καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


January effect και άσκηση υπομονής
506 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
08:28

selfactualizing (μπάμπουρας σελ. τάδε)

Αγορίνα,

"Ρε φίλε από πού ήρθες ; Από τον Άρη ;" με ρώτησε ένας τύπος στα μέρη μας. Πήρε βέβαια "πληρωμένη" την απάντηση : "Ο Άρης είναι πολύ κοντά.". Και δεν του έφυγε η μαγκιά, παρ' ότι με είχε διαβεβαιώσει ότι παρακολούθησε προσεκτικά τη διάλεξή μου την 1.6.11.

Αναφερόταν στις τελείως ανατρεπτικές αντιλήψεις μου. Να δεχθώ να το ακούσω αρχές καλοκαιριού του '11, αφού όλο και κάτι πούλαγε από το ποτό που παράγει ο τύπος. Δεν είναι υποχρεωτικό να βλέπεις 2 χρόνια μπροστά ...

Αλλά, όταν έχει την παραγωγή απούλητη ; Όταν είναι τίγκα στο άγχος από τα αδιέξοδα ;

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 

Είναι σαφές ότι η προτεραιότητα είναι το να πουλήσει ο άλλος μαγκιά. Να βρει τρόπο να στη βγει με τρόπο που να δίνει κάποιο νόημα στο "ποιός είσαι εσύ ρε ;". Το γνωστό σαράκι της φυλής σε πενηνταράκια.

Καταλαβαίνεις ότι η άσκηση είναι ποοολύ δύσκολη. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Ο τύπος μπορεί να πεισθεί μόνο με μη λεκτικά σήματα. Αν πεισθεί ...

 

Πολύ πιο λογικοί - κατά τεκμήριο - άνθρωποι έχουν στη διάθεσή τους το κλειδί. Το έχεις κι εσύ, και ο καθένας μπορεί να το βρει στο scribd. Αλλά τα ενδιαφέροντά τους είναι αλλού : πώς θα επιβιώσουν οι ίδιοι. Ας επιβιώσουν στο επόμενο κύμα και δεν βαριέσαι. Για το μεθεπόμενο θα δούμε.

Ο "τυχάρπαστος" που σου έλεγα, όχι αυτός που νόμισες, είπε δυό λόγια παραπάνω. Είχα ξαναμπουκάρει στο γραφείο του. Πάλι διέθεσε χρόνο που δεν δικαιούται ο περαστικός.

Του θύμισα κουβέντα του "δεν είναι πατριώτες" για κάποιους απεργούς και του είπα ότι "για μένα αυτό σήμαινε ότι είσθε πατριώτης". Μου είπε κάτι ότι αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά του είπα ότι το βασικό είναι να θέλει να είναι κανείς πατριώτης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μόνο λεπτομέρειες.

Εκεί που με συγκίνησε ήταν όταν μου μίλησε για "βολεμένους". Ήταν φανερό ότι αναφερόταν σε εμπόδια στο να πείσει για τις προτάσεις μου.

 

Δυστυχώς εξαντλήθηκαν τα περιθώριά μου. Δεν έχω πια την δυνατότητα να τρέξω κάτι.

Είμαι βέβαιος ότι έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξέρει ο οποιοσδήποτε τί "πουλάω", τί φίδι είμαι σε θέση να βγάλω από την τρύπα.

Δεν είναι λίγοι π.χ. αυτοί που ξέρουν για την "Απόδραση από το Αλκατράζ", για το χουνέρι στην Μέρκελ στην Κύπρο. Για να μην πάμε στην Fitch-ούλα, στην απεργία των καθηγητών, στη Συρία κ.λ.π. κ.λ.π. μικροπράγματα.

Γνωστά πράγματα, σε αυτούς που παρακολουθούν.

 

Φθάνουμε σε ένα ακόμη άπαιχτο που έχεις πει : η επιθυμία αγοράς.

Η ποζισιόν είναι πια στο τέρμα. Το δίλημμα προβάλλει αμείλικτο. Όποιος καταλάβει, κατάλαβε.

Μένει να δούμε και το διεθνές περιβάλλον. Η φούσκα εξελίσσεται ανεξέλεγκτη. Τρέχε γύρευε πόσο θα φουσκώσουν το μπαλόνι ακόμη. Να δούμε και τις πρώτες μέρες-βδομάδες του Γενάρη. Πάντως το ξεφόρτωμα του 2000 ήταν πρωί-πρωί με την πρώτη συνεδρίαση. Και σε εμάς και στον NASDAQ με το millenium. Ίδωμεν.

 

Ντούκου λοιπόν.

Χαλαρά ετοιμάζω τη συνέχεια του βιβλίου-προσκλητήριο. Μαζί και το θεατρικό που σου έχω πει.

Αν την βγάλω και ο ίδιος καθαρή, θα έχουμε άνοιξη και Άνοιξη. Αλλιώς θα έχετε.

Θα μου επιτρέψεις μιά μικρή παραλλαγή στην [μία ακόμη] άπαιχτη ατάκα σου : κάτσε να περάσουν τρεις μήνες ...

 

ερμάκος

υ.γ. δες στου oberon τα 4 ανέκδοτα και οσονούπω το 5ο σε σχόλιο. Μετά σιωπητήριο.

υ.γ. 2 αν θες δείγμα συμπεριφοράς βολεμένων, κάτι λένε για τροπολογία που βγάζει φορολογικά ακριτική περιοχή όχι μόνο την Εκάλη [δικαιολογημένα ...] αλλά και το Ψυχικό.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις