καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Όταν έχει πρόβλημα με τη Φύση
744 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013
08:16

... ένα τσογλάνι.

Αγορίνα,

Έχουμε εξαντλήσει από καιρό το θέμα με τους τύπους - που εσχάτως αφθονούν - που θεωρούν πραγματικότητα αυτό που τους συμφέρει, αυτό που νομίζουν, αυτό που μπορεί να φθάσει το μυαλό τους.

Δεν διστάζουν μάλιστα να σου πουν κάτι του στυλ "κι εσύ νομίζεις ότι είναι σωστό αυτό που λες" και ξεμπερδεύουν. Γιατί όχι ;

Δεν υπάρχει διάλογος σε επίπεδο λογικής, μιά κουβέντα δηλαδή όπου να αξιολογούνται επιχειρηματολογίες.

 

Προφανώς η κατάληξη θα είναι με διαιτητή την πραγματικότητα. Όταν ο φραγκάτος που το παίζει μούρη μείνει από ρευστό π.χ. Ή όταν καταλάβει ότι με το χρήμα που του έχει μείνει δεν μπορεί να αγοράσει αυτό που χρειάζεται.

 

Και φυσικά η απόλυτη εικόνα της πραγματικότητας είναι το χρηματιστήριο.

Η αρχή για μία γερή κατάρρευση έχει γίνει. Περιθώρια για ανοδικές αντιδράσεις υπάρχουν - σαφώς. Υπάρχουν περιθώρια και για φυγή προς τα πάνω σαν μόνος τρόπος να κερδηθεί χρόνος ζωής. Κάτι σαν Έξοδος του Μεσολογγίου.

Βασικά ο ΝΙΚΚΕΙ δείχνει το δρόμο ...

 

Μπροστά στην πραγματικότητα των αριθμών, μένει να δούμε πόσο τσογλάνια θα αποδειχθούν αυτοί που ξέρουν τη λύση, αλλά τους τσούζει σε επίπεδο προσωπικών ευθυνών ολιγωρίας. "Only foolish don't change their mind" - Winston Churchill.

Έπρεπε να προβλέψει κάτι για τα καθάρματα ...

Το προέβλεψε τόσο παραστατικά ο σκηνοθέτης του "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος". Ο κακός στον τάφο, με σφαίρες να του ρίχνουν μέσα το καπέλο, το όπλο. Σφαίρες του καλού - έτσι ;

Και ο άσχημος κρεμασμένος στη θηλιά, με τα χέρια δεμένα πίσω, με τον σταυρό του τάφου να στηρίζει τις τελευταίες ελπίδες ζωής του. Ο καλός - ωραίος ; - σημαδεύει από μακριά το σχοινί, το κόβει, του δίνει άλλη μία ευκαιρία.. Πέφτει ο άσχημος, χτυπάει τη κουτοκεφάλα του στο μπόλικο χρυσάφι.

Παίρνει δύναμη, σηκώνεται, και έτσι δεμένος, με τον άλλο να φεύγει χαλαρός, τον αρχίζει στο βρισίδι.

Τί να πεις ;

 

Τί άλλο ; Ωραίο σενάριο ...

 

ε.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις