καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ενώπιοι ενωπίοις
648 αναγνώστες
Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014
10:55

 

self actualizing

Αγορίνα,

Σιγά-σιγά, απελπιστικά αργά θα έλεγα, αλλά σαφώς σταθερά, περνάει ένας άνεμος "να σοβαρευτούμε". Κάθε σοβαρός καταλαβαίνει ότι αυτός ο χειμώνας δεν βγαίνει πέρα χωρίς ριζικές αλλαγές.

Για να μην τα πολυλογούμε, το ζητούμενο είναι να μπει βαθιά στην νοοτροπία του καθενός μας το απόλυτο ελληνικό δόγμα : "Οι νόμοι της ελληνικής σκέψης ταυτίζονται με τους νόμους της πραγματικότητας". Όλα τα ελληνικά επιτεύγματα απορρέουν από αυτό το δόγμα, και όλα τα στραβά εξηγούνται από την παρέκκλιση από αυτόν τον βασικό κανόνα. Και όλα αλλάζουν υπό αυτό το πρίσμα.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά, ο καθένας έχει μπροστά του το κρίσιμο ερώτημα : ΕΓΩ τί θα κάνω ; Αυτό το selfactualizing είναι το κρίσιμο θέμα, και το έχω κάνει βιβλίο εδώ και δύο χρόνια.

Γράφω και ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη". Τώρα, στα δύσκολα, δίνω έτοιμες παρτιτούρες για να κελαηδήσουν οι πάντες. Από δήμαρχοι μέχρι μηχανικοί, κι από οικονομολόγοι μέχρι μαμάδες.

 

Ενώπιος ενωπίω, ο καθένας μας, θα δώσει τη μάχη του. Για το δικό του ατομικό συμφέρον- πρώτα από όλα. Ακολουθούν όλα τα άλλα, και τελευταίος ο ... συνθέτης.

 

Κατά τα άλλα, προχωράνε απίστευτα τα δύο πρώτα άρθρα. Θα βάλω πρώτο - μάλλον - το "Ο κανόνας της περιουσίας". Δεν παίζεται με τίποτα. Αλλαγή στα θεμέλια της Οικονομίας, με βάση το απόλυτο ελληνικό δόγμα. Ψιλοπράγματα.

Το άλλο, "Ελληνοκεντρική θεώρηση της κρίσης", που βγαίνει και αυτό δυνατό, δείχνει θεωρητικούρα - μπροστά στο άλλο.

 

Αλλαγή της παγκόσμιας Οικονομίας σε ελληνικές βάσεις. Και κάποιοι, μας πέταξαν στα μούτρα μπόλικο χαρτί την Παρασκευή το μεσημέρι. Έβαλα "Δυνατά, δυνατά !" με Ελευθερία Αρβανιτάκη και εκμεταλλέυτηκαν που έφυγα για μπάνιο.

Τί να πεις ...

Ας πρόσεχαν.

 

Ε

Σχόλια

31/08 13:00  PREMIUM
Και εγώ για μπάνιο πήγα, σειρά ! Δεν πούλησα την Παρασκευή : http://www.capital.gr/q.asp?s=%u0391%u03A4%u03A4 !
31/08 14:05  PREMIUM
Ευτυχώς ξαναρχίζουν τα σχολεία για να μορφωθούν σωστλα και να μη λένε τα παιδιά σαν την παρουσιάστρια του Ερωτοδικείου : ... και ζωήν του μέλλοντος ... αιώνΑΣ :-)
ΥΓ. Νίπτω τας χείρας μου για ό,τι θα συμβεί τη Δευτέρα : https://www.youtube.com/watch?v=rYCMPEYrNMA !
02/09 17:00  PREMIUM
Κάποτε όλοι~ες θα βρεθούμε ενώπιοι ενωπίοις : https://www.youtube.com/watch?v=fRCdr63VB4I !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις