καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Υπάρχουν και όρια
425 αναγνώστες
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014
18:38

 

σμουτς.

Αγορίνα,

Αν δεν το πήρες χαμπάρι, έπεσα τελείως μα τελείως έξω στις προβλέψεις μου. Ιδίως τον τελευταίο μήνα, όλα ανάποδα τα λέω. Υπάρχει - λοιπόν - όριο στο πόσο μπορώ να επιβαρύνω τον χρόνο των φίλων. Πόσο μάλλον στο να τους επιβαρύνω με πνευματικές ασκήσεις, διφορούμενες αναλύσεις κ.τ.τ.

Ήμουνα σχεδόν μία βδομάδα χωρίς ίντερνετ και συμμαζεύτηκα κάπως. Μέχρι που κοντεύω να βάλω τάξη στο γραφείο μου και στα αρχεία στο computer μου. Μέχρι ...

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν έχασα και τίποτα.

 

Πάντως κατέληξα ότι ως λαός θέλουμε να πιούμε το ποτήρι της κρίσης μέχρι τέλους. Άσπρο πάτο που λέμε. Πήρα την γνώμη καλού φίλου - πιό καλός δεν γίνεται - που ταυτόχρονα δεν τσιγκουνεύεται τις αντιρρήσεις και τις παρατηρήσεις. Συμφώνησε.

Πήρα την γνώμη καλής φίλης και για την διάγνωσή μου. "Καρκίνος είναι όταν κάποια κύτταρα ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το κακό που προκαλούν στον υπόλοιπο οργανισμό" την πληροφόρησα. "Η Ελλάδα έχει καρκίνο, ο καθένας ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό του." - συμπλήρωσα.

Αυτή έχει βγάλει το "πανεπιστήμιο της ζωής" και ξέρει την κοινωνία από την καλή και την ανάποδη.

Και συμφώνησε ξερά.

 

Εκεί βρισκόμαστε - έτσι όπως το βλέπω εγώ. Και έρχεται χειμώνας, που μάλιστα δείχνει και βαρύς.

Τί θα γίνει ; Δεν γνωρίζω. Πάντως πριν δύο ακριβώς χρόνια τα είχα πει στην πεθερά για να τα ακούσει η νύφη - που λέμε. Στο video "Frau Merkel aufiderzeen", επίτηδες ανορθόγραφο, το ξεκαθάριζα πώς το βλέπω : "Η επώδυνη διαδικασία αλλαγής των αετών, στην μέση της ζωής τους".

Εκείνο που δεν εκτίμησα σωστά ήταν το πόσο επώδυνη και - κυρίως - πόσο μεγάλη σε διάρκεια θα ήταν αυτή η δοκιμασία. Επιμένω, όμως, ότι περί αυτού πρόκειται.

 

Δεν έγινε και το self actualizing που είχα ως ενδεχόμενο για τον Οκτώβριο. Τελείως σποραδικά δείγματα, τόσο που δεν μου πήγαινε η καρδιά να ξεσηκώσω κολλητές και φίλους. Θα ήταν μάταιο. Τα μυαλά παραμένουν στα κάγκελα. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

Αυτό ακριβώς θα μελετήσω για λίγο χρόνο ακόμη, και ετοιμάζω ένα αρθράκι. Τίτλος : "Συμμόρφωση ή απελευθέρωση ;".Να ξέρουν τουλάχιστον οι καλοί φίλοι πώς βλέπω το θέμα με το πρόβλημα στην σκέψη.

Ετοιμάζω και το τρίτο βιβλίο - με τον καινούργιο χρόνο. Όχι για την πολιτική μου πρόταση. Δεν έχει νόημα η επιμονή στο στυλ "Φωνή βοώντος". Θεμέλιο της αναγεννητικής προσπάθειας θα είναι. Ισχυρή προσπάθεια ανασκευής βασικού κομματιού της Εθνικής μας Ιστορίας.

 

Χωρίς να αποκλείω κανένα ξαφνικό, το ενωρίτερο που βλέπω είναι για την άνοιξη του '16 – σωστά διαβάζεις.

Η γνώμη μου. Πάντα.

 

ερμάκος

Σχόλια

26/10 18:48  Ερμάκος
27/10 09:18  oberon
27/10 12:16  oberon
28/10 18:02  oberon
29/10 09:57  oberon
30/10 11:25  oberon
30/10 13:42  oberon
31/10 08:45  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις