καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


People are strange
397 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013
08:52

 

λες ;

Αγορίνα,

"Οι αντιξοότητες είναι ένας καθρέφτης που δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό" λέει η κινέζικη σοφία. Κι όταν μιλάει η κινέζικη μακροσκοπική ματιά, προκύπτει σεβασμός. Τουτέστιν : τουμπεκί.

Το ψάχνει κανείς και βρίσκει πολλά και διάφορα. Π.χ., είναι  ο πραγματικός μας εαυτός αυτά που δείχνουμε σήμερα ; Βαριά ερώτηση. Η εύκολη απάντηση, στο στόμα κάθε κωθωνιού, είναι ναι. Χωρίς καμία αμφιβολία αποφαίνεται με βεβαιότητα.

Το ότι δεν είναι αυτός ο πραγματικός μας εαυτός εγώ το θεωρώ προφανές. Πρώτα απ' όλα διαχωρίζει κανείς, αυτά που δείχνουν τα κανάλια και αυτό που είναι οι πολιτικάντηδες και οι γραφειοκράτες, από την εικόνα του πολίτη στην προσωπική του συμπεριφορά.

Αν το ψάχνεις, λοιπόν, διαπιστώνεις ότι έχει επανέλθει δειλά-δειλά η ενατένιση. Η αρχοντιά του Έλληνα, αυτό που ανέπτυξα περιληπτικά στο λόγο - τί θα πει ποιό λόγο αγορίνα ; - έγκειται στο ότι μπορεί να βλέπει τα πράγματα από ψηλότερα. "Δεν χάθηκε κι ο κόσμος" είναι μία αντιπροσωπευτική φράση.

"Ο θεός να σε φυλάει από καινούργιο αφεντικό κι από παλιά πουτάνα" λέμε στα μέρη μας. Οι δυτικοί είναι πάααρα πολύ καινούργια αφεντικά. Ούτε μιά τρίχα από τα αποτέτοια μας. Όταν εμείς γυρίζαμε αυτοί πηγαίνανε.

 

Το πρόβλημα είναι ότι μας βρήκαν για χιλιετίες μπόσικους και μας τάραξαν στις σφαλιάρες. Χώρια που τις τράβαγε κι ο οργανισμός μας, είχαν και πάντα πρόθυμους εγχώριους συμμάχους.

Κάπως έτσι η σημερινή μας ματιά για τον κόσμο είναι αυτοί οι στίχοι :

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

Αρνητικά συναισθήματα αγορίνα. Ψάξε στον "Τηλέμαχο" να δεις αυτό :

" Το σίγουρο είναι ότι στην Ε’ ραψωδία (παρακαλώ ! – αυτός είναι star) εμφανίζεται να λέει τις πρώτες του λέξεις, ενώ η θεά σχεδόν τον παρακαλάει να της ζητήσει να τον αφήσει να φύγει !

Και τι της λέει ο αθεόφοβος : «Δ-ε-ν βάζω πόδι σε πλωτή, αν δ-ε-ν το θες και εσύ» !


Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζω ότι, αν αυτή η φράση – ως μέθοδος επίλυσης προβλημάτων συναισθηματικής φύσεως – ήταν ψωμοτύρι στον μετέπειτα αρχαίο Ελληνικό κόσμο, ο ανθρώπινος πολιτισμός θα ήταν προ πολλού στα όρια του σύμπαντος !

Απόπειρα απόδειξης προσεχώς.

"

Να σου βάλω και μιά παράγραφο "μπάμπουρα"

"

Αν πάρει, με άλλα λόγια, κάποιος την υπόθεση στα χέρια του, εντοπίσει το πρόβλημα, ψάξει τις αιτίες, μαζέψει ιδέες και βρει – το κυριότερο ! – τον πυρήνα του προβλήματος, μπορεί να προχωρήσει μελετημένα στην επιδίωξη του φαινομενικά αδύνατου. Να κάνει π.χ. τα παλιά του ελαττώματα προτερήματα.

"

Όπως καταλαβαίνεις η πορεία που έχει προδιαγραφεί στο video "frau merkel aufiderzeen" είναι σε καλό δρόμο.

 

Αυτά.

Ε

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις