καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Επίθεση στο απωθημένο
429 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013
11:51

 

καλό μήνα !

Αγορίνα,

Ήξερα από πολύ καιρό ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο φθόνος, ο απολύτως ανεξέλεγκτος τρόπος που εκδηλώνονται τα ανταγωνιστικά μας ένστικτα, ημών των ελλήνων αρσενικών. Όχι βέβαια πως πάνε και πολύ πίσω των θηλυκών μας ...

Ο πλέον πρόσφατος εκ των δασκάλων μου, 90ούτης πλέον και κοσμογυρισμένος όσο λίγοι, μου έχει πει κάτι ιδιαίτερα συνταρακτικό. Αναφερόταν στην πράξη του ομηρικού Αχιλλέα να εγκαταλείψει τη μάχη επειδή "του πήραν το κορίτσι". "Αυτό μόνο ένας έλληνας μπορεί να το κάνει" μου είπε μπροστά στην κάμερά μου. Αποσβολωμένος απλώς το επανέλαβα.

Αργότερα τον άφησα κι εγώ άναυδο, αφού είχα ξαναδιαβάσει, υπό αυτό το πρίσμα, την Α' ραψωδία της Ιλιάδας. Του θύμισα - την είχε διαβάσει λίγο πριν το 1940 ... - ότι όχι μόνο αποσύρθηκε, αλλά έβαλε και τη μαμά του στη μέση. Της είπε να πάει στον πατέρα της το Δία και να του πέσει στα γόνατα να τον παρακαλέσει να γύρει τον πόλεμο με το μέρος των Τρώων. Της τόνισε ιδιαίτερα τα γόνατα.

Καταλαβαίνεις ...

 

Μιλάμε για ένστικτά, όχι για συναισθήματα. Ούτε για λογικές σκέψεις. Απλώς τα ένστικτά προκαλούν ανεξέλεγκτα συναισθήματα και ανεξέλεγκτες σκέψεις. Και τελικά ανεξέλεγκτες πράξεις. Κι αποτελέσματα ...

Κάπως έτσι έχουμε φθάσει στα σημερινά χάλια - ρεντίκολο παγκοσμίως. Και έχουμε διάφορους ηλίθιους να νομίζουν ότι η εθνικόφρων λύσις - το 'πα καλά ; - θα έχει χίλια-δυό υπέρλαμπρα τσιτάτα και τα συναφή, αλλά τσιμουδιά για το σαράκι της φυλής.

Και η κρατούσα λύσις, αν θεωρήσουμε ότι κάποιος κυβερνά αυτόν τον ρημαδότοπο σήμερα, είναι να ακρωτηριασθούμε απλώς ώστε να πάψουμε να σφαζόμαστε. Περί αυτής της ηλιθιότητας πρόκειται.

Και είναι ηλιθιότητα διότι απλώς δεν γίνεται. Δεν γίνεται να αλλάξεις τα χρωματοσώματα τα ελληνικά. Και ούτε γίνεται να καταφέρεις μία γενοκτονία, καθώς τρέχα γύρευε που υπάρχουν ελληνικά χρωματοσώματα - κυρίως Υ.

 

Ταυτόχρονα οι διάφοροι ελληναράδες εκδηλώνουν την αυθεντική ελληνική καταγωγή τους. Σου είπα ότι ήξερα πολλά, π.χ. για το πείραμα κοινωνικής μηχανικής με τους 5 πιθήκους. Βρες το - υπάρχει στο internet. Αλλά δεν λέει τίποτα μπροστά στην αφοπλιστική διατύπωση του Αλμπέρ Καμύ :

«Μία από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σε αυτό που σε συνθλίβει.»

Αλμπέρ Καμύ - νομπελίστας ! - τον οποίον σου θυμίζω ότι τον έχω στολίσει δεόντως στον "Τηλέμαχο". Απλώς κάθε μέλος της ευρωπαϊκής διανόησης είναι σε θέση να κάνει κάποιες διαπιστώσεις. Μάλιστα, ίσως όχι πάντα σωστές. Αυτό που δεν διανοείται είναι να ψάξει για λύσεις. Είναι βαθιά απογοητευμένος.

Στον "μπάμπουρα" γράφω ότι "Η δυστυχία «πούλαγε» πάντα, στις μέρες μας θησαυρίζει." Καταλαβαίνεις ...

 

Η λύση λοιπόν είναι σε αυτό που λέει ο τίτλος. Το βρίσκεις και στο youtube μου με αυτό το όνομα, όπως και κάπου στον μπάμπουρα.

Εκεί βρισκόμαστε, αλλά υπάρχει και η προοπτική της άνοιξης - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Χαλαρά.

 

ερμάκος

υ.γ. Κάποια στιγμή που θα ευκαιρήσω, "Οι bears δεν αστειεύονται". Και να δούμε και "φως" εις τα ημέτερα εδάφη : ανάγκας και θεοί πείθονται ...

Σχόλια

01/12 13:39  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ! Ελπίζω καλά τα αποτελέσματα στις Εκλογές του ΤΕΕ ! Γιατί ΑΝ κρίνω από τα αποτελέσματα της ΑTTICA BANK, κάτι αλλάζει !
01/12 20:04  GIASEMI
ερμάκο μηχανόβιε http://youtu.be/B-aWSFBct7s και τραγουδάκι φυσικά
http://youtu.be/SGOMoQsP4B8 (όπως τα λέει είναι όλα )

Μαρία
01/12 21:08  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις