καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η φτώχεια θέλει καλοπέραση
445 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
09:51

 

Νόμος.

Αγορίνα,

Μπήκε η άνοιξη, και μάλιστα φουλ φουριόζα. Θα μπορούσε, σκέψου, κάλλιστα ο Μάρτης να είναι γδάρτης και παλουκοκάφτης. Αλλά έχουμε επίμονες λιακάδες, που αυξάνουν στο κατακόρυφο την προσμονή.

Η Φύση κάνει κουμάντο εν γένει. Ποτέ κανείς δεν μπορούσε να αντιπαλέψει π.χ. την επίδραση της πανσελήνου, των κύκλων της σελήνης γενικά. Η τεχνολογική πρόοδος έχει υποβαθμίσει δραστικά την επίδραση της φύσης στη ζωή μας. Κάποτε δεν γινόταν να μην καταλάβεις ότι έβρεξε π.χ. Κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα, σήμερα γίνεται.

Αλλά έχουμε γυρίσει στην κατάσταση homo existense, όπου η επιβίωση καθορίζει τα πάντα. Κάπως έτσι ο βολεμένος δεν ψάχνει τίποτα, και κάπως έτσι η άνοιξη μας βάρεσε όλους κατακούτελα.

Η φυσική αναγεννητική δύναμη θα είναι τεράστιας ισχύος. Κανείς δεν μπορεί να την φρενάρει ή να την βάλει σε κανάλι. Πολλοί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, π.χ., εν όψει δημοτικών εκλογών. Ποιός τη χέζει την Ευρώπη και τις ευροεκλογές. Οι μόνοι που θα ενδιαφερθούν είναι οι υποψήφιοι και οι σύντροφοί τους στο κοινοτικό φαγοπότι. Το ίδιο, πάνω-κάτω, ακόμη και για τις περιφερειακές.

 

Η κάθε γυναίκα συγκλονίζεται - σε διαβεβαιώνω - με αυτό το άσμα : https://www.youtube.com/watch?v=KCKKfxNdhTY

«Είμαι τρελή» αποδίδει εκπληκτικά η Lara Fabian, και το video έχει και ελληνικούς υπότιτλους. Αλλά και χωρίς αυτούς, τα γαλλικά του άσματος χτυπάνε κατάστηθα την κάθε σημερινή γυναίκα.

 

Εκεί είμαστε.

 

Ο σύγχρονος ανδρικός πληθυσμός έχει τόσο οικτρά αποτύχει στην κάλυψη των αναγκών της γυναίκας. Και χωρίς να προσπαθεί εξ επί τούτου γι' αυτό είναι απλώς ένα τσογλάνι. Και δεν μιλάω για τις σεξουαλικές ανάγκες. Μόνο, τουλάχιστον.

Πολύ περισσότερο μετράει η συναισθηματική απόσταση, η τραγική ανεπάρκεια στον πατρικό ρόλο. Η Κοινωνιολογία λέει ότι τα παιδιά έχουν συναισθήματα κυρίως προς τον πατέρα, Αυτόν έχουν συνδέσει με τις ομορφιές της ζωής. Η μάνα βγάζει - περισσότερο ! - την λεγόμενη "βρώμικη δουλειά". Την λάντζα.

 

Μοιραία προκύπτει αυτό που προέκυψε στην Αριστοφανική Λυσιστράτη, ως αντίδραση στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Οι γυναίκες εξεγείρονται κατά της μαλακισμένης ανδρικής «αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση». Την κοκορομαχία.

Αν υπάρχει μία φράση που συμπυκνώνει το γυναικείο αίτημα, σε συμφωνάι Λυσιστράτη & Λατίππη, είναι το "ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ !". Η απεγνωσμένη προσπάθεια να βάλουν στον φανατισμένο ανδρικό εγκέφαλο την έννοια "προτεραιότητες". Αυτό που δεν καταλαβαίνει με τίποτα ο άλλος, τυφλωμένος από τις επιδιώξεις του.

 

Περιμένω, λοιπόν, από τις φιλενάδες μου να σηκώσουν μανίκια. Δεν θα τους χαλάσω την - όποια - καλοπέραση. Χαλαρά. Πρώτα η μαγειρική, τα παιδιά, το σπίτι κ.λ.π.

Extra bonus από καλή φίλη στα πέριξ, που ξέρει εμπειρικά - δηλαδή σωστά - την κοινωνία : "Όσο πιό πολύ πεινάει ο κόσμος, τόσο πιό καλοπερασάκιας γίνεται".

Τι ζητάω ; Ούτε καν γνώμες - εκτός αν το επιθυμούν. Ανάρτηση στον τοίχο τους ή προώθηση σε μήνυμα. Φτάνει και με το παραπάνω. Και σχόλια ευπρόσδεκτα.

 

Το video έχει ως δεύτερο μισό τίτλο "Πώς θα ξαναγίνουμε Έλληνες". Τα υπόλοιπα το βράδυ, γύρω στις 7μιση. Με τον τρόπο μου θα παρουσιάσω την κατάσταση, τις τρέχουσες προοπτικές και την πρότασή μου.

At killer style, αλλά και προσεκτικά. Υπεύθυνα.

Να υπενθυμίσω, παρεμπιπτόντως, και το από Δεκεμβρίου 2012 video "Και τώρα ΓΔ τετραψήφιος". Με τον γουδου τότε κάπου στο 900 παρά. Δεν πήρε βδομάδα για να γράψει άσσο μπροστά.

Κάτι λέω για το ταβάνι με τις in the box προσπάθειες - ή κάπως έτσι.

Check it.

 

ερμάκος

Σχόλια

23/03 11:09  PREMIUM
23/03 12:20  PREMIUM
23/03 13:57  oberon
24/03 15:11  capetsi
ωραία γραφή
24/03 19:16  Ερμάκος
capetsi θενκς
24/03 19:42  GIASEMI
Οι γυναίκες πρέπει να το έχουμε εκ φύσεως αυτό το ...παρανοϊκό,δε μας φταίνε οι άντρες ! αλλιώς πως εξηγείς το γεγονός οτι όταν βρεθεί Ο ένας και γίνει χαλί να τον πατήσει ,η όποια ,εκείνη θα το κάνει και μάλιστα ευχαρίστως ?
24/03 19:50  GIASEMI
Τα γαλλικά τραγουδάκια μου αρέσουν και μένα ,το συγκεκριμένο όμως δε με...τρελαίνει :)
θα σου αφιερώσω ένα ελληνικό http://youtu.be/klZo4QHCWms
24/03 19:53  GIASEMI
και ένα για τον Αμετανόητο Μετανιωμένο http://youtu.be/qfVlYr7DxtU
24/03 20:08  GIASEMI
Αγαπητέ oberon άξια η προσπάθειά σου να επικοινωνήσεις με τον...Αντώνη ,όμως αυτό είναι κάτι που δεν το έχει καταφέρει ούτε ο ίδιος με τον εαυτό του ,μετά από τόσες υπερβάσεις ο εγκέφαλος υπολειτουργεί .καλό κουράγιο !
24/03 20:43  Ερμάκος
Δια να είμαι ειλικρινής, δις, ανέμενα άλλο άσμα από πλευράς σας ...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a-tVlv8xb6Q
24/03 20:45  Ερμάκος
Επί του πρώτου : η πρωτοβουλία είναι πάντα ανδρικού γένους. Αυτό που λες είναι "αντιμάμαλο". Ο βολικός πληρώνει για τους νταήδες - να το πω απλά.
24/03 20:48  Ερμάκος
Κατά τα άλλα, ρώτησα τον oberon και μου είπε να σου πω ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Τί να σου πω ; Άντε βγάλε άκρη με δαύτον ...

Κατά τη γνώμη μου, μάλλον κάτι ετοιμάζει. Δεινός σκακιστής στα νιάτα του άλλωστε ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις