καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η εκδίκηση της γυφτιάς
550 αναγνώστες
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014
09:08

εξελίσσεται.

Αγορίνα,

Αν χρειάζεται να ξεκαθαρίσω τί είναι - για μένα ! - γυφτιά, ιδού : "Θέλεις να σου δώσω λεφτά ή να είμαστε φίλοι ;". Για να μην υπάρχει και δυνατότητα παρερμηνείας, αυτός που το πιστεύει είναι γύφτος.

Μου το είπε ένα καλό - κατά τα άλλα - παιδί. Πάει καιρός που του είχα ζητήσει εξ ανάγκης χρηματική βοήθεια και δεν δίστασε ούτε κλάσμα δευτερολέπτου. Στον αιφνιδιασμό έδειξε την αλήθεια του. Έκτοτε το σκέφθηκε και δεν το ξανάκανε.

Άρα δεν είναι γύφτος, γιατί δεν το πιστεύει. Το αποδέχεται - έχει τεράστια διαφορά.

 

Ξέρω καλά και εξ ιδίας πείρας ότι ο γύφτος, αν και καλός άνθρωπος στο βάθος, ενδιαφέρεται μόνο για το τί θα σου πάρει τώρα. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία γι αυτόν. Δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον.

Πρόκειται για τυφλοσούρτη - έναν από τους πολλούς - που επικράτησαν στην βαθιά ηθική κρίση. Δεν έχει επικρατήσει π.χ. το "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους". Αν το χρηματικό πάρε-δώσε είναι μέρος μίας ευρύτερης σχέσης καλών λογαριασμών, γιατί να τα πάρει όλα ο διάολος με το κωλοδίλημμα ;

 

Να σου πω και ότι, όταν μου το είπε, συγκρατήθηκα. Και εκ των υστέρων κατάλαβα ότι έκανα καλά. Του είπα, λοιπόν, "τώρα τα είδα όλα".

Κάπως έτσι έχουμε καταντήσει "οικονομικοί άνθρωποι" - όρος του 19ου αιώνα.

Κάπως έτσι βάλαμε το χρήμα όχι μόνο στην ίδια ζυγαριά με τη φιλία, αλλά από πάνω.

Και κάπως έτσι έχω καταλήξει να με θέλουν όλοι για φίλο. Καταλαβαίνεις ...

 

Οπότενες, η φωνή που σημάδεψε τη δεκαετία σφύριξε άσμα έτερον στο φβ την Παρασκευή το βράδυ. Ψάξτο και θα δεις τί έγινε μετά.

Και κάτσε να δούμε πώς θα ανατείλει ο ήλιος αύριο Δευτέρα, ώστε να δούμε αν θα έχουμε ντουμπουλντούμ. Πάντως οι φβ-κολλητές μου έχουν αρχίσει τα χάχανα και - κυρίως - να τα αποσύρουν και να τα κάνουν μασούρια.

Με αντιλαμβάνεσαι - είμαι βέβαιος.

 

Ε

Σχόλια

26/01 09:28  Ερμάκος
26/01 11:32  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις