καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το λυκόφως των ειδώλων
409 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013
09:25

ή τέζα.

Αγορίνα,

Είχα φορτώσει για τα καλά με έναν τύπο στην πρωτεύουσα. Να του έχω πει τα απίστευτα για τα μελλούμενα, σε ρυθμό "μία και εμπλοκή" στα σωστά. Και να μη μου έχει πει ποτέ "τόσα για σένα". Ούτε καν ότι δεν πάνε στράφι τα άπαιχτα.

Και να μου τη λέει για το ένα που του σφύριξα και πήγε ανάποδα. Και να μην κάνει τον κόπο ούτε καν να παρακολουθεί τα επόμενα σήματα. Ούτε καν τη σύστασή μου "σορτάρισμα όχι, πωλήσεις ναι".

Αλλά, άντε, πες ότι είναι καλό παιδί ... να τον συγχωρήσω. Να ξεχάσω που δεν έχει στείλει το 36σέλιδο εκεί που είπε να το πάω. Άντε.

 

Εκεί που τα είδα όλα αγορίνα είναι με γκαρδιακό μου φίλο. Να έχει διαβάσει το 36σέλιδο και να έχει καταρρεύσει από συγκίνηση. Μπροστά μου, όχι στο τηλέφωνο. Δεν θα πω πολλά - μόνο δύο.

 

Του είχα πει για το φιάσκο με το αυτόφωρο - με το 182 του Κ.Ποιν.Δικ. - και το διάτρητο κατηγορητήριο - ως προς το 187 του Π.Κ. περί εγκληματικής οργάνωσης - της ΧΑ. Έχει όλη τη συγκρότηση για να καταλάβει τί λέω και τί δεν λέω. Τα έχουν κάνει, είναι κακουργήματα. Αλλά στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι ούτε αυτόφωρο, ούτε εγκληματική οργάνωση. Στα τροϊκανά, ναι.

Με ρώτησε τη γνώμη μου για δαύτους και του είπα ότι είναι απλώς το χειρότερο παράδειγμα ομάδας εν Ελλάδι. Όποιος αισθάνεται ότι ανήκει σε ισχυρή και - κυρίως - ανερχόμενη ομάδα, αρχίζει τις μαγκιές. Έτσι συμπεριφέρεται και ο πασόκος, και ο δεξιός (Λαμπράκης, Τεμπονέρας λ.χ.), και ο ολυμπιακάκιας, και ο οπαδός του τάδε υποψήφιου δήμαρχου της πέρα κωλοπετεινίτσας που "έχει ρεύμα". Η ένταση και η μορφή της ανεξέλεγκτης οπαδίλας διαφέρει - το φαινόμενο ίδιο.

Τον ρώτησα πώς θα νοιώσει αν αποδειχθεί δικαστικά και χωρίς αμφιβολία ότι η ΧΑ δεν είναι ούτε εγκληματική οργάνωση, ούτε ναζιστική. Δεν κατάλαβε καν την ερώτηση, παρ' ότι η συζήτηση ήταν ήρεμη και την επανέλαβα 2-3 φορές με ποικίλους τρόπους. Αννν - υποθετική ερώτηση.

Το συμπέρασμά του ήταν - και με βεβαιότητα ! - ότι είμαι χρυσαυγίτης.

Να είσαι τέως χαλαρός παναθηναϊκάκιας, να έχεις μεσάνυχτα για το ποιές ομάδες παίζουν στην Α', και να σε λέει ο άλλος ολυμπιακάκια. Κάπως έτσι ...

 

Του έδειξα και διάβασε μπροστά μου το άρθρο "Το όριο της βλακοκρατίας" στην τοπική. Δεν πήρε πρέφα τίποτα. Π.χ. για την Κύπρο δήλωσε σταθερά "δεν με ενδιαφέρει".

Αργότερα με έψεξε που δείχνω το ψέμα - στο πρωτογενές πλεόνασμα - με το οποίο θα πάρουμε λέει λεφτά. Γιατί να μην το πούμε, αφού θα εισπράξουμε - η ερώτηση εξαιρετικά σοβαρού συνταξιούχου δ/ντή σε θεσάρα.

Και να μου έχει πει, σε ανύποπτο χρόνο,  φάσεις όπου δεν έχει μασίξει από ποοολύ μεγάλους και τρανούς.

Καταλαβαίνεις τί μπορεί να σκέφτονται αυτοί που το βλέπουν στο cover μου στο face και στο scribd. Τουλάχιστον στη γενέτειρα το βλέπουν αλλιώς. Η "σοφία του τόπου", όπως αναφέρει αυτό το βιβλίο που κρατάω ανάποδα στον "Τηλέμαχο".

Η αλήθεια που θα αναδείξει η κρίση. Θέμα χρόνου - μόνο.

 

Εκείνο που θα αναδείξει επίσης η κρίση είναι ότι όλα τα στραβά της ανθρωπότητας οφείλονται στα "είδωλα". Παναθηναϊκός, ΧΑ, το κόμμα μας, ο τραγουδιστής μας.

Θεατρικό έργο την άνοιξη του '14. Για όσους θα έχουν αντέξει μέσα σε τόσο ψεμμα.

 

Ε

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις