καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η αποθέωση της βλακοκρατίας
491 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013
09:49

μπαϊράκια.

Αγορίνα,

"Η έμφυτη τάση του βλακός, που απορρέει από το ένστικτο αυτοσυντηρήσεως, είναι να συσπειρώνεται, λόγω ελλείψεως ατομικότητας και κατά την αρχή της ελαχίστης προσπαθείας, με τους ομοίους του, σε πάσης φύσεως οργανώσεις που καταλήγουν εις πλήρη βλακοκρατία."

"Η πνευματική απήχησις είναι αδύνατη στην Ελλάδα διότι δεν υπάρχει «ατμόσφαιρα», η οποία να μπορεί να προωθήσει τα ηχητικά κύματα. (…) Συνήθως, όταν κανείς προωθεί μία νέα ιδέα δεν προωθεί την επιστήμη. Θίγει τους επιστήμονες."

"Λοιπόν ναι. Είναι στο χέρι σου να μισήσεις ή να αγαπήσεις. Στο χέρι σου είναι να διαλέξεις το δρόμο για να φτάσεις στο σκοπό σου – την Ολοκλήρωσι. Όμως τον ποιο δρόμο πρέπει να διαλέξεις μόνος σου είσαι σε θέσι να τον καταλάβεις αν μπορείς να δεις ποιο είναι το καλύτερο για σένα αποτέλεσμα. Ο «ανήθικος» δεν είναι ο αμαρτωλός. Είναι ο ηλίθιος."

Σου έβαλα τρία αποσπάσματα από βιβλία ενός ακόμη παραγνωρισμένου Έλληνα αξίας. Δεν μπήκε ποτέ σε κλίκες, δεν χώραγε σε κλίκα. Μπορείς να βρεις κι άλλα αποσπάσματα στο scribd. "Θεωρητικό της Ελληνικής Αναγέννησης" τον θεωρώ.

 

Κάθε βλάκας πουλάει ό,τι του κατέβει. Υπάρχουν βλάκες να αγοράσουν τα πάντα.

Φυσικά, αν κάποιος αξίας δεν έχει κλίκα, ο οιοσδήποτε επιτήδειος μπορεί να πουλήσει κολλητιλίκι. Μία-δυό συμπτώσεις φθάνουν για να πείσουν.

 

Η ρίζα της βλακοκρατίας είναι στην μητρική υπερπροστασία. Πήγε λέει η κουκουβάγια να πάρει το κουκουβαγιόπουλο από το σχολείο και την ρώτησαν ποιό είναι το παιδί της. Απάντηση : "Το πιό όμορφο" ...

Μέχρις ενός σημείου είναι σωστό να έχει αυτή τη λατρεία στο παιδί της η μάνα. Από κάποιο σημείο - όχι όριο - αυτή η λατρεία κάνει κακό στο παιδί της. Το σημείο δεν είναι γραμμή, ή τυφλοσούρτης. Είναι το καλό του παιδιού, η διάπλαση του χαρακτήρα του. Το μέλλον του όταν τα νταντέματα δεν θα είναι πια παρόντα.

Ίσως το χειρότερο σφάλμα είναι στη συγχώρηση του μετανοιωμένου παιδιού. Το κρίσιμο σημείο είναι στο πότε συγχωρείς. Η σημερινή πρακτική λέει "όταν αναγνωρίσει το λάθος του". Η Παιδαγωγική Ψυχολογία υποδεικνύει "Όταν υπάρχει έμπρακτη αλλαγή συμπεριφοράς".

 

ε.

υ.γ. ελπίζω να παρακολουθείς Κυρ-Τετ τα βίντεο του κωστάκη.

 

Σχόλια

29/09 10:45  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις