καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η γοητεία της δυστυχίας
570 αναγνώστες
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013
07:25

 

αποκαλύπτεται.

Αγορίνα,

Αν μπορούσες να παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις στο άρθρο του κωστάκη "Η κολοσσιαία ανατροπή" θα σου κόβονταν τα πολλά-πολλά γέλια. Η κατάσταση είναι τραγική. Ορατότης μηδέν.

Το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που διαφωνούν. Αν και υπάρχουν κάτι φρούτα που ρίχνουν μία διαφωνία, τρώνε την πατσαβούρα - δεν ήξεραν βασικά ότι διαφωνούν με κάτι που ούτε ήξεραν ούτε είχαν καταλάβει - και μετά θυμούνται μία βιαστική δουλειά.

Ούτε είναι πρόβλημα οι λίγοι που εκτέθηκαν με τις αντιρρήσεις που πρόβαλλαν. Πήραν το μάθημά τους, ότι δεν είναι όλοι οι οραματιστές αιθεροβάμονες. Σαν καλά να το 'πα ...

 

Το βασικό πρόβλημα είναι με αυτούς που συμφωνούν. Τραβάνε πολύ ζόρι. Δεν είναι καθόλου μικρό το πρόβλημα.

Αν δεις τα ποιήματα κάποιου Τρύφωνα, στη θεματική συζήτηση με το ίδιο όνομα με το άρθρο, θα καταλάβεις πόσο βαθιά έχει περάσει στον Έλληνα το αίσθημα της ματαιότητας.

Λογικά, φυσικά στέκει το κινέζικο : "αποφάσισε τί θέλεις να γίνει και οι λύσεις θα φανερωθούν". Άρα, αυτός που συμφωνεί, καλό θα είναι πρώτα να καταλάβει καλά με τί συμφωνεί. Όχι γενικές εντυπώσεις - να μπει στο νόημα.

Αφού το κάνει αυτό, τότε - λογικά πάντα - έχει να αναρωτηθεί "πόσο το θέλω ;". Αν έχει μπει στο νόημα της πρότασης, αν έχει βάλει με το μυαλό του τί κόσμο θα φτιάξει, θα ζήσει και θα αφήσει στα παιδιά του, τότε μπαίνει αλλιώς στα παρακάτω ερωτήματα.

"Ποιός δεν το θέλει ;", "Γιατί δεν το θέλει ;", "Μήπως θα το ήθελε ;" και κυρίως "Γιατί να τον αφήσω να με εμποδίσει ;"

 

Αποδεικνύεται, όμως, ότι είναι must στα μέρη μας το "μην κάνεις σήμερα κάτι που μπορείς να αναβάλεις για αύριο". Έχω πήξει να μου γράφουν "θα το δω αύριο" κ.τ.τ.

Άρα η λογική κατάληξη είναι η τελευταία στιγμή. Τότε που ο έλληνας - όχι ο νεοέλληνας μόνο - πετάει στα σκουπίδια τις αναστολές και τα παίρνει όλα μπάλα. Αρκεί να έχει έτοιμες τις αποφάσεις σε σχέδιο.

 

Οπότενες, που λέει και ο oberon, κάτσε να αρχίσει η κατρακύλα στα πέριξ ...

Η αρχινισμένη δηλαδή.

 

'μέρααα !

 

ε.

Σχόλια

02/06 08:27  PREMIUM
Σαββάτο ή Κυριακή πάντως μπατίρη http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=3799775 δεν μπορούν να με κάνουν http://www.youtube.com/watch?v=gzAiV38Drm4 σειρά !
02/06 08:49  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις