καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Mindgames together
402 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
06:52

τί άλλο ;

Αγορίνα,

Σήμερα είναι οι εκλογές των μηχανικών της Ελλάδας. Και δεν θα έβαζα κανένα στοίχημα για το τί θα προκύψει. Το άρθρο στο άλλο blog μου σε βγάζει σε video του dailymotion με τίτλο ακριβώς αυτό : Το στοίχημα των εκλογών του ΤΕΕ '13.

Είναι σαν να έχεις ετοιμάσει τα ξύλα στο τζάκι, από κάτω το καλύτερο προσάναμμα και στην άκρη να έχεις αφήσει ένα κουτάκι σπίρτα. Και ο άλλος να τουρτουρίζει. Αν δεν θέλει ούτε να ανάψει το σπίρτο και να το χώσει εκεί που πρέπει, τί να κάνεις ; Να του ανάψεις και τη φωτιά ;

Απάντηση : πάει πολύ, εν γένει. Πόσο μάλλον αν δεν γίνεται να ανάψεις εσύ το σπίρτο. Αν εκ των πραγμάτων το σπίρτο μπορεί να το ανάψει μόνο ο ίδιος.

 

Απευθύνθηκα σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων, αλλά η απήχηση δεν έχει δείξει ακόμη κάτι. Λένε, όμως, "Να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών ανθρώπων". Και όλα δείχνουν ότι για μία ακόμη φορά εκφράζω την κοινή λογική, το καλώς εννοούμενο δημόσιο αίσθημα.

Έχει ξανασυμβεί πολλές φορές. Το πιο κραυγαλέο ήταν με το άρθρο πριν τις πρώτες βουλευτικές πέρυσι :

"Είναι η ώρα για ένα σκληρό μάθημα στους άθλιους !"

Ερώτηση : Έχει την δυνατότητα κανείς να θυμηθεί τί έλεγαν τότε τα περισπούδαστα γκάλοπ και τί βγήκε ; Πάντως το άρθρο υπάρχει στου oberon.

Το σίγουρο είναι ότι συνέβη αυτό που λέω στο video : γνωριζόμαστε / ξαναγνωριζόμαστε. Και με ένα "ας" μπροστά. Αυτό είναι το "ένα το κρατούμενο". Το σίγουρο κέρδος. Τα υπόλοιπα είναι στο στοίχημα.

 

Πάμε λοιπόν για αυτό που λέει ο τίτλος. Μαζευόμαστε όσοι είμαστε έτοιμοι για προχωρημένα προγράμματα και λοιπές μαγκιές και τα κάνουμε πράξη. Καλώς ή κακώς κανείς - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - δεν μπορεί  να δει ένα βήμα μπροστά,

Και αυτοί που δεν μου έδωσαν και πολλή σημασία πριν καιρό, άρχισαν να το ξανασκέπτονται. Εμφανώς. Ένας τυχάρπαστος που μπούκαρα τρίτη απανωτή φορά στο γραφείο του, σε λιγότερο από μία βδομάδα, μου ψιλοπαραπονέθηκε ότι οι συνεταίροι που και καλά έχουν μόνο κάτι δικαιώματα προς μεταπώλησιν, γουστάρουν να λένε και κουβεντούλες παραπάνω.

Με αντιλαμβάνεσαι.

Όπως και το τί σημαίνει που η αρχική ψιλογκρίνια του για την τρίτη απανωτή εισβολή συνοδεύτηκε από 10λεπτη ανοικτή συζήτηση σε τρία τουλάχιστον σημαντικά θέματα.

 

Άρα το ζητούμενο είναι ποιοί αντιλαμβάνονται ότι μπροστά στα μάτια τους υπάρχει κουτάκι σπίρτων.

Το 'πα καλά ; Νομίζω πώς ναι, αλλά μπορεί και όχι.

Ίδωμεν.

 

ερμάκος

Σχόλια

24/11 07:43  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις