καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ένα στραγάλι στον ανήφορο
422 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014
09:07

παίρνει … φόρα.

Αγορίνα,

Η μοίρα κάθε αιθεροβάμονος είναι η τραυματική εμπειρία της πρόσκρουσης στην πραγματικότητα. Τελειώνουν τα ψέμματα, οι αυταπάτες, οι δικαιολογίες και τα συναφή. Ακολουθεί η "καταστροφική αντίδραση". Αλλιώς : η "κατάρρευση του εγώ".

Αυτά θεωρητικά. Φυσικά. Η πραγματικότητα αποδεικνύει ποιος είναι αιθεροβάμων και ποιός όχι.

Εκείνο, όμως, που είναι τελείως ακατανόητο στις μέρες μας είναι ο όρος "τέως αιθεροβάμων". Για κάποιο λόγο, η ευρωπαϊκή - μη χέσω την υποκρισία της - κουλτούρα έχει αποδεχθεί βαθιά το αναλλοίωτο των ανθρώπινων χαρακτηριστικών.

Ανέκδοτο :

Ξανθιά : Αααα [χαρούμενα] μιά μπανανόφλουδα. [Κατσουφιάζει] Φτου γαμώτο, πάλι θα γλυστρίσω.

Δεν θυμάμαι αν στο έχω ξαναπεί, εδώ ή στα μέρη σου, αλλά προσπάθησε να πάρεις το μήνυμα.

 

Η Ευρωπαϊκή ηλιθιότητα οφείλεται σε εκφυλιστική άνοια. Σε διαστάσεις πανδημίας το πρόβλημα. Χρόνια παραμονή σε αντιλήψεις για πέταμα. Ένα τρισάθλιο σύστημα κλικοκρατίας από την πολιτική μέχρι την τέχνη σκοτώνει κάθε απόπειρα κριτικής σκέψης.

Η βλακεία είναι διάχυτη, Ο καθένας αναμασά κάτι που έχει ειπωθεί από τον δείνα διάσημο και κλάφτα Χαράλαμπε. Και είναι γραφικός όποιος αμφισβητεί με στοιχεία και επιχειρήματα την ... άποψη του διάσημου.

Το έχω δοκιμάσει επανειλημμένως στο fb. Τώρα πιά και για διασκέδαση. Πολλοί το συζητάνε πιά. Βρήκα και κάπως το κουμπί.

 

Θα σου επιλέξω για παράδειγμα μία [θεός να την κάνει] συζήτηση σε αξιόλογο κατά τα άλλα τοίχο. Η ανάρτηση έλεγε πάνω-κάτω : Να μπορούσαμε να διδάσκουμε το υποσυνείδητο.

Αφ' ενός η αναρτήσασα πιάστηκε αδιάβαστη, ενώ έχει διαβάσει τον μπάμπουρα και είναι από τις λίγες που ανέβασαν την ενθουσιώδη άποψή τους στον τοίχο μου.

Αφ' ετέρου, το θέμα δεν είναι ότι διδάσκεται και το ασυνείδητο. Το θέμα είναι αν διδάσκεται το συνειδητό. Όταν η Παιδαγωγική Ψυχολογία έχει σαν βασικό δόγμα "Η μάθηση είναι σύνδεση" τί ακριβώς εννοεί ;

Για να μην σε κουράζω, προφανώς εννοεί ότι το μάθημα χρειάζεται σύνδεση με το υποσυνείδητο. Το συνειδητό, ό,τι ρόλο παίζει, είναι σαν πύλη στο υποσυνείδητο.

 

Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε συνέχεια στις ... βαθύτερες ... αναζητήσεις.

Σαφές.

 

ε.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις