καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η επανάστασις των κλεπτών
380 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013
07:15

και τα χρυσά αυγά.

Αγορίνα,

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά έχεις καιρό να πεις καμία νέα άπαιχτη ατάκα. Εξ ου και θα ανασύρω την περί του υποτίτλου : "Πώς θες να σε πιστέψει ο άλλος ότι έχεις μία κότα που γεννάει χρυσά αυγά και την πουλάς ;"..

Καλή ερώτηση. Θυμάσαι - είμαι βέβαιος - την απάντηση : "Μήπως γιατί έχω ένα κοτέτσι από τέτοιες ;". Και να τονίσω ότι τότε δεν υπήρχε και ο θησαυρός που λέγεται "καααλές μου φίλες" στο fb. Χρυσορυχείο.

Όπως καταλαβαίνεις, και η ερώτηση και η απάντηση έχουν μπόλικο βάθος- αφ' ενός . Αφ' ετέρου η από μέρους μου χρήση της προσέγγισης ήταν αναλόγου ... μετριότητος.

 

Φυσικά χαρίζω αφειδώς χρυσά αυγουλάκια - ή έστω τσόφλια με μικροποσότητες χρυσού. Θες παραδείγματα ; Στο forum του capital έμαθαν να ξεχωρίζουν παραγράφους των 2-3 σειρών. Και στα σχόλια να περνάνε με copy/paste το κομμάτι (του άρθρου ή του σχολίου άλλου) που σχολιάζουν.

Εκεί είναι τα profiles μπορεί ο καθένας που έχει υπομονή να το ψάξει. Το σ-ω-σ-τ-ό profile δεν υφίσταται βεβαίως-βεβαίως, αλλά μνήμες υφίστανται. Η αλλαγή στο επίπεδο διαλόγου έχει γίνει – αυτό έχει σημασία.

Από τα πάλαι ποτέ κραταιά capitalblogs ξεσήκωσα την ποικιλία σε μηνύματα με γιουτιούμπια. Την προχώρησα με ευρεία χρήση απαντήσεων με σκέτα από δαύτα - τραγούδια ή κομμάτια από ταινίες. Και την πέρασα στο fb, όπου στην αρχή σοκάριζα. Τώρα πλέον το κάνουν πάρα πολλοί.

Αντίστοιχα διαχέεται και η λογική της χρηματιστηριακής δραστηριότητας. Αν ψάξεις σε άρθρο μου των αρχών του '12, στα τέλη της επιχείρησης "απόδραση από το Αλκατράζ", θα βρεις απλό μαθηματάκι. Βλέποντας έτσι, δεν χάνεις ποτέ. Απλές συνταγές, δοσμένες χαλαρά και στο τσάμπα.

Εσχάτως δίδονται σε τοίχο στο fb. Το παλικάρι διάβασε τον μπάμπουρα και μου έστειλε ένα απλό "υποκλίνομαι". "... για τα άλλα υπάρχει η Mastercard".

 

Ο μπάμπουρας - βέβαια - είναι το απόλυτο χρυσό αυγό. Πολλοί και διάφοροι το έχουν εν χρήσει και κάνουν την κορόϊδα. 'Κονομάνε εν μέσω κρίσης. Μόνο η συνταγή για το παιδιά με ADD φθάνει. Αναλαμβάνεις το βλαστάρι ενός ... πτωχού, το σινιάρεις άνετα,  και έχεις μία ανοικτή επιταγή του - όχι ;

Είναι πιά τόσο προβλέψιμη η συμπεριφορά όλων ...

 

Παίζοντας μεγάλη μπάλα την προηγούμενη βδομάδα, "φόρτωσα" την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε δύο κορυφαία μυαλά. Τα μη λεκτικά σήματα δεν λένε τίποτα στους συνήθεις εγκεφάλους.

Ο ένας, που τον ήξερα από καιρό,  μου έβγαλε ιδιοχείρως φωτοτυπίες το άρθρο για το "στοίχημα". Το είχε εγκρίνει άνευ παρατηρήσεων. Παρομοίως και το δημσιευθέν - και στο scribd - "Το όριο της βλακοκρατίας". Κούνησε και το κεφάλι του στα περί "από τα υψίπεδα του δημοσίου χρέους".

Ο άλλος - λιγα Ο.Τ. παρακάτω - με δέχθηκε μπουκαριστό. Αυτόν τον πρωτογνώριζα. Του έδωσα την κάρτα για φίλους και με ερώτησε απλά : "Σε τί είσθε άσχετος κύριε ... ;". Άκουσε την απάντηση : "Είμαι άσχετος με το έγκλημα που γίνεται κατά των παιδιών αυτής της Χώρας".

Μετά του ζήτησα το email ενός συνεργάτη του να δει προκαταρκτικά την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και μου έδωσε την κάρτα του. "Θα το διαβάσω εγώ" μου δήλωνε, ενώ ξεφύλλιζε ήδη τον μπάμπουρα.

Δεν περιμένω "μικρές" αντιδράσεις, από κανένα από τους δύο. Αλλά ξέρω πολύ καλά αυτό που επίσης έχεις αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή. Καλώς ή κακώς - για την πάρτη μου κακώς - αυτό το φίδι μόνο εγώ μπορώ να το βγάλω από την τρύπα. Πολύ αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να βγει, ακόμη και με εντατικά φροντιστήρια σε έναν οποιονδήποτε. Το καλύτερο φυντάνι. Μακάρι να κάνω και λάθος.

 

Οπότενες να αρχίσουμε να σοβαρευόμαστε. Όποιος δεν κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του για τις εκλογές στο ΤΕΕ, ας πάρει θάρρος να αντικρύσει κάποτε τον καθρέφτη του.

Και ένα παιδάκι στα μάτια. Όπως το κουκλί που έχω στο cover στο fb.

 

ερμάκος

υ.γ. . Α, ναι. Δεν σου είπα για τα μήλα που είναι να κάνω brand name. Next time.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις