας, ώστε να βγω στο γυαλί.

Θα χρειασθεί βέβαια να ξαναστήνω τον τρίποδα, να φορτίζω την κάμερα - χέσε μέσα. Αυτά είναι τα δύσκολα. Πάντα στη ζωή μου βαριόμουνα τις ρουτίνες. Τα υπόλοιπα δεν μου είναι δύσκολα. Ιδίως στην εποχή του "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

 

Επί της ουσίας του κειμενακίου, έχω να επισημάνω το εξής απλούν : Ισχυρίζομαι ότι πρόκειται για εγχειρίδιο ηγετών. Επιπέδου Οδυσσέως. Ο οποίος έκανε και "θραύση" στις γυναίκες. Γνωστόν ; Αν όχι, κάνε μία επανάληψη στον "Τηλέμαχο", εκεί που λέω για τις Σειρήνες.

Όθεν : Πάστις όστις εκ των σημερινών φιλοδόξων αρσενικών μας ενδιαφέρεται να διαπρέψει ως πιπινιπνιγόμενος ηγέτης, τί θα κάνει ; Θα ασχολείται με τα παντοειδή σεμινάρια και εγχειρίδια ή θα πάρει δύο βιβλιαράκια plus μία σελιδούλα οδηγίες ανάγνωσης και κατανόησης ;

Και βιβλιαράκια τσάμπα, από την πλέον κοντινή του παιδική βιβλιοθήκη. Βιβλία του "Οργανισμού", κάπου στο Γυμνάσιο.

Και, αν πει κάτι σαν "σιγά τώρα" και δει τον άλλο να του τρώει τις γκόμενες τις καλές ; Ή να φορτώνεται τα μπόλικα και καλά λαϊκώματα ; Εδώ που τα λέμε ...

 

Άσε το άλλο με τα καααλά κορίτσια. Με την λειψανδρεία που μας δέρνει, το καλό κορίτσι έχει ουσιαστικά μία βασική λύση να ακολουθήσει : να φτιάξει τον άντρα που θα την κάνει ευτυχισμένη. Καλώς ή κακώς, τα έτοιμα τέλος.

 

Αντιλαμβάνεσαι, είμαι βέβαιος, ποιοί είναι υπό την κατάσταση του τίτλου. Και το αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερο από τους ημετέρους.

 

Περιττόν, όθεν, να αναφερθώ στο ότι πρόκειται για την πρώτη φιλοσοφικής υφής θεωρία που διατυπώνεται με επιστημονική μεθοδολογία. Σιγά τα ωά ...

 

 

Ε

 

Σχόλια

10/11 08:38  oberon
10/11 08:40  oberon
11/11 10:01  oberon
11/11 17:37  GIASEMI
Θαυμαστές του Οδυσσέα ΚΑΙ εδώ : http://liantinis-o-daskalos-mas.blogspot.gr/2011/12/blog-post_29.html
11/11 20:27  oberon
ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ

Και την Ελλάδα μέσα στη λαίλαπα του χρόνου γνωρίζουμε πως την έσωσαν τα στρατηγήματα. Οδυσσέας και δούρειος ίππος στην Τροία. Κολοκοτρώνης και Δερβενάκι στη μεγάλη Επανάσταση. Θεμιστοκλής και Ξέρξου απάτη στη Σαλαμίνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ, Γκέμμα, σελ. 150


[ακριβώς - θενκς Μάρα]
12/11 10:06  Ερμάκος
+18,91 μονάδες διαφορά στο high 2009-2019 (0,114 %) - ε όχι !

άντε πιά πρωί-πρωί ... α-πα-ρά-δε-κτον.
13/11 08:48  oberon
13/11 14:36  oberon
Kostas Tzanavaras
5 hrs · Edited ·

"Η Ιαπωνία θα εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους όχι μπαζούκα", by Γιώργος Καισάριος

[Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα, αγαπητέ Γιώργο, που δ-ε-ν καταλαβαίνετε εσείς οι ειδικευμένοι στα Οικονομικά - οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι.
Πρώτον, την πολυπλοκότητα του συστήματος. Έχουμε να κάνουμε με ένα πλέγμα σχέσεων που εκτείνεται στο άπειρο. Εξ ου και το γνωστό "φαινόμενο της πεταλούδας". Αυτό αφορά και το χθεσινό σου άρθρο, όπου ξεχώρισες κατά το δοκούν τον "κακό αποπληθωρισμό" από τον αποπληθωρισμό και διάφορα άλλα.
Δεύτερον, τις προτεραιότητες. Το χρήμα είναι μέσό συναλλαγής, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ζητούμενο την εξασφάλιση του δικαιώματος κατόχου. Οποιοδήποτε μονεταριστικό παιχνίδι, ακόμη και για ανάπτυξη ή καταπολέμηση της ανεργίας, είναι υπονόμευση του νομίσματος. Και υπονομευση του νομίσματος - το ξέρεις - σημαίνει καταστροφή της χώρας που το κάνει.

Την λύση, αν σε ενδιαφέρει, δες την στο πρώτο σχόλιο : Ο κανόνας της περιουσίας.

Κατά τα άλλα, αν δεις τον NIKKEI να ξεπερνάει το 14.450, ή τρύπα μου την μύτη ή get on your fucking knees and pray.]
14/11 23:25  GIASEMI
Α~παρά~δεκτον : ξέχασα ΚΑΙ τα γενέθλια του χορδιστή ! είδα σήμερα σε έναν πάγκο το"άκου ανθρωπάκο" και τον σκέφτηκα...πιστεύω οτι έχει πάει στα νησιά φε~ρό~ε :)
14/11 23:28  GIASEMI
16/11 09:59  Ερμάκος
"Έκτοτε αγνοείται η τύχη του" - αν και είσαι νεαρά για να το θυμάσαι Μάρα.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις