καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
624 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013
06:58

φ.1356/12.6.2013

 

Όταν τα μικρά παιδιά εκπλήσσουν ευχάριστα

Καταγοητευμένοι όλοι μας με την απίστευτη θεατρική παράσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας. Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου το βράδυ της Κυριακής θαυμάζοντας, γελώντας και χειροκροτώντας συνεχώς την παράσταση «Λυσιστράτη».

Ήδη η πρόβα προϊδέαζε, αλλά στην παράσταση η άνεση των μικρών καρατεριστών ήταν απόλυτη, αβίαστη, φυσική. Σαν να έπαιζαν κρυφτό στη αυλή του σχολείου τους.

Η διασκευή ιδιαίτερα έξυπνη, με κοφτές εύστοχες ατάκες σε σύγχρονα θέματα. Τα παιδιά απέδωσαν με την ίδια άνεση ακόμη και τα πιπεράτα υπονοούμενα της Αριστοφανικής «Λυσιστράτης».

Η σκηνοθεσία της κ. Κουμπάρου ευρηματική, με υπέροχη μουσική επένδυση, με ρυθμό, χωρίς καμία «κοιλιά». Εμφανώς ενέπνευσε τα παιδιά. Καταφανής και η επιτυχής μύησή τους στα μικρά μυστικά της παρουσίας στο «σανίδι».

Χωρίς να υστερεί κανένα, «όλα τα λεφτά» ήταν το ηγετικό δίδυμο της γυναικείας συνομωσίας για την ειρήνη. Οι δεσποινίδες Ροδοθέα Κελλάρη (Λυσιστράτη) και Μαρία Μαρμαρά (Λατίπη) έπεισαν ότι θα γίνει το δικό τους, ακόμη και αυτούς που δεν ήξεραν την υπόθεση. «Γυάλιζε το μάτι τους» - χώρια η γλωσσίτσα τους …

Άλλωστε απέδιδαν την ιδέα της «επιστράτευσης» των γυναικών, όπως τόσο παραστατικά διατυπώθηκε στο πρόσφατο άρθρο στη «Φωνή» «Γυναίκες ανδρωθείτε, παρακαλούμε σώστε μας» του π. Παντελή Ρωμέση

Και το αναμφισβήτητο υποκριτικό τους ταλέντο κάθε άλλο παρά έκρυβε ότι δεν υποκρίνονταν καθόλου λέγοντας σταθερά το απώτερο – και τόσο επίκαιρο – μήνυμα του έργου : «Πρώτα η Πατρίδα !».

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και το Σύλλογο Γονέων, και ιδιαίτερα την «ψυχή» του αγαπητή Εύη Κοκκίνου- Κελλάρη, αλλά στα παιδιά σκέτα ένα βαθύ «ευχαριστούμε».

Πάντα τέτοια !

 Κ.Τζ., Κόρινθος

Σχόλια

16/06 09:19  PREMIUM
Κρατήστε πολύτιμη ανάμνηση αυτές τις ... στιγμές και ... ηλικίες !
Από Γυμνάσιο και μετά ο άνθρωπος και ΕΙΔΙΚΑ οι ... γυναίκες αλλάζουν πολύ :-)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις